Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >
 !! Forester Diesel !! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 16
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Лошо...
На мен ще ми трябват задните седалки. Ще се опитам да направя като колегата tisho и да ги наредя прави, пък каквото стане.
Айде ще споделя впечатления след няколко дни.
Поздрави! :)

Outback 3.0, H6, 2007

Сря Дек 03, 2008 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Пичове, чета тук и съм "леко" учуден. Виждам, че си харесвате колите /и аз ще мина на Фори печка след някоя година/ ама... поне едни зимни гуми им купете де! Може ли да караш ново Фори и да нямаш кинти за зимни обущета? - срамота! Аз на дъртия Ланд Крузер му купувам нови, а вие с новите Форита... И не само Фори мина през леда и снега ония дни - и аз минах и с Крузера и с БМВ-то /525xd/! А чета и в др.тема за зимните гуми - ИМА гуми за 4х4 - аз съм с такива, да не говорим, че на БМВ-то са и "рън он флет"... С което нямам намерение да се заяждам или да обиждам някого, аз също харесвам Форито и не случайно съм се насочил към него, но колеги/бъдещи/ - аз не съм респектиран като видя на пътя Субару и разберете, че всесезонни гуми няма!

Чет Дек 04, 2008 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
аз не съм респектиран като видя на пътя Субару

Ами тогава остани на БМВ с run-flat и без друго разбирам, че е проходимо колкото Крузър и Форестър. Кой изобщо те нави за Тойота ? Звучиш като типичен БМВ-ист :roll:
Ти не уважаваш Subaru, и Subaru не уважава теб :idea:

Чет Дек 04, 2008 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Цитат:
аз не съм респектиран като видя на пътя Субару

Ами тогава остани на БМВ с run-flat и без друго разбирам, че е проходимо колкото Крузър и Форестър. Кой изобщо те нави за Тойота ? Звучиш като типичен БМВ-ист :roll:
Ти не уважаваш Subaru, и Subaru не уважава теб :idea:

Не разбирам горното!
Не случайно споменах, че Форестър е бъдещият ми проект! Демек - харесва ми и смятам да го имам! Просто карам и съм карал и др.коли и джипки и определено не всички са за извърляне! По горната логика сигурно звуча като: ладист, опелист, поршист, нисанист, фордист, мерцедист, фиатист... Да спомена ли, че първата ми кола беше ЗАЗ? Така, че подобни постове на горния не говорят добре само за пишещите ги!
И нещо по темата с гумите - ако тук е позволено - колеги, погледнете в оффроуд клуба - темата за гумите е изключително полезна. И ако админа разрешава ще си позволя да пусна линк:
http://forum.offroad-bulgaria.com/index ... c0c10c31c5

Чет Дек 04, 2008 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Не е работата в това кой какво е карал, а по какво се превъзнася. На всичкото отгоре казваш, че не уважаваш марката, а си се насочил към нея. По-скоро ти си труден за разбиране, моята позиция е кристално ясна ;-)

Чет Дек 04, 2008 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Не е работата в това кой какво е карал, а по какво се превъзнася. На всичкото отгоре казваш, че не уважаваш марката, а си се насочил към нея. По-скоро ти си труден за разбиране, моята позиция е кристално ясна ;-)

Колегата pat66 очевидно не е имал възможност да кара SUBARU досега и не е наясно, че няма човек във форума който просто да си "харесва" колата. При SUBARU има два варианта - или марката ти е "в кръвта" или просто я подминаваш в търсене на други качества (може би просто поради неразбиране, че същите са част от продукта, който ти се предлага).

Затова предлагам да поохладим малко емоциите и силно се надявам, по-скоро вярвам, че само 3 месеца след евентуална покупка колегата ще разбере за какво говори Impreza94.

Ако ли не - пожелавам му успех в търсенето на най-добрия за него автомобил.

Чет Дек 04, 2008 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ender написа:
Impreza94 написа:
На всичкото отгоре казваш, че не уважаваш марката, а си се насочил към нея. ;-)

Никъде не казвам такова нещо! Напротив - щом смятам да си купувам, не само УВАЖАВАМ Марката, но имам и достатъчно информация за това що е то Субару - една уникална марка!

Колегата pat66 очевидно не е имал възможност да кара SUBARU досега и не е наясно, че няма човек във форума който просто да си "харесва" колата. При SUBARU има два варианта - или марката ти е "в кръвта" или просто я подминаваш в търсене на други качества (може би просто поради неразбиране, че същите са част от продукта, който ти се предлага).

Затова предлагам да поохладим малко емоциите и силно се надявам, по-скоро вярвам, че само 3 месеца след евентуална покупка колегата ще разбере за какво говори Impreza94.

Ако ли не - пожелавам му успех в търсенето на най-добрия за него автомобил.

Искрено благодаря за пожеланията! Надявам се след първото Субару да е пак Субару и пак... :D

Чет Дек 04, 2008 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
pat66 написа:

Искрено благодаря за пожеланията! Надявам се след първото Субару да е пак Субару и пак... :D

:smt023 :!:

Чет Дек 04, 2008 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
От един месец вече и аз съм собственик на Субару Дизел. Навъртях му 2500 км и колкото повече го карам толкова повече се кефя на избора се за автомобил в този клас.Поставих зимни гуми дори,но не преминах на по малък цолаж,което отчитам като грешка.Пробвах го на сняг,но не можах да си направя изводи за стабилността на този етап,защото не съм му свикнал.Разхода е супер-средно6,4л както е по каталога.Няма база за сравнение с Фрилендъра,който притежавах.Ускорява се перфектно за автомобил с двойно предаване сравнявайки го с лек Шкода ОКТАВИЯ 140 коня дизел.На едно ниво са.Двигателя е изключително тих и балансиран.Преди да го закупя карах всички от този клас,но повярвайте ни видях по-добро.

Нед Дек 07, 2008 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито колега и мойто фори дизел е със същия разход 6,4 средно просто перфектен разход. :subaru:

Пон Дек 08, 2008 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ее браво, и аз си мечтая за едно такова фори вече втори месец, ама нещо финансовата криза май ще забави известно време покупката.Надявам се до следващата зима най-късно и аз да съм щастливец като вас.Засега си оставам с комбито авенсис 126 к.с, да му напаравя 100-120 хил., тъкмо ще му изтече гаранцията и ще правя всичко възможно да стана истински член на форума, а не само фен.
Много радостни километри зад волана.

Пон Дек 08, 2008 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте колеги,

при мен засега разхода е 6,8/100 нафтица обикновена.
От първите 2800 км само 650-700 са извънградско, останалото е в Пловдив и як тест ката ден.

Вто Дек 09, 2008 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Subaru Forester е красив и надежден автомобил. В началото на 2009 ще стана поредният щастлив собственик на дизеловия модел. Малко са забележките, много са хубавите факти. Ще споделя впечатления! Успешна нова година на всички фенове на Субару!

Сря Дек 31, 2008 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Timneh написа:
Subaru Forester е красив и надежден автомобил. В началото на 2009 ще стана поредният щастлив собственик на дизеловия модел. Малко са забележките, много са хубавите факти. Ще споделя впечатления! Успешна нова година на всички фенове на Субару!

Прекрсен девиз! Успех с Форито!

Сря Дек 31, 2008 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Задължително слагайте зимни гуми! Не пестете пари от това! Огромна е разликата в поведението на Субаруто с "всесезонните", ако могат да се нарекът така и хубавата зимна гума. Спирачния път е много по-голям с "всесезонните", което е най-лошото според мен :!:

Пет Яну 02, 2009 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
offtopic

Мале каква успешна тема съм пуснал :-)

