Отговори на тема
 Пара от ауспусите при студено и влажно време 
Автор Съобщение

Постове: 36
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

Откакто взех субаруто миналата зима, забелязвам, че при хладно време от ауспусите излиза пара, като няма разлика дали двигателят е топъл или студен. Тъй като беше духнала гарнитури, реших, че е от това. Лятото ги направих и сега със застудяването на времето виждам, че продължава да изпарява, когато температурата е под 10 градуса. Нямам загуби на течности и не мирише на нищо, в казанчето няма никакво движение на отворен и затворен термостат, а ауспусите са абсолютно чисти.

Заглеждам се по другите коли - някои отделят пара, някои не и се чудя дали е нармално на топъл мотор да продължава да прави пара?

Благодаря предварително!

Пон Дек 13, 2021 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карай и дишай спокойно. Кондензът е нормално явление. Ела да ми видиш ротора зимата :) И няма гарнитури. Конструктивно.

Пон Дек 13, 2021 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всички сме така зимата. И аз първата зима се бях ошашкала и видях и други Субита, че са като парни локомотиви и се успокоих :D

Сря Дек 15, 2021 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Be happy 1 написа:
Всички сме така зимата. И аз първата зима се бях ошашкала и видях и други Субита, че са като парни локомотиви и се успокоих :D

като му надам газ и целият прозорец отзад става все едно вали дъжд навън :-~ :pardon:

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пет Дек 17, 2021 11:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Outback B13 H6 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
bestbg написа:
Be happy 1 написа:

като му надам газ и целият прозорец отзад става все едно вали дъжд навън :-~ :pardon:

И аз като стъпя резко губя образ в огледалото за обратно виждане :D

Чет Дек 30, 2021 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Споко колега. Както е писал Алекс, конденз се събира при студено време при престой и в гърнетата, а и в тръбите на генерацията... Докато си се изпари от влиянието на топлината на новите сутрешни газове, стават такива "филмови" ефекти. Няма драма. След като си констатирал, че нямаш загуба на течности, карай спокойно.

Чет Дек 30, 2021 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 36
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря, колеги!

Сря Яну 05, 2022 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kaiser Kar написа:
Здравейте, колеги!

Откакто взех субаруто миналата зима, забелязвам, че при хладно време от ауспусите излиза пара, като няма разлика дали двигателят е топъл или студен. Тъй като беше духнала гарнитури, реших, че е от това. Лятото ги направих и сега със застудяването на времето виждам, че продължава да изпарява, когато температурата е под 10 градуса. Нямам загуби на течности и не мирише на нищо, в казанчето няма никакво движение на отворен и затворен термостат, а ауспусите са абсолютно чисти.

Заглеждам се по другите коли - някои отделят пара, някои не и се чудя дали е нармално на топъл мотор да продължава да прави пара?

Благодаря предварително!

С това бясно каране по магистралата , може вместо пара бензин да връща през аспуха .

Сря Яну 05, 2022 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема