Отговори на тема
 Forester 2.5XT Покупка 
Автор Съобщение

Постове: 4
Телефон: 0877012212
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

имам фори 1ва генерация, но сдаде багажа и сега съм се огледал в във фори 3та ген 2,5ХТ. При огледа забеляах, че компресора на климатика няма ремък, което следва, че има някакъв проблем. Също забелязах, че около левия фар пластмасата е лепена. Според Вас колко може да струва ремонт на климатичната система? Всичко останало изглежа добре, освен това че колата отдолу е изпръскана с шегрен май се казваше, за предпазване от корозия, което може да е скрит дефект.

Благодаря

Пет Яну 07, 2022 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Закарай колата в бял сервиз - този модел с 2.5хт двг има много подводни камъни
Ако проблема с климатика не е отстранен, значи не е въпрос за 100-200лв, така че сещай…

Умната с избора и успех с търсенето

Пет Яну 07, 2022 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Телефон: 0877012212
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Другото странно е, че ми искат 120лв да я закараме до сервиза, което ми се вижда бая. Да все пак гориво време ама все пак нали продаваш.

Пет Яну 07, 2022 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто са сигурни че няма да я вземеш след огледа и не искат да са валат

Пет Яну 07, 2022 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Joto_moto написа:
Другото странно е, че ми искат 120лв да я закараме до сервиза, което ми се вижда бая. Да все пак гориво време ама все пак нали продаваш.

Че на репатрак ли ще я карат, че толкова пари? Самия преглед е ясно, че ти ще си го платиш, но бензина, освен ако не пътуваш някъде далеч, не виждам защо. Иначе то ако продавача плаща разноските за прегледа в сервиз и транспорт с репатрак, на всеки който се обади накрая колата ще стане по-добре да я бракува. Аз бих се разбрал купувача плаща, и ако я хареса и вземе, да му приспадна сумата за прегледа даречем. Ако това е метод да те откажат от преглед в бял сервиз, бягай. Този преглед не е панацея и не е гаранция , че ще има нещо което ще ти излезе солено после, но поне някакви знайни неща ще се видят. Според мен, щом не са оправили климатика, а директно са му изкурубили ремъка има голям шанс останалите части не са поддържани както трябва, а този мотор си иска неговото и когато се занемари на "щастливеца" след това му се стъжнява. Прочети и тук, има доста писано за предишния форестър, който е със същия двигател макар и да има разлики. Да добеиш някаква представа(ако не си я прочел още. Успех!

Пет Яну 07, 2022 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема