Здрасти,
Нека направя едно резюме на срещата по начина, по който я видях аз. Предполагам, че няма да съм разбрал някои неща правилно, или ще съм ги интерпретирал по начин, който е различен от начина, по който ги виждат други, така че - моля допълнете/поправете ме където изпускам.
И така, първо искам да изразя своята благодарност на imprezaWRX и Buba-mara за уреждането на хижичките. Последният с брат(овчед) си Николай на всичкото отгоре отнесоха цялото четиричасово печене на скара, като Buba-mara даже май пипна някакъв грип

...
Беше доста весело около огъня на полянката с винцето на subko`01

и продължихме с разговорите на масата. Много се радвам, че имах възможността да се запозная съв всички присъстващи, повечето от които имаха по над 300 км за изминаване.
Относно клуба:
Не бях чел тази тема преди, но официалн има регистриран клуб, дори има устав (
виж тук). Започнахме дискусията малко от средата без да сме уточнили какво искаме от клуба. Останах с впечатление, че точно това - кой какво иска да получи от клуба не е ясно на самите кандидат-членове
Все пак при разговорите излязоха няколко добри неща, сред които:
Организирано приготвяне на рекламни материали (тениски, стикери, етц), чиято цена е по-ниска за членове на клуба спрямо не-членове
Издействане на отстъпки за членове на клуба за хотели, туристически дестинации и подобни
Издействане на отстъпки за магазини за авточасти за членове на клуба
Друга дискутирана тема беше да се избере ръководство на клуба, което да поеме отговорност за уреждането на такива отстъпки, членски карти и т.н.
Аз лично предложих нещо, което колкото повече си мисля, толкова повече не ми изглежда добро, а именно:
Изхождайки от теорията, че един човек не се чувства длъжен да направи нещо докато не получи съответно възнаграждение, смятах, че може да се отделят част от бъдещи клубни средства за заплащане на клубни дейности, примерно ходене при адвокат и някакви такива. След разговора обаче съм на мнението, че наистина можем да имаме теми във форума, където да питаме кой може да свърши дадено нещо и някой кандидат да го свърши... Както и да е, да не се отклонявам от същината
Сега нещата ми изглеждат така - в момента форумът ни служи много добре - имаш проблем - питаш. Който може да ти помогне - помага ти. Какво би могъл да ни донесе един клуб в повече - това е въпрос за доуточняване.
В един момент разговорът ни леко се изроди в някакви дребнави спорове, но мисля, че това можем да го отдадем на чашката и да погледнем на това с насмешка

Все пак сме големи и умни хора и мисля, че всичко приключи със съвсем приятелско настроение

Е, не беше особено лесно да се почистят масите (за почистването аз нямам особена заслуга

) и да отстраним махмурлука, но и с това се справихме.
Аз вече очаквам следващата среща (надявам се януари/февруари?). jo предложи място около Мадара, на което аз бих отишъл с удоволствие. Очаквам неговото включване
P.S.
Разбирам, че при опит на един да помогне на друг помагащият понякога получава на лични съобщения нападки защо го бил правел... Не знам причините поради които някой би могъл да прави такива неща, но те просто не са коректни. Ако някой смята, че е добър в областта си, не би трябвало да го е страх, че един съвет даден от колега на колега ще му открадне хляба
(Редакция)
С последния абзац (не го трия, защото казана дума е хвърлен камък) в никакъв случай не искам да повдигам спорове. Точно напротив. Ето как ги виждам аз нещата - имаме достатъчно кадърни хора - хора, които при условията, в които се намираме в нашата държава правят чудеса. Ако се разполага с подходящата апаратура съм сигурен, че биха се справили с дейността си по-добре от колегите си в чужбина.
От друга страна, много хора било чисто като хоби, било поради липса на средства искат сами да свършат едно или друго дребно нещо. Споделянето на това как да се смени гарнитурата на главата мен няма да ме накара да го направя сам, а ще се обърна към човека, който знам, че ще го направи най-добре. Друг е въпросът кой