Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 subaru outback-disel 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Predi 1 mesec si vzeh novoto subaru outback disel,predi 1 den mi slojiha parktronik i nesto zadnata skorost sega se vkluchva mnogo trudno,nqkakuv savet kakvo da pravq

Съб Дек 06, 2008 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
добре дошъл!вълшебният отговор ще намериш в подписа ми! :wink: :-D

Съб Дек 06, 2008 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Naistina imam golqm problem tiq ot serviza osven da napravqt belq drugo mai ne mogat

Съб Дек 06, 2008 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А каде ти е подписа

Съб Дек 06, 2008 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Браво, на кирилица е по-добре :)

Не виждам каква връзка има трудно включване с това.
Колата явно ти е гаранционна, в кой сервиз си ходил? Само задната ли? Ръчни скорости ли? А съединителя добре ли го натискаш?

Съб Дек 06, 2008 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хммм,сервиза е официалния на субару ,съединителя преди се включваше много добре сега трябва да избия ламарината.Колата е перфектна преди да отиде за тоя парктроник.За мене същто е странно какво стана сега.
Но ти благодаря за съпричастието

Съб Дек 06, 2008 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
А в София ли?

Различни проблеми обясняваш, а и така или иначе пак там трябва да я караш. И на други предавки ли има такъв проблем? Да не ти е преместена седалката назад? :D

Защо трябва да избиваш ламарината? Опитай на първа скорост съвсем леко натискаш лоста към нея и постепенно натискаш съединителя докато влезе - виж на какво положение на педала ще стане включването - трябва да имаш още малко ход от това положение до ламарината...

Съб Дек 06, 2008 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Абе няма какво да опитваш това или онова. Взимаш една скрита камера със запис и на аудио с теб. Караш колата в сервиза. Тъй като ще осерат работата искаш да ти напишат в сервизната книжка, че колата е наред. Събираш трима свидетели, правите явен огледен видеозапис с камера, от който да е видно, че проблем има, обясняваш проблема на английски, показваш документите на колата, показваш сервиза и качваш в youtube. После пращаш един мейл на японците с линка към youtube. Дай някой лев на адвокат да ти изготви една жалба до Комисията за защита на потребителите. След като извършат проверката и няма резултат пусни една жалба до прокуратурата срещу комисията за неизпъление на законовите правомощия и една срещу сервиза за измама. Вдигни врява до небето без да мрънкаш, а с единственото искане всеки да си свърши работата. Направи такъв негативен PR на сервиза, че свят да им се завие. Направи консултации с други сервизи пред камерата. Те ще дадат акъл, но ще кажат, че не смеят да пипат, защото колата е гаранционна. Задай въпроса какво да правиш сега? Изтипосай видеото отново в youtube. Не спирай и не се отказвай, защото въпроса е принципен и проблема не е само твой.
Ако съм на твое място категорично ще подходя по горния начин.

Съб Дек 06, 2008 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Абе няма какво да опитваш това или онова. Взимаш една скрита камера със запис и на аудио с теб. Караш колата в сервиза. Тъй като ще осерат работата искаш да ти напишат в сервизната книжка, че колата е наред. Събираш трима свидетели, правите явен огледен видеозапис с камера, от който да е видно, че проблем има, обясняваш проблема на английски, показваш документите на колата, показваш сервиза и качваш в youtube. После пращаш един мейл на японците с линка към youtube. Дай някой лев на адвокат да ти изготви една жалба до Комисията за защита на потребителите. След като извършат проверката и няма резултат пусни една жалба до прокуратурата срещу комисията за неизпъление на законовите правомощия и една срещу сервиза за измама. Вдигни врява до небето без да мрънкаш, а с единственото искане всеки да си свърши работата. Направи такъв негативен PR на сервиза, че свят да им се завие. Направи консултации с други сервизи пред камерата. Те ще дадат акъл, но ще кажат, че не смеят да пипат, защото колата е гаранционна. Задай въпроса какво да правиш сега? Изтипосай видеото отново в youtube. Не спирай и не се отказвай, защото въпроса е принципен и проблема не е само твой.