offtopic

Пет Яну 02, 2009 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 14
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Впечатлен съм от коректни коментари във форума! Кефят ме и имат значение за опита, който човек придобива непрекъснато. Ще си позволя да приложа две мнения на bubaru за илюстрация и се надявам на много подобни!
"Карах Форестъра дизел. Ами много ми хареса. Давам плюсове и минуси:
+готин звук на двигателя
+много икономичен за дизел 4Х4
+приятно меко окачване, не дразни като минава през дупки, шахти, ръбове и всъщност всичко това, през което се налага да шофираме в БГ. Също - удобен за паркиране по тротоари и бордюри, на каквито също сме длъжни да паркираме постоянно, просто защото няма къде.
+доста добра стабилност в завой за такъв автомобил
+лек волан
+добра тяга на двигателя
+много готина скоростна кутия с къси предавки, доставя усещане за спортен автомобил при превключване
+добра видимост, широк, усещане за простор, при шофиране почти имаш чувството, че караш голяма машина от класата на Мерцедес МЛ примерно
+на предния капак има голям въздухозаборник за турбото, който ти оставя усещането, че караш някакъв мощен звяр, малко като американски масълкар от едно време, абе жестоко е, това ти прави удоволствието от шофирането двойно и го има само на турбо моделите.
+има ниворегулиране на задния мост-не се накланя при товарене, има хил холдър за наклон
+добри спирачки, не потъва при рязко натискане
+Постоянно зацепени преден и заден мост, при рязко ускорение или завой се управлява значително по-добре
+Напълно пригоден за среден офроуд
+Има много, напълно достатъчни серийни екстри, а базовата му цена от около 46000 лв. е несравнима с нищо, ама с абсолютно нищо в този клас и въобще с качествата на този автомобил.
А сега критики:
-има навсякъде много евтина пластмаса в интериора, която може би скоро ще се разскърца
-има известна турбо-дупка, но не е дразнеща
-при преминаване през къси неравности(бабуни) се усеща неприятно разклащане в задния мост, но не се губи управлението на автомобила
-предполагам има и други минуси, но сега не се сещам

В последния топ гиър нещо Кларксън не се изказа много добре за дизела на субару, говореше принципно ,а не точно за Форестър, който е и с различна скоростна кутия от легасито и аутбека.Той каза , че на първа било ок и колкото по висока предавка включваш, усещането за тяга изчезвало.Не знам, аз го покарах и ми се стори ок.Първа е доста къса, а 4-та примерно става от 60 до 150 км/ч. Не е нещо впечатляващо, все пак са 147 к.с. на кола с четворно и доста екстри.Бих казал , че е напълно задоволителна динамиката, в никакъв случай не е разочароваща, а звука на двигателя е жесток. Както пишеше някъде-дизел, ама с душа!"

Нед Яну 04, 2009 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги и за Много Години!
Няколко впечатления и от мен:
При препоследното ми зареждане ( винаги зареждам пълен резервоар), след като нулирах "В" показателя, тръгнахме на дълга разходка-пазаруване из Пловдив. Движението си беше натоварено, и след първите 10-12 км ми показа 6,8 l/100 км, което ми беше и до момента. Но, започнах едно мноооого спокойно каране (което даже и жена ми отбеляза) и след още 15-на км из града паднах до 5,4!!! Това ме амбицира, и в следващия 1 час, мисля, че поставих рекорд за Форестер Дизел на градско - 5,0 l/100 km!!!!!
Това за разхода.
За гумите - сложих зимни 16'' Йокахама I/T+ и до момента не ме оставиха никъде - нито на сняг, нито на отъпкан( и добре гланциран) нито на непочистен. Опитах завои по на 90 градуса с 65-70- км/ч на отъпкан и заледен сняг - задницата тръгваше, но ако не се уплашиш и не пускаш газта, излиза си сам, НООО ако отпуснеш газта се завърта и ако е на по-тесен път си в шанеца!!!! Така, че внимавайте.
За съжалени, до момента не съм имал възможност да го тествам по "хард" офроуд - имам предвид из гори и баири в Снежната приказка.

Прикачени файлове:
IMAGE_048.jpg
IMAGE_048.jpg [ 196.1 KiB | Прегледано 1042 пъти ]
IMAGE_047.jpg
IMAGE_047.jpg [ 228.88 KiB | Прегледано 1042 пъти ]
Вто Яну 06, 2009 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Колега, не си ли със 17" джанти на това Субару? Иначе за разхода, така си е, мен даже ме ми е неудобно да кажа с 5 човека и 100 кила багаж какъв разход ми даде за 2000 км смесено каране. :-D

Вто Яну 06, 2009 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Той харчи по-малко от Vivio :shock: