|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza2009
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 15
|
Alxx написа: Колега, сутрин в студеното лесно ли пали? И колко въртиш докато запали? С газ ли е? двигателя пали много лесно да (винаги пали на бензин), та поне там няма проблем но ти се прав, че когато игрaят оборотите ми прави впечатление, че се случва най-вече когато е на газ и при маневри, когато волана се върти много, примерно при паркиране
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 5:02 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Ходи да ти погледнат настройките на газта и не го отлагай, че скъпо на тоя сешоар после...
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 6:44 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Хмм, Да е с плъзгащ лагер много ме съмнява. Почти нулев е шанса някой да сложи плъзгащ лагер при променливи и доста високи обороти. Но щом казваш… Досега съм сменял парчетии на две помпи и си бяха с нормални съчмени лагери, верно на по-старите модели. В момента и моята тече, но няма никакви звуци. Изобщо звуците са от въздух в системата или засмукване на въздух от опръстена.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 6:58 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Така е, Ице. Помпите на Субару страдат от семеринги и О-пръстени и почти никога от лагери, освен ако не са системно пренебрегвани откъм поддръжка. Карам 27 годишен кош, проблема с помпата се реши с един брой семеринг, един брой О-пръстен и две ОЕМ шайби с гума към казанчето. Това ми е поредно Субару с еднакви проблеми и еднакво решение. По-новите нямат директно монтирано казанче и нямат шайби с гума, имат маркуч към казанчето, което не иска някакъв висш интелект да се замени. Колегата има доста други проблеми, които фалшиво го насочват към хидравликата. Купуването на рециклирано менте вече е отделна история с други особености...P.S. За да замине лагер на хидравлична помпа при тия коли, значи да си карал бая с празно казанче. Някой те къпе стабилно, било поради незнание(най-често), било поради комерсиални щения.
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 9:00 pm |
|
|
|
valqk
|
Някой може ли да препоръча надеждна фирма/човек, която да рециклира помпата в край на сметка (по спомен, понеже следя темата, не помня да се спомена)? Под надеждна - да отворят, да видят състоянието и като я направят да държи, а не да отворят, да сменят всичко и след 6м-1г екефта да е същия. Като не може - да кажат - не може, защото ххх е в лошо с-яние. Има опция да се смени/направи или няма как да стане. Имам серво помпа, която е свалена, а сегашната вие, като турбочарджър (друг проблем няма, но ме дразни много). Старата виеше по-малко и не течеше, затова и я смених с реновираната. Уви след 1г и тя се разви. Също, ако някой може да препоръча и ф-ма за хидравлични маркучи, в София, защото моите ги правиха във феликс. 1г по-късно почнаха да сълзят. Ходих, питах ги - "6месеца ни е гаранцията. Донесете ги пак, да ги направим. Хубаво, но те просълзиха след 1г... еми....". Не, че е проблем, но ме дразни, че омазняват всичко наоколо. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 10:49 pm |
|
|
|
sda_65
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0888858578
Рейтинг: 30
|
ico_tech написа: Хмм, Да е с плъзгащ лагер много ме съмнява. Почти нулев е шанса някой да сложи плъзгащ лагер при променливи и доста високи обороти. Но щом казваш… Досега съм сменял парчетии на две помпи и си бяха с нормални съчмени лагери, верно на по-старите модели. В момента и моята тече, но няма никакви звуци. Изобщо звуците са от въздух в системата или засмукване на въздух от опръстена. Колега , в момента имам една разглобена помпа и ако искаш мога нагледно да ти покажа,че тези помпи нямат лагер. 
|
|
|
|
| Съб Фев 01, 2025 6:58 am |
|
|
|
ico_tech
|
Ами пусни тук снимка моля те. Иначе не е проблем и аз да дойда на адрес във Варна. Говорим за валчето с това, което е зад шайбата.
|
|
|
|
| Съб Фев 01, 2025 11:38 pm |
|
|
|
sda_65
|
ico_tech написа: Ами пусни тук снимка моля те. Иначе не е проблем и аз да дойда на адрес във Варна. Говорим за валчето с това, което е зад шайбата. Понеже не знам,как да кача снимките тук мога да ти ги пратя на вайбър и да ги качиш ако искаш. Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Фев 02, 2025 8:13 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Под полето за писане има поле за качване на файлове и коментар към тях.
|
|
|
|
| Нед Фев 02, 2025 5:38 pm |
|
|
|
sda_65
|
|
Ще пробвам:
Прикачени файлове:
IMG_20250202_080504.jpg [ 3.3 MiB | Прегледано 2273 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Фев 02, 2025 6:59 pm |
|
|
|
sda_65
|
|
| Нед Фев 02, 2025 7:10 pm |
|
|
|
sda_65
|
|
И още
Прикачени файлове:
IMG_20250202_080604.jpg [ 3.42 MiB | Прегледано 2277 пъти ]
IMG_20250202_080554.jpg [ 3.45 MiB | Прегледано 2277 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Фев 02, 2025 7:16 pm |
|
|
|
ico_tech
|
Благодаря за снимките. Само не ми е ясно при този дизайн както пречи на вала да излезе като дръпнете шайбата отпред. Не се вижда тялото отпред как е организирано, но ако наистина е на втулка това е доста лош дизайн. Това значи, че 30 минути след като помпата остане без масло следва смъртта на механизма. Това посивяване на оста може да е следа от такива събития. Това от кой модел е, че досега изгледах 4 страници с помпи и не мога да намеря такава 
|
|
|
|
| Нед Фев 02, 2025 8:18 pm |
|
|
|
sda_65
|
|
На Форестър и Легаси 2007. След ротора има една зегерка, която държи цялата вало линия..След шлиците на оста вижда се на снимките. Общия вид на помпата колегата го е снимал в началото и е поръчал такава помпа от Аутодок.
|
|
|
|
| Нед Фев 02, 2025 8:29 pm |
|
|
|
Impreza2009
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 15
|
Alxx написа: Колегата има доста други проблеми, които фалшиво го насочват към хидравликата. Купуването на рециклирано менте вече е отделна история с други особености...P.S. За да замине лагер на хидравлична помпа при тия коли, значи да си карал бая с празно казанче. Някой те къпе стабилно, било поради незнание(най-често), било поради комерсиални щения. колата е доста запазена за възраста си (15г, на 103 х.км) и засега ще инвестирам в нея... последните дни не съм имал проблеми с "хидравликата"... и дори да има ще се купи оригиналаната помпа и ще се приключи с въпроса, пари се изкарват, важното е да сме живи и здрави... по другия проблем, намерих сервиз където ще сменят виско муфата и тук във форума ме посъветваха да попитам за "лагерите в опашката от която тръгва карданът"... в чужбина съм и малко трудно ще се разбера с майстора та ако някой може да ми даде ОЕМ или точно наименование на лагерите за да ги поръчам ще съм благодарен... диференциал, масло и уплътнение 806735210 вече са купени.
|
|
|
|
| Вто Фев 04, 2025 10:15 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |