| Автор |
Съобщение |
|
WolfPlamen
Регистриран на: Пон Яну 22, 2018 7:26 pm Постове: 54 Местоположение: Ловеч
Автомобил: OutBack 2002 AT
Рейтинг: 45 
|
|
Здравейте! Автомобила е бек б12 2002 H6.Преди няколко седмици при изкачване на проход ми светна "vdc off". Прегледах manuel-a и предположих ,че колата е позагряла и компа е изключил системата(имам допълнителен монитор в колата за някои основни показатели и охладителя не е качвал повече от 97 градуса!)Лампата изгасна на слизане от прохода и мислех ,че всичко е точно... Обаче при следващи излизания vdc светна пак и check engine след някои друг километър го последва.От Ловеч съм и отидох при човек да ми направи диагностика ,като на нея излезе ,че единствената грешка е p0037 (подгрев на ламбда) Попитах коя сонда трябва да сменя ,а тои ми каза ,че така на място без live данни може да се каже само,че е една от предните! Купих си 2 нови сонди denso оригинални и ги смених обаче след откачания на акумулатори ходения да "гасят" грешки и т.н. лампите по таблото не изгасват! Имам 2 въпроса: 1.Дали въобще грешката е за предни сонди както твърди майстора. 2.Къде мога да си реша проблемите около Ловеч.
Прикачени файлове:
179254787_2550465511923032_8188683120132692453_n.jpg [ 146.91 KiB | Прегледано 443 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Май 28, 2021 12:18 pm |
|
|
|
tst
|
Привет колега, Казвам това за да могат и другите колеги с проблеми установени с диагностика да си направят извод. Това, че диагностиката ви е дала грешка в сондата, НЕ означава, че тя е дефектирала и трябва веднага да се подмени. Най-вероятно излишно сте си дали парите, които можехте да дадете за читав майстор. Проблема може да е кабел или друг елемент по веригата, който да предизвиква тази грешка. Грешките от диагностика, трябва да се проверяват и изледват детайлно за да се установи причината. Но стига толкова "конско" Може би най-близкия е в Плевен : viewtopic.php?f=10&t=28434&hilit=%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BDМоже също така и Субару Габрово да опитате. Успех с намирането и решението на проблема.
|
|
|
|
| Пет Май 28, 2021 12:33 pm |
|
|
|
Alxx
|
Само да вметна: Банка едно е навигаторската страна, а сензор две е сондата зад катализатора. Лесно се проверява - вадиш буксата на сондата, правиш два цикъла на запалване и четеш пак. Броят грешки ще се увеличи и ще ти покаже коя си откачил  Подгревът при тази кола се захранва директно от компа, няма бушони. Трябва да се просвири по схема сонда-окабеляване-ецу къде се пукат нещата със съпротивление извън норми. Двете едноцветни жици на сондата са подгревът и ми се върти товар от 11-16 ома за здрава сонда.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Май 28, 2021 6:20 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пет Май 28, 2021 6:37 pm |
|
|
|
WolfPlamen
|
Благодаря Ви за адекватните отговори! С досегашният "майстор" работата е ясна! Ако може да се включат колеги с преки впечатления от сервиза в Плевен(Краси). Искам да ви попитам за живота на самите сонди ,възможно ли е все пак да не съм ги сменил напразно защото автомобила е на 155000км(По ред приничи за мен са РЕАЛНИ). Не е ли приблизително това "живота" на такава сонда? 
|
|
|
|
| Пет Май 28, 2021 7:16 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Не е. И по километраж, за който само имаш предположение е още по-погрешно. Имал съм кола(Сузуки) на над 700к с метан, на която също изгоря подгрев на задната, но предната до последно си работеше изрядно.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Май 28, 2021 8:32 pm |
|
|
|
WolfPlamen
|
|
Ще пробвам сервиза в Плевен и ще споделя мнение! Благодаря на включилите се в темата.
|
|
|
|
| Съб Май 29, 2021 1:49 pm |
|
|
|
explode
|
|
Краси е страхотен майстор и човек! Звънни му за час и със сигурност ще останеш много доволен.
|
|
|
|
| Вто Юни 01, 2021 12:44 pm |
|
|
|
WolfPlamen
|
explode написа: Краси е страхотен майстор и човек! Звънни му за час и със сигурност ще останеш много доволен. Нямам намерение да хваля Краси но това което си написал е самата истина! При мен от елементарна процедура стана голям филм но Краси бих казал е добре организиран и дори след забавяне (НЕ по негова вина) успя да ми оправи колата.Препоръчвам го на колеги от региона.Относно заплащането беше си символично! Благодаря на всички за насоките относно моя проблем. 
|
|
|
|
| Сря Юни 02, 2021 5:44 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Всеки сервиз който е добър трябва да се хвали - заслужават го. Тук прекаляваме с плюенето и забравяме да ги похвалим когато са помогнали, а то е в 99.5% от случаите.
Има тема за бели сервизи - драсни и там
PS: Краси е идвал на 100км да помага и то в Съботен ден, на пожар без уговорка. Останалото като отношение си го видял/разбрал
|
|
|
|
| Сря Юни 02, 2021 8:02 pm |
|
|
|