Отговори на тема
 още един с Автомобил 
Автор Съобщение

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
:D здравейте на всички. от една година съм горд собственик на subko, но едва сега се регистрирвам, за което моля да ме извините :D сдобих се с мнооооо арна колица и не мога да си е нарадваммм още :-D legacy 2,5 2001 година, има си всякакви сгоди, комби, автоматик, въздушно окачване-тези дни ще кача и снимки :D за момента нямам проблеми, навъртях вече 20 000 безаварийни :o имате ли впечатления как е автоматика през зимата? черни връх проблем ли е за превземане? :D поздрави на всички

Нед Окт 05, 2008 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 105
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито,да си я караш със здраве.

Нед Окт 05, 2008 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
мерси, мерси! имам едно въпросче и ще съм благодарен за мнения. в момента колата е с 205/50/16 летни гуми, малко е ниска, но става. гледах зимни гуми и се спрях на размер 205/60/16. та въпроса ми е няма ли да са малко височки? не намирам 16-ки с дебелина 195

Нед Окт 05, 2008 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
пробвай на бул.христо ботев и сливница /алианс ауто / стоян е гумаджията мисля си че ще ти свърши работа , честито за регистрацията и придобивката , автоматика не е проблем зимата от опит в банско с едно суби 2004г.

застрахователен посредник

Нед Окт 05, 2008 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
мерси колеги ще проверя тези неща! някой знае ли дали VDC-то може да се изключва при желание? и маслото на предния диференциал общо ли е с това на скоростите или се сменя отделно? 2,5 автоматик, 2001 година! мерси предварително :roll:

Вто Окт 07, 2008 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Маслото на предния диференциал няма нищо общо с маслото на автоматика и затова като отвориш капака имаш две щеки - в дясно за маслото на автоматика и в ляво за маслото на дифа. Провери си маслото и в задния диф., мисля, че по книжка е същото като на предния 75W-90 трансмисионно масло.

Последна промяна danko23 на Съб Ное 22, 2008 12:27 am, променена общо 1 път

Вто Окт 07, 2008 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
мерси, утре мисля да си го сменям на дифовете! на скоростите имам още 10 000 км до смяна :-)

Вто Окт 07, 2008 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
http://video.kenblockracing.com/flash/s ... F&autoplay
няма такъв човек и такава кола! :D

Съб Ное 22, 2008 12:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Честито за количката,
за автомата исках да ти пиша. Идеален е, и зимата си е супер. Само едно нещо има което не трябва да забравяш, никога не карай на темпомат при заснежени и заледени пътища.
А ако искаш да намалиш скоростта използвайки скоростния лост, както при ръчните кутии, също можеш да го правиш, като превключваш лоста на позициите със числа - 3,2,1. По тоя начин смъкваш предавките на колата. И ако някой ден ти се случи повреда, и се наложи някой да те прибира, най-добре е с платформа. Ако някой ти предложи да те дърпа, по-добре не се навивай, щото не е добре за трансмисията.
И това е в общи линии, другото е да наливаш бензин и да караш ;)

Съб Ное 22, 2008 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
Честито за количката,
за автомата исках да ти пиша. Идеален е, и зимата си е супер. Само едно нещо има което не трябва да забравяш, никога не карай на темпомат при заснежени и заледени пътища.
А ако искаш да намалиш скоростта използвайки скоростния лост, както при ръчните кутии, също можеш да го правиш, като превключваш лоста на позициите със числа - 3,2,1. По тоя начин смъкваш предавките на колата. И ако някой ден ти се случи повреда, и се наложи някой да те прибира, най-добре е с платформа. Ако някой ти предложи да те дърпа, по-добре не се навивай, щото не е добре за трансмисията.
И това е в общи линии, другото е да наливаш бензин и да караш ;)

Автоматика мисля, че може да бъде теглен с колесар на предната си ос, но само ако забодеш бушон в гнездото за изключване на задния мост.

Нед Ное 23, 2008 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Автоматика няма никакъв проблем да бъде теглен на N, а ако ще е на платформа то трябва да е целия, а не само единия мост.

Нед Ное 23, 2008 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Дали на N или с изключено задно тегленето трябва да не е на дълго разстояние /повече от 20-30 км/, защото има опасност да прегрее.

Нед Ное 23, 2008 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo мерси за съветите, отказвам да я дърпам тази хубава колица :D :-D дано на никой да не му се налага.
този уикенд разбрах как действува VDC-това е било велика работа! :shock: отидох до говедарци на вилата на един приятел и беше понавалял снежец, нямаше начин да не тестувам субко :D тръгнах между едни ниви, пълен напред и нагоре на директна и нормален режим на каране. по едно време реших да завия към едната нива за да обърна, така и не се появяваше подходящо за целта място. и естествено позатънах, колата се оказа по корем и по всичко изглеждаше, че трябва да изискам трактора от селото. но си викам, мамка му все пак е субару, ще го изтормоза :-D пуснах си снежинката на таблото, газ и се оказа, че VDC-то ми ограничава оборотите до 2000 и започна да си боксува сменяйки предни-задни-леви-десни и то си знае как ги върти :shock: резултата беше, че след няма и минута вече копаех пръста и имах чуството, че на моменти задницата подскача нагоре :D излезнах си като пич, трябваше малко упорство :-D

Вто Ное 25, 2008 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
охо ,още един разбрал защо е велик този автомобил :oops: , а пък варненци ще ти разказват как излизат от пясъка :lol:

застрахователен посредник

Вто Ное 25, 2008 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:D предишното ми субару нямаше VDC беше ми интересно и любопитно какви ги върши това нещо :-D сега съм спокоен-вади те от калта хахахаха

Вто Ное 25, 2008 11:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема