Отговори на тема стр <  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  >
 Oсобености на Субару Аутбек V (2014- ) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 22
Автомобил: Subaru Outback 2.5i-S CVT ES
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Не е пълно копие на оригиналната. И тя не приляга съвсем плътно в страни, но луфта е по-малък.
На моята няма тези закачалки на късата щора към седалките. Има тръба с пружиниращи накрайници в двата края, които я застопоряват към страните на багажника плътно зад задните седалки.

Съб Яну 21, 2023 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Outback 2019
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте. Докаро чакам да ми домъкнат аутбека който си купих ударен от търг от Америка серазрових и открих, че при фейлифта 2018-2019 през настройката на дисплея при километра а може да се сменят мили с километри.
https://youtube.com/watch?v=CypIUct3W5M&feature=share. Клипчеро е на руски но е ясно как става настройката. Дано да съм бил полезен на някой.

Пон Мар 27, 2023 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Автомобил: Forester 2.0 2007
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, да споделя още малко впечатления от автомобила, след няколко месеца шофиране.
Скоростната кутия леко ме дразни при потегляне и ниски скорости и още не мога да свикна съвсем. Вероятно е субективно усещането, но нещо не е като хората. А може би просто съм привикнал с немските DSG.
Гайките на джантите са напълно идентични с тези за железни джанти на Витара 1996, моята беше дълга база. От нея ми останаха секретни на МакГард - 24013SU, паснаха идеално.
За сметките от фаренхайт в целзий намерих няколко формули, най - лесната е F - 32/1.8 = C
Вратата на багажника се насмете от слаб акумулатор и отказваше да се отваря - писука три пъти и това е. С универсално лечение - няколко часа без ток, всичко се оправи.
Автомобил втора ръка обикновено си показва рогата през първите няколко месеца, моят също. Но за това ще пусна отделна тема.

Нед Апр 16, 2023 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 186
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
boricha написа:
Здравейте

Моля за малко пояснения и знания от знаещите.
Купих си Аутбек 5 - 2015 2.5 CVT от щатите и имам няколко въпроса.

0. Много е яка, имам чувството че карам камион !!! Това не е въпрос а наблюдение :bow: :beer: =D>
Много ми харесва че има камера за паркиране и ми се струва по-маневрена от Б12ката, накратко няма вече дагледам дали ароматизатора или заешката опашка висяща на огледалото на колата отзад се заклаща за да знам че трябва да маневрирам напред ROFL ROFL ROFL

1. Как се пуска подгряването на огледалата ? Имам пиктограма на шофьорското огледало за подгряване а на пасажерското нямам. На бутона за подгрев на задния джам няма допълнитлената иконка обаче като тази на лявото огледало. Това което забелязвам е че, лявото огледало не чисти днешния сняг и стои запотено след като го почистя, докато дясното не задържа сняг ( може би от положението спрямо валежа) но не се запотяваше а седеше чисто. Няма подгрев на седалките :shock: и е доста оглозгана от към екстри. Няма и AUTO на климатика, трябва сам да нагласям синьо и червено и сила на перката.. Което е ...... Жигули

2. Частите за американските версии различни ли са?

3. Флуида в ЦВТто дали е различен от този за Европа ( някой в дилъра тук спомена че не се знае какъв флуид се ползва в TR580 за Америка и не бил същия като за европейките !?? Така ли е

4. Колата е на 138 000км, няма теглич и конектор и не изглежда да е офроудствала или теглила. CVT -Дали да сменям флуида, да го опресня или да не я барам? Виждам че се води lifetime - ако не е теглила и товарена, иначе на 40 000 да се сменя. Та не знам какво да правя. карана е в БГ около 4 години и около 80 000км

5. Виждам че има само 3 апликации в APPS - Пандора, Старлинк и aba Radio - има ли опция да се добавят още ( някакъв ъпдейт може би ). Успях да добавя София като регион за прогноза за времето, както и да командвам Spotify през геврека и да сваля контактите от iPhone?

6. Amsoil 0 W20 не е ли прекалено тънко за нашите ширини

7. Има ли спортен режим, освен като цъкам перата, имам предвид като бутна лоста на ляво не ми се струва да се променя поведението/настройките на автомат/двигател, но все пак съм и навъртял 130км - колкото да сложа днес нови зимни гуми и да поразцъкам съвсем кратко с децата и жената ( които много се кефят)

8. Усещам едно съвсеем леко претрисане около30-50км/ч при ускурение, за което четох теми, че може би е кардан или карета. Но това все още ще се устновява. С Любо я гледахме и изглежда доста свежа и на истински км. Надявам се да си внушавам, на други места чета че било нормално за CVT, но не ми се врява. Трябва ли да взимам някакви мерки или да изчакам да си покаже повече рогата.

Благодаря предварително. То бая питанки станаха ама ми е много непозната тази генерация.
Поздрави
Иво

Колега , по 8-ма точка има ли някакво развитие , че и при моят Аутбек 3.6 2016 усещам нещо такова?

Вто Сеп 03, 2024 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Outback 2016 2.5i Premium
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

От скоро съм собственик на Европейски Outback 2016, 2.5i, Premium и имам трудности със Secret PIN функционалността.
Извинявам се предварително, ако темата е пусната на грешното място.

Не мога да деактивирам безконтактния ключ и да заключа, каквото и да се опитвам.

Изгледах всички клипове и изчетох всички инструкции по въпроса и мога да обобщя в следните точки:
- Процедурата за активиране и въвеждане на PIN е извършена и работи. При заключен автомобил и без ключ в обсег, се отключва с PIN без проблем.
- Процедурата за деактивиране на ключа със задържане на Lock и натискане 2 пъти Unlock (логото на Subaru) не прави нищо!
- Процедурата за деактивиране на Keyless Entry със дръпване на заключването на шофьорската врата и задържане (на ключа) на бутон Lock и бутона за отваряне на багажника за 5 сек работи!
- При деактивирано Keyless Entry не мога да заключа вратите - заключвам всички ръчно от бутончето на шофьорската врата, но шофьорската врата винаги остава отключена.
- Ако извадя батерийката от ключа, отново не мога да заключа шофьорската врата.

Гледам, че на всички клипове и инструкции, ключовете имат четвърти бутон, който е описан в ръководството като "PANIC", който аз нямам.
Дали е от годината на производство или от това, че е Европейски?

Дайте идея какво да опитам, за да си заключа ключа в колата и да отключа с PIN!

Сря Мар 12, 2025 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Пробвайте последната врата да я заключите докато е отворена да задържите отвън дръжката в положение за "отваряне" след което натискате бутона за заключване до вътрешната дръжка и да затворите вратата :)
Не съм го пробвал при този модел, но при по старите така съм заключвал колата.
Може да тествате последната врата за заключване да е задна....би трябвало пак да сработи.

Сря Мар 12, 2025 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Outback 2016 2.5i Premium
Нов фен
Отговори с цитат
suba4o написа:
Здравейте,

Пробвайте последната врата да я заключите докато е отворена да задържите отвън дръжката в положение за "отваряне" след което натискате бутона за заключване до вътрешната дръжка и да затворите вратата :)
Не съм го пробвал при този модел, но при по старите така съм заключвал колата.
Може да тествате последната врата за заключване да е задна....би трябвало пак да сработи.

Много благодаря!! :bow: :bow: :bow:

Сработи точно както го описа!

Сега само махам батерийката от ключа, заключвам го вътре и мога да си карам каяка спокойно :D :D

Сря Мар 12, 2025 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
От около година съм собственик на Аутбек 2,5 2018г. В началото рядко а сега често започнаха да ми излизат грешки. Моля някой който се е сблъсквал да ми каже начин! Качвам снимка с грешките. На последък нвма грешка за спирачките!

Прикачени файлове:
Screenshot_2025-03-25-15-09-44-550_com.google.android.apps.photos-edit.jpg
Screenshot_2025-03-25-15-09-44-550_com.google.android.apps.photos-edit.jpg [ 1.35 MiB | Прегледано 4264 пъти ]
Вто Мар 25, 2025 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От видимото, камерата за мъртъв ъгъл не работи ама няма общо с другите ламбета. Къпана ли е била?

Вто Мар 25, 2025 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Не, днес изчезнаха от самосебеси грешките, дано не се появяват отново!

Сря Мар 26, 2025 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да питам за тези надлъжни рейки на тавана, който са с опция да се откачат от едната страна и да се завъртят с цел да станат като напречни греди, не са ли доста лесни за кражба.
С две думи един куфар може лесно да се демонтира с гредите или се бъркам :-? Има ли начин това да не се случи?

Чет Мар 27, 2025 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 255
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
suba4o написа:
Да питам за тези надлъжни рейки на тавана, който са с опция да се откачат от едната страна и да се завъртят с цел да станат като напречни греди, не са ли доста лесни за кражба.
С две думи един куфар може лесно да се демонтира с гредите или се бъркам :-? Има ли начин това да не се случи?

Като цяло са на два torx-а (т.е. от едната страна torx, от другата шипка), ама си мисля, че е доста по-лесно да ти разбият ключалката на куфара (или още по-лесно по номера на ключа, който има на някой куфари да дойдат направо с ключ - за това човек трябва да ги прикрие по някакъв начин. Новите thule-та вече на правят тая грешка да слагат номера на ключа отвън) и да си тръгна набързо с него. Та някой трябва доста да ти е набрал да ти вземе куфар с гредите.

Пет Мар 28, 2025 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 67
Автомобил: Subaru Outback 2.5 , 2007г. 173кс.
Нов фен
Отговори с цитат
Знам, че е кощунство да питам дори за Субару дизел, ама имам познати, които са купували нови от магазина 4-та серия Аутбек и нямат никакви проблеми вече близо 200 000км. За моделите преди евро 5 съм запознат с проблема на коляновия вал. Въпроса е за за 5-та серия, първи собственик на около 160 000км., евро 6. Заслужава ли си според вас? Цената е около 20 000лв.

Сря Май 28, 2025 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1074
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Георги1970 написа:
... Въпроса е за за 5-та серия, първи собственик на около 160 000км., евро 6. Заслужава ли си според вас? Цената е около 20 000лв.

Не е най-точната тема да питаш този въпрос. Тук не опира до особеност на Outback 5, а до особеност на двигателя. Затова има раздел във форума Boxer Diesel. Обгрижвани дизели Евро 5 и 6, особено автоматици, изкарват по 300-400 хил. км. Сам си направи сметките. Аз бих избрал да купя много запазено купе с изтропал мотор за 3-4 хил. лв и да му направя пълен ребилд на мотора за 12 хил. лв., отколкото да купувам за 20 хил. кола, та било то от първи собственик и на 160 хил.км. Ще ти излезе хем по-евтино, хем с перспектива за по-дълъг пробег. Е, ще трябва да почакаш обаче едни 6-7 месеца с подкарването :(

Сря Май 28, 2025 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 342
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
С какво масло карате вашите 3.6? Предстои ми покупка на такъв 2015 от Америка и за двигателното масло се чудя какво да е. За кутията и диференциала мисля да отида до Габрово и там да ми ги сменят.

Чет Юли 24, 2025 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SuBaRu_FoReSteR написа:
С какво масло карате вашите 3.6? Предстои ми покупка на такъв 2015 от Америка и за двигателното масло се чудя какво да е. За кутията и диференциала мисля да отида до Габрово и там да ми ги сменят.

Например:
https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=26786&start=260

Чет Юли 24, 2025 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Нов съм в клуба на боксерите.
Въпросът ми е следния:
Харесал съм 5 генерация на Outback 2.5 2018г. европейка.
Тъй като не съм много запознат с марката двигателя и пр. моля за малко помощ.
Какво да гледам при покупката?
Къде са им слабостите?
Има ли някой да отидеме и да я прегледа на място в автокъщата? (В София е колата)

Благодаря предварително за всяко мнение и съвет!

Чет Авг 21, 2025 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Bijofe написа:
Здравейте,
Нов съм в клуба на боксерите.
Въпросът ми е следния:
Харесал съм 5 генерация на Outback 2.5 2018г. европейка.
Тъй като не съм много запознат с марката двигателя и пр. моля за малко помощ.
Какво да гледам при покупката?
Къде са им слабостите?
Има ли някой да отидеме и да я прегледа на място в автокъщата? (В София е колата)

Благодаря предварително за всяко мнение и съвет!

Почети първо форума, за да се запознаеш с особеностите на марката и т.н.
Ако си харесал кола - най-добре е да я закараш до сервиз от белия списък за преглед.
Който и да дойде с теб, няма как да разбере достатъчно за състоянието на колата.

Тук не препоръчваме покупка от автокъща поради обективни причини, но затова има повече инфо в секция Форумводител

Успех с избора на първо Субару.

Чет Авг 21, 2025 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Почнах да се заглеждам по Аутбек от тази генерация. От скоро вече и наживо :pardon:
Попаднах на конкретен екземпляр 3,6 2015 година отвъд голямата вода - дисплея на мултимедия едвам се виждаше. Беше вчера наобед - слънчево време, но на практика този дисплей беше абсолютно безмислен. Екстрата за камера заден ход е смехотворна с тази видимост. Променях подсветката на таблото, включвах и изключвах фаровете - без ефект. Под ъгъл пазех сянка с ръка - мъка. Иначе тъча реагираше. не че се виждаше какво натискам ROFL
Пак ли аз съм уникален, или това е типично. ДА знам какво да гледам

Прикачени файлове:
mobile1.jpg
mobile1.jpg [ 85.09 KiB | Прегледано 1626 пъти ]

Чет Сеп 04, 2025 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 231
Автомобил: Outback Touring XT VSI-3 DI
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 373
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,
Или свикваш с този архаичен дисплей или сменяш мултимедията. Но, този май е с Harman Kardon и нямаш много опции за смяна. Консултирай се с колеги които се занимават с мултимедии. Иначе Аутбек-а/3.6R е животно което носи на много бой, багаж и деца... :)
Успех!

2017 Outback 3.6R LPi
2017 Forester XT 2.0DIT
2017 XV Crosstrek LPi
2010 Outback 3.6 LPi

Съб Сеп 06, 2025 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  >