колега zodias ще си запиша в тефтерчето специално теб да не те ядосвам :-D :-D :-D :-D :-D ;-)

Пон Дек 08, 2008 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ender написа:
zodias написа:

колега zodias ще си запиша в тефтерчето специално теб да не те ядосвам :-D :-D :-D :-D :-D ;-)
ммммда,страшно е :-D

Пон Дек 08, 2008 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Имаше една подобна тема. Мисля тази http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Така и не стана ясно обаче какъв е проблема.

Пон Дек 08, 2008 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Много менения много чудо но проблем има и не е от парктроника.
просто пускаш първа и даваш една идея напред, и вече и задната влиза добре. проблема ми се появи на втората седмица и при мен и без парктроник. Ако получиш трудности да вкараш и първа(когато захлади времето и колата е престояла навън поне 12-тина часа) тогава вече само помпай съединителя и до сервиза.

Иначе колата доволен ли си? Забелязал ли си странни вибрации, появяващи се всеки 10-15сек (след като си карал с над 200 само съм ги забелязал). Усетих ги като влезнах в софия и спрях на светофар, и ще я водя на сервиз при първа възможност, но да попитам.(и не климатика не беше пуснат за разбирачите)

Съб Дек 20, 2008 10:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Като се замисля при мен влизането на задната скорост също е с малко ряс. Но все пак това е Субару , а не някой френски автомобил - където да натиснеш скоростния лост там да влиза :lol: Натискай винаги съединителя до край и действай по спортно със скоростния лост :!:

Сря Дек 24, 2008 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Проблема не е в това че са ти сложили парктроник,това няма нищо общо с скоростите,,а на пред как включва,1-2.как са има ли проблем или е само на зад,според мен може би имаш износен синхронизатор,просто съвпадение с парктроника.....

Чет Дек 25, 2008 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
qub73 написа:
Много менения много чудо но проблем има и не е от парктроника.
просто пускаш първа и даваш една идея напред, и вече и задната влиза добре. проблема ми се появи на втората седмица и при мен и без парктроник. Ако получиш трудности да вкараш и първа(когато захлади времето и колата е престояла навън поне 12-тина часа) тогава вече само помпай съединителя и до сервиза.

Иначе колата доволен ли си? Забелязал ли си странни вибрации, появяващи се всеки 10-15сек (след като си карал с над 200 само съм ги забелязал). Усетих ги като влезнах в софия и спрях на светофар, и ще я водя на сервиз при първа възможност, но да попитам.(и не климатика не беше пуснат за разбирачите)

Относно вибрациите които се получават при теб са най вероятно от перката на радиатора,,включва се да охлади радитора,оборотите се качват,и ето ти леки вибрации,, :D

Чет Дек 25, 2008 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
мерси за отговора. за вибрацийте има логика, ама как може да е захабен синхронизатора на коли минали едва 10-12хил км.. при това аз моята я взех на 0км и първите 5000 не съм минавал над 3хил оборота и не съм сменял скорости като дрифтър.
аз говорих със сервиза, но за сега нямали други такива оплаквания тъй че ще изчакам до следващата смяна на маслото.

Чет Дек 25, 2008 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
qub73 написа:
мерси за отговора. за вибрацийте има логика, ама как може да е захабен синхронизатора на коли минали едва 10-12хил км.. при това аз моята я взех на 0км и първите 5000 не съм минавал над 3хил оборота и не съм сменял скорости като дрифтър.
аз говорих със сервиза, но за сега нямали други такива оплаквания тъй че ще изчакам до следващата смяна на маслото.

Може би не е достатъчно добра новата скоростна кутия,баси ще се побъркам.новия дизел е перфектен ,а защо кутията има проблем,,рових се доста из нета и никаде няма такива разиснения относно скоростите,,но ...не знам ще поровя и ако намеря нещо пак ще пиша...... :smt122 ](*,)

Пет Дек 26, 2008 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема