Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Информация за навигация за всички модели на Субару
| Автор |
Съобщение |
|
BLA
Регистриран на: Вто Юни 29, 2021 1:54 pm Постове: 135 Рейтинг: 90  
|
|
Here WeGo работи офлайн с carplay.
|
|
|
|
| Чет Фев 16, 2023 11:12 am |
|
|
|
Executor
Автомобил: Subaru Outback IV 2010
Рейтинг: 0
|
|
Колеги, миналата седмица колата ми направи проблем и ми умря акумулатора. От тогава не ми работи навигацията и показва No DVD. Please Insert map dvd.
Оказа се че като съм взимал колата, са ми я продали с неоригинални дискове и съответно нямам оригинални карти. (Имам от 2014, и от пламен 2016 - но нито едно от двете не подкарва след проблема с акумулатора). Видях, че някой е споделил от 2005 оригиналната навигация диск, та пробвам да го запиша него и довечера ще кажа, дали е сработили, но ако не сработи, някой дали може да сподели исо със оригиналната навигация за Outback 2010?
Или да се уговороим някак си за правене на копие и пробване дали ще сработи някои от следващите дни.
От София съм.
|
|
|
|
| Съб Май 06, 2023 1:33 pm |
|
|
|
Executor
|
Разбира се, диска, който записах не помогна Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
|
|
|
|
| Съб Май 06, 2023 4:22 pm |
|
|
|
BLA
Регистриран на: Вто Юни 29, 2021 1:54 pm Постове: 135 Рейтинг: 90  
|
|
Няма да стане със записан диск, трябва оригинален. Аз съм в района на Интерпред, ако имаш път насам мога да съдействам за зареждане на навигацията, а пък ти ще си купиш за следващата смяна на акомулатор.
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2023 8:48 am |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Само да вметна,има зарядни устройства които са със функция да заместват наличието на акумулатор и е добре да се ползво при смяна на акумулатора или въобще при откачане на акумулатора при някаква причина . При някой Мерцедеси е голям кошмар ако ти умре малкото акумулаторче което е точно за пазене на паметта и откачиш и основния аку...
|
|
|
|
| Сря Май 10, 2023 6:42 am |
|
|
|
gekon12
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2017 6:42 am Постове: 39 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 2011
Рейтинг: 59 
|
Executor написа: Разбира се, диска, който записах не помогна Ако някой може да помогне ще съм много благодарен. Как записа диска? Питам защото има няколко осбенности при рипване и запис на защитени дискове (какъвто е случая с оригиналния DVD-ROM). Първо да приемем че е рипнат с програма която е успяла да прескочи защитата против копиране и дори да я записала на ISO файла. Второ важна е бланката на която се записва и скороста с която се записва. Препоръчвам бланката да DVD-R Maxxel. Не че на други производители не са качествени и съвместими, но преди време бяха най-съвместимите с различни плеари. Скорста на запис трябва да е най-ниската възможна. Ако има 4х най-добре. Ако не , може да се потърси някоя стара записвачка втора ръка.
_________________ SUBARU може да те закара до там, където само LAND CRUISER може да те върне.
Стара австралийска поговорка.
|
|
|
|
| Сря Май 10, 2023 7:39 am |
|
|
|
Executor
|

Смених си акумулатора (с малко по-голям, надявам се не е проблем за колата, Outback B14). Благодаря на колегата BLA, който ми предостави оригинален диск да подкарам самата система. Направих си ISO, и си записах копие на диска му, но още не съм пробвал дали ще свърши работа за първоначалното зареждане на навигационната система. Много вероятно е да има някакъв DRM на самите дискове който е свързан с печата върху самия носител (едни следи като баркод), и копието да не сработи. Ще пиша по нататък все пак като имам време да пробвам (и като не стане да потърся пак колегата да го оправим, или ако си набавя от някъде другаде оригинални дискове). Цитат: Как записа диска? Питам защото има няколко осбенности при рипване и запис на защитени дискове (какъвто е случая с оригиналния DVD-ROM). Първо да приемем че е рипнат с програма която е успяла да прескочи защитата против копиране и дори да я записала на ISO файла. Второ важна е бланката на която се записва и скороста с която се записва. Препоръчвам бланката да DVD-R Maxxel. Не че на други производители не са качествени и съвместими, но преди време бяха най-съвместимите с различни плеари. Скорста на запис трябва да е най-ниската възможна. Ако има 4х най-добре. Ако не , може да се потърси някоя стара записвачка втора ръка.
Като цяло iso-то беше на диск от 2005, та вероятно не е за правилния модел навигация така или иначе. Ще кажа с правилния дали е станало по-късно като го пробвам. Иначе използвам DVDDecrypt
|
|
|
|
| Чет Май 11, 2023 4:22 pm |
|
|
|
opelcrumper
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
|
BLA написа: Попаднаха ми последните карти от 2021 година за Субару за моделите със сд карта за цяла Европа, включително България. Ако някой има нужда да каже. Не знам как да кача толкова голям файл тука. Здравейте, ЪП на темата и малко информация... за субару от Канада и с microsd карта (2017г) дали мога да се сдобия с валидни карти за Европа? Открих официален софтуер на субару toolbox за ъпдейт, който обаче работи само с windows 7 / 8, който вече рядко се намира. http://www.subarumapupdates.com.au/pdf/ ... ctions.pdfНе знам и дали ще позволи безплатен ъпдейт с карти, след като вече има активна sd карта с карти за америка, или пак ще трябва да се плати отделно за европейски карти? 
|
|
|
|
| Съб Юни 24, 2023 9:41 pm |
|
|
|
opelcrumper
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
|
Така, през тулбокса стигнах до регистрация и опцията за сваляне е само за по-нова версия за карти за Северна Америка с плащане (69$ еднократно) както е описано в документацията. При опит за поръчка на НОВА карта, казват, че вече не се поддържа поръчка на физическа карта а само софтуерно сваляне и пренасочват към сайта. от който няма продължение https://here.navigation.com/https://subaru-eu-mapupdate.naviextras. ... alShipment
Прикачени файлове:
20230625_001433.jpg [ 1.94 MiB | Прегледано 2919 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Юни 25, 2023 11:55 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
аз съм купувал от тоя сайт https://subaru-eu-mapupdate.naviextras.comтой е на NNG (nav and go), които са производителят на софтуерчето ""iGO My way", което е дефакто вградената навигация в колите от тия години. пробва ли да си направиш регистрация в сайта и да влезнеш като потребител, а не като гост? на мен ми изглежда, като всичко да си работи, и да можеш да си купиш карта: Прикачени файлове:
Screenshot 2023-07-24 143414.png [ 370.62 KiB | Прегледано 2907 пъти ]
разбира се, възможно е да има някаква врътка там с регионите (Канада / Европа) и т.н. иначе за моето (модел 2014та, OBK-IV) спряха поддръжката миналата година (точно от този сайт), и вече не ми дава да си купя нищо. При теб би трябвало да може, за по-нов автомобил Друго - в OLX има някакви обяви за "кракнати" карти, може да се пробваш. Звучат ми ок, предвид че картите са за igo, а там блокирането и кодирането са пробити още преди години. Успех!
|
|
|
|
| Пон Юли 24, 2023 1:32 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
|
| Нед Авг 06, 2023 6:14 pm |
|
|
|
Tisho09
|
В крайна сметка взех от въпросния човек една карта и всичко тръгна без проблем. Прикачени файлове:
viber_image_2023-08-08_17-40-52-594.jpg [ 198.72 KiB | Прегледано 2821 пъти ]
Картата е от 2022.Q4, но информацията в нея е от 2020г.
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2023 6:13 pm |
|
|
|
slavckc
Регистриран на: Съб Апр 05, 2014 3:34 pm Постове: 176 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2018, 2.5, CVT
Телефон: 08889566нулашест
Рейтинг: 122  
|
През 2020 г. и аз купих карта от един във фейсбук за 130 лв., като картата трябваше да е за 2020 г., но се оказа за 2018 г. Работеше добре за град Варна. Ако стъпя на магистрала или мина под магистрала и навигацията блокираше. Ако искам да ме води извън Варна, например до София, навигацията блокираше. За да се оправи трябваше да изгася колата за няколко часа. Вече от около месец картата не работи, медията не разпознава SD картата. Сега заглеждам една китайска медия https://www.joyingauto.eu/joying-special-head-unit-replacement-plug-and-play-for-subaru-forester-impreza-wrx-sti.html, поне Waze ще работи и ще хващам нормални станции на радиото (колата е от Канада).
|
|
15
|
|
| Сря Авг 09, 2023 5:23 pm |
|
|
|
Tisho09
|
slavckc написа: През 2020 г. и аз купих карта от един във фейсбук за 130 лв., като картата трябваше да е за 2020 г., но се оказа за 2018 г. Работеше добре за град Варна. Ако стъпя на магистрала или мина под магистрала и навигацията блокираше. Ако искам да ме води извън Варна, например до София, навигацията блокираше. За да се оправи трябваше да изгася колата за няколко часа. Вече от около месец картата не работи, медията не разпознава SD картата. Сега заглеждам една китайска медия https://www.joyingauto.eu/joying-special-head-unit-replacement-plug-and-play-for-subaru-forester-impreza-wrx-sti.html, поне Waze ще работи и ще хващам нормални станции на радиото (колата е от Канада). Благодаря за инфото. Ще следя представянето на навигацията. Ако прави проблеми ще върна оригиналната карта и ще си ползвам телефона 
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2023 8:06 pm |
|
|
|
Tisho09
|
|
Наблюденията ми след известно време ползване градско и магистрали са че нямам проблем и си работи без грижи.
|
|
15
|
|
| Пет Сеп 29, 2023 4:22 pm |
|
|
|
slavckc
|
|
Tisho09, браво, случил си на нещо читаво. Аз пък не изтраях и се сдобих с горепосоченото устройство. За момента съм много доволен. Андроид, в пъти по-бързо от оригиналната медия, качваш каквото ти хареса (Waze, OBD и др.), имам чувството, че и музиката се чува много по-добре от оригиналната (има мощност, няма кривене и шумове), имам и всички станции на радиото, много настройки на самата медия и всичко й работи. Дано не се прецака нещо, все пак е китайска джаджа.
|
|
|
|
| Съб Сеп 30, 2023 9:51 am |
|
|
|
kerekovski
|
slavckc написа: Tisho09, браво, случил си на нещо читаво. Аз пък не изтраях и се сдобих с горепосоченото устройство. За момента съм много доволен. Андроид, в пъти по-бързо от оригиналната медия, качваш каквото ти хареса (Waze, OBD и др.), имам чувството, че и музиката се чува много по-добре от оригиналната (има мощност, няма кривене и шумове), имам и всички станции на радиото, много настройки на самата медия и всичко й работи. Дано не се прецака нещо, все пак е китайска джаджа. Така като гледам, имат и за Outback B14 - https://www.joyingauto.eu/joying-8-inch-subaru-legacy-outback-2009-2014-car-radio-android-10-0-autoradio-4g-head-unit.html. Интересно, как се справя с управлението от волана и с оригиналната камера за задно виждане?
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2023 10:22 am |
|
|
|
slavckc
|
|
kerekovski, никакъв проблем. Бутоните на волана се настройват и си работят. Камерата също си работи, единственото което забелязах като разлика при нея, е че вижда малко по-надолу. Никаква идея нямам как се получава това. Само имайте едно на ум, пише че склада е в Европа, но в дясно под бутона за закупуване е отбелязано, че идва от китай (Ship From: Chinese Warehouse), което е свързано с ДДС и мито
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2023 4:27 pm |
|
|
|
Tisho09
|
slavckc написа: kerekovski, никакъв проблем. Бутоните на волана се настройват и си работят. Камерата също си работи, единственото което забелязах като разлика при нея, е че вижда малко по-надолу. Никаква идея нямам как се получава това. Само имайте едно на ум, пише че склада е в Европа, но в дясно под бутона за закупуване е отбелязано, че идва от китай (Ship From: Chinese Warehouse), което е свързано с ДДС и мито Винаги съм си задавал въпроса как работят тези андроид устройства. Дали са като таблетите и точат по малко ток за да не се стартира всеки път отново и отново или имат вградена батерия. Или може би пък аз съм назад  с технологиите и стартирането е моментално, което е перфектния вариант. Иначе и аз съм съгласен, че ще е в пъти по-добре от оригиналната мултимедия.
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2023 5:28 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Батерия няма. Свързва се на постоянно захранване + опционалното и вече софтуерно решава кога само да изключи екрана само или да стартира на чисто. Това стартиране не е баш като пълното рестартиране, но е подобно. Това е и което ме дразни в моето - стартира и докато се пусне интерфейса и Waze автоматично минават 30 сек да речем, а и в началото интерфейса е лагав. Като стартира и зареди всичко е Ок, но си минава минута примерно.
|
|
15
|
|
| Вто Окт 03, 2023 5:39 pm |
|
|
|