Новия Бек вече няма да се предлага в ЕС: https://www.24chasa.bg/biznes/article/20378866 И както 100 пъти съм казвал, това е "заслуга" на зелените еуглени начело с онази, която няма един ден трудов стаж извън политиката. Иначе турбо модела е много приятен, но ЕС си направи сепуко с налагането на тези електрички и отказ от ДВГ, защото китайците няма да има кой да ги спре с техните евтини батерии.
Много жалка история. Като че ли Субару отпътуваха от Европа, макар и не по тяхна вина. Няма нов Outback, няма Levorg/Layback (които изглеждат добре), няма турбо двигатели, има нов Форестър който изглежда ОК, но тук в Европа само със тоя смешен, скопен 2.0 литров двигател. 136 к.с. и 182 н.м. на близо 2 тонов СУВ. Пък и на тоя хубавец му дават да тегли 1870 кг отгоре, това не знам как ще стане.
Като видях новия Outback, май е по-добре, че няма да го има при нас. За съжаление една легенда си отиде - колкото и да се напъвам, не мога да разпозная повдигнато 4х4 комби в новия Бек. Виждам СУВ, гласен изцяло за американския пазар, макар че като чета мнения отвъд океана, също не са му много фенове (говоря за хардкор феновете на марката), но пък масата може и да го оцени.
За съжаление, както каза колегата по-горе, европейските меко казано странни политики ни доведоха до тук. Свиквайте, че Субару ще стане още по-бутиков автомобил в Европа, а може и напълно да изчезне.
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Съб Апр 26, 2025 3:30 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 903 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Аз изначално бях отблъснат от външността на новия Аутбек, но като погледах клипове и снимки, му свикнах. Trailseeker ми хареса веднага. Покарах доволно Solterra, много ми хареса усещането, така че очаквам и Trailseeker да е така. Догодина изтича гаранцията на втората ни кола и планирам да я заменя с електрическа, така че, защо да не е Субару. А за курса, който са предприели, той се разбира от сам по себе си - влагаш там, където си силен, т.е. US пазара и се съобразяваш с неговите изисквания. Ако не можеш да поддържаш присъствие на други пазари, просто излизаш. Аз все още тайно се надявам, че еко-мафията в ЕС ще претърпи крах и ще има либерализация откъм емисионни изисквания, но да видим. В добавка, последната седмица пътувах до и из Букурещ. За целия период, по улиците и извънградските пътища, видях две субарута (Crosstrek). Същото е било по-рано и в Унгария, и в Сърбия, и в Гърция. Имам чувството, че, по необяснима за мен причина, България (и то основно София, Варна, някои планински градове) е най-големият пазар на марката в региона.
Пон Апр 28, 2025 9:11 am
kronos
Напуснал форума
Регистриран на: Сря Мар 29, 2017 11:55 am Постове: 888 Местоположение: София
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Не знам как това нещо, което ще тежи поне поне с половин тон повече и с разлика в цената около 15 000$, може да е какъвто и да било еквивалент на Outback?! А след сривът в доставките на електроенергия в Испания, Португалия и части от Франция, започват да се виждат последствията от цялата Зелена сделка и престъпните субсидии. Макар и повечето медии да се опитват всячески да скрият истината с малоумни обяснения за кибер атаки от Москва или някакви резки климатични промени, тук-там се прокрадват вече обясненията от експерти, че проблемът е във ВЕИ-тата и свръхпроизводството им, което е довело до изключване на синхронизацията на техния постоянен ток и променливия ток от останалите централи: https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20405229 Не, че тук сме застраховани, но дори и да спре токът и си на път, винаги може да заредиш на бензиностанция по магистралата, защото всички имат дизелови генератори и за да работят помпите им трябва само 1-2 kW мощност да си сипеш гориво за 2 минути. Та е много жалко, че новия турбо Бек няма да се предлага тук.
Вто Апр 29, 2025 6:33 pm
kronos
Напуснал форума
Subaru е поредният японски производител, който обяви, че ще „преоценява“ плановете си за електрически автомобили. Причина за това са спад в продажбите и потенциалният удар от няколко милиарда долара от митата на Тръмп за внос на автомобили в САЩ. А те дори може да не са най-голямата заплаха за Subaru.
Пет Май 16, 2025 5:40 pm
kronos
Напуснал форума
За съжаление това не е новина, а мечтата на редактора минала през AI фотошоп...
Ако СТИ подразделението иска да се завръща, то ще го направи през класически спортен модел като например Импреза СТИ или 2-врат консепт, а не през безличен семеен варел.
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/63422-subaru-nyama-da-proizvezhda-novi-elektricheski-modeli Кому беше нужно такава марка да се подвежда по малоумната мода и да загуби индивидуалността си?
Като зависиш от пазара в САЩ, играеш по свирката на властта там.
Чет Ное 13, 2025 11:15 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 903 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383