Още един новобранец с OUTBACK
| Автор |
Съобщение |
|
ivanivanovi
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2011 12:46 pm Постове: 136 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 "99
Рейтинг: 14
|
Alxx написа: Според таблицата за поддръжка, клапани се проверяват и регулират при нужда на всеки 105к км, заедно с подмяната на ангренажния комплект. Субару препоръчват ако комплектът не е ОЕМ да се прави процедурата на 75к км. Аз, съм на газ и бъркам с луфтомера на 50к, но, досега не ми се е случвало да пипам хлабини под 100к км. Просто си следя редовно настройките на газовата и температурите на изхода, а.к.а EGT. благодаря, вече ще знам.
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2020 9:21 pm |
|
|
|
angysarmy
|
Привет, колеги  И аз съм поредният новобранец, имам Outback H6 2007, постегнах я тези дни. Много и се кефя! Ще сменям и гуми тези дни, но мисля че и фаровете имат нужда от регулиране защото бият много в земята, ще го направя ако е нужно, но се чудех.. Няма ли някъде "врътка" в купето с която се гласи височината на фара, или само с инструменти става регулирането? 
|
|
|
|
| Вто Окт 27, 2020 9:21 pm |
|
|
|
Todor_iliev
Регистриран на: Чет Апр 26, 2018 6:54 pm Постове: 102 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '08 Outback H6
Рейтинг: 244     
|
|
Привет и честито. Щом си с H6, нямаш "врътка", защото имаш ксенони и те са автоматични.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
|
|
|
|
| Вто Окт 27, 2020 10:33 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
...и бият в земята, когато имаш умрял датчик за положение на колата(преден, заден...).
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Окт 27, 2020 10:48 pm |
|
|
|
angysarmy
|
Alxx написа: ...и бият в земята, когато имаш умрял датчик за положение на колата(преден, заден...). Хм.. Като спомена това, се зачетох за симптоми, като трудно палене, прекъсване и т.н. но аз не забелязвам такива, на диагностиката също не откриха грешки, но може пак да мина. Дали има някакъв уред/софтуер, с който мога и сам да проверя за грешки? П. С. От това което разбирам, няма как да направя регулиране на фаровете, а те автоматично се самурегулират спрямо тези датчици, нали така?
|
|
|
|
| Сря Окт 28, 2020 8:06 am |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
Принципно да, но все пак трябва да са коректно регулирани първоначално. Понякога някои от датчиците откачат и правят каквото си искат, миналото лято моите забиха максимално нагоре... регулирахме в сервиз за ГТП и от тогава нямам проблеми, ходят си сами нагоре-надолу при нужда
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
| Сря Окт 28, 2020 11:34 am |
|
|
|
angysarmy
|
pantata написа: Принципно да, но все пак трябва да са коректно регулирани първоначално. Понякога някои от датчиците откачат и правят каквото си искат, миналото лято моите забиха максимално нагоре... регулирахме в сервиз за ГТП и от тогава нямам проблеми, ходят си сами нагоре-надолу при нужда
Sent from my iPhone using Tapatalk Благодаря, колега! Предполагам, че може и моят случая да е подобен. Ще отида на реглаж в сервиз за ГТП и ще видя какво ще ми кажат.
|
|
|
|
| Сря Окт 28, 2020 12:00 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Отиди да го направиш, където имат и модул за диагностика. Фаровете се регулират на ненатоварена кола, в крайно горно положение на датчиците(или врътката, ако не са автоматични). Затова ти трябва и закачен уред за четене.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Окт 28, 2020 9:01 pm |
|
|
|
angysarmy
|
Alxx написа: Отиди да го направиш, където имат и модул за диагностика. Фаровете се регулират на ненатоварена кола, в крайно горно положение на датчиците(или врътката, ако не са автоматични). Затова ти трябва и закачен уред за четене. Имам развитие по темата, ходих да ми ги полират, после и на регулиране и ми казаха, че доста ниско бият и десният дори и настрани е бил. Много по-добре светят, но ми каза, че са леко мътни и ще ми се наложи да ги рециклирам, в единия имам леко влага. . Някой да е правил тази процедура. Четох, за някакъв майстор от Варна, за София се поразрових и открих няколко места. Не че съм тръгнал да го правя утре, но в един момент ще го направя.
|
|
|
|
| Чет Ное 05, 2020 3:14 pm |
|
|
|