Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5
 Още един новобранец с OUTBACK 
Автор Съобщение

Постове: 136
Автомобил: OUTBACK 2.5 "99
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Alxx написа:
Според таблицата за поддръжка, клапани се проверяват и регулират при нужда на всеки 105к км, заедно с подмяната на ангренажния комплект. Субару препоръчват ако комплектът не е ОЕМ да се прави процедурата на 75к км. Аз, съм на газ и бъркам с луфтомера на 50к, но, досега не ми се е случвало да пипам хлабини под 100к км. Просто си следя редовно настройките на газовата и температурите на изхода, а.к.а EGT.

благодаря, вече ще знам.

Пон Окт 19, 2020 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, колеги :) И аз съм поредният новобранец, имам Outback H6 2007, постегнах я тези дни. Много и се кефя! Ще сменям и гуми тези дни, но мисля че и фаровете имат нужда от регулиране защото бият много в земята, ще го направя ако е нужно, но се чудех.. Няма ли някъде "врътка" в купето с която се гласи височината на фара, или само с инструменти става регулирането? :beer:

Вто Окт 27, 2020 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: '08 Outback H6
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет и честито. Щом си с H6, нямаш "врътка", защото имаш ксенони и те са автоматични.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Вто Окт 27, 2020 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...и бият в земята, когато имаш умрял датчик за положение на колата(преден, заден...).

Вто Окт 27, 2020 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
...и бият в земята, когато имаш умрял датчик за положение на колата(преден, заден...).

Хм.. Като спомена това, се зачетох за симптоми, като трудно палене, прекъсване и т.н. но аз не забелязвам такива, на диагностиката също не откриха грешки, но може пак да мина. Дали има някакъв уред/софтуер, с който мога и сам да проверя за грешки?

П. С. От това което разбирам, няма как да направя регулиране на фаровете, а те автоматично се самурегулират спрямо тези датчици, нали така?

Сря Окт 28, 2020 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Принципно да, но все пак трябва да са коректно регулирани първоначално. Понякога някои от датчиците откачат и правят каквото си искат, миналото лято моите забиха максимално нагоре... регулирахме в сервиз за ГТП и от тогава нямам проблеми, ходят си сами нагоре-надолу при нужда

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сря Окт 28, 2020 11:34 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
pantata написа:
Принципно да, но все пак трябва да са коректно регулирани първоначално. Понякога някои от датчиците откачат и правят каквото си искат, миналото лято моите забиха максимално нагоре... регулирахме в сервиз за ГТП и от тогава нямам проблеми, ходят си сами нагоре-надолу при нужда

Sent from my iPhone using Tapatalk

Благодаря, колега! Предполагам, че може и моят случая да е подобен. Ще отида на реглаж в сервиз за ГТП и ще видя какво ще ми кажат.

Сря Окт 28, 2020 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отиди да го направиш, където имат и модул за диагностика. Фаровете се регулират на ненатоварена кола, в крайно горно положение на датчиците(или врътката, ако не са автоматични). Затова ти трябва и закачен уред за четене.

Сря Окт 28, 2020 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Отиди да го направиш, където имат и модул за диагностика. Фаровете се регулират на ненатоварена кола, в крайно горно положение на датчиците(или врътката, ако не са автоматични). Затова ти трябва и закачен уред за четене.

Имам развитие по темата, ходих да ми ги полират, после и на регулиране и ми казаха, че доста ниско бият и десният дори и настрани е бил. Много по-добре светят, но ми каза, че са леко мътни и ще ми се наложи да ги рециклирам, в единия имам леко влага. .

Някой да е правил тази процедура. Четох, за някакъв майстор от Варна, за София се поразрових и открих няколко места. Не че съм тръгнал да го правя утре, но в един момент ще го направя.

Чет Ное 05, 2020 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5