| Автор |
Съобщение |
|
Kaiser Kar
|
|
Здравейте, колеги!
Откакто взех субаруто миналата зима, забелязвам, че при хладно време от ауспусите излиза пара, като няма разлика дали двигателят е топъл или студен. Тъй като беше духнала гарнитури, реших, че е от това. Лятото ги направих и сега със застудяването на времето виждам, че продължава да изпарява, когато температурата е под 10 градуса. Нямам загуби на течности и не мирише на нищо, в казанчето няма никакво движение на отворен и затворен термостат, а ауспусите са абсолютно чисти.
Заглеждам се по другите коли - някои отделят пара, някои не и се чудя дали е нармално на топъл мотор да продължава да прави пара?
Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2021 9:52 pm |
|
|
|
Alxx
|
Карай и дишай спокойно. Кондензът е нормално явление. Ела да ми видиш ротора зимата  И няма гарнитури. Конструктивно.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2021 11:17 pm |
|
|
|
Be happy 1
Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 3:34 pm Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195    
|
Всички сме така зимата. И аз първата зима се бях ошашкала и видях и други Субита, че са като парни локомотиви и се успокоих 
|
|
|
|
| Сря Дек 15, 2021 1:20 pm |
|
|
|
bestbg
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 10:51 pm Постове: 493 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224    
|
Be happy 1 написа: Всички сме така зимата. И аз първата зима се бях ошашкала и видях и други Субита, че са като парни локомотиви и се успокоих  като му надам газ и целият прозорец отзад става все едно вали дъжд навън 
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2021 11:15 am |
|
|
|
Барс
Регистриран на: Пон Май 28, 2018 8:52 pm Постове: 15 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Outback B13 H6 2004
Рейтинг: 0
|
bestbg написа: Be happy 1 написа: Всички сме така зимата. И аз първата зима се бях ошашкала и видях и други Субита, че са като парни локомотиви и се успокоих  като му надам газ и целият прозорец отзад става все едно вали дъжд навън  И аз като стъпя резко губя образ в огледалото за обратно виждане 
_________________ Винтът забит с чук, държи по-здраво от пирон завъртян с отвертка.
|
|
|
|
| Чет Дек 30, 2021 10:52 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
|
Споко колега. Както е писал Алекс, конденз се събира при студено време при престой и в гърнетата, а и в тръбите на генерацията... Докато си се изпари от влиянието на топлината на новите сутрешни газове, стават такива "филмови" ефекти. Няма драма. След като си констатирал, че нямаш загуба на течности, карай спокойно.
|
|
|
|
| Чет Дек 30, 2021 11:08 pm |
|
|
|
Kaiser Kar
|
|
| Сря Яну 05, 2022 2:28 pm |
|
|
|
petko 69
|
Kaiser Kar написа: Здравейте, колеги!
Откакто взех субаруто миналата зима, забелязвам, че при хладно време от ауспусите излиза пара, като няма разлика дали двигателят е топъл или студен. Тъй като беше духнала гарнитури, реших, че е от това. Лятото ги направих и сега със застудяването на времето виждам, че продължава да изпарява, когато температурата е под 10 градуса. Нямам загуби на течности и не мирише на нищо, в казанчето няма никакво движение на отворен и затворен термостат, а ауспусите са абсолютно чисти.
Заглеждам се по другите коли - някои отделят пара, някои не и се чудя дали е нармално на топъл мотор да продължава да прави пара?
Благодаря предварително! С това бясно каране по магистралата , може вместо пара бензин да връща през аспуха .
|
|
|
|
| Сря Яну 05, 2022 7:47 pm |
|
|
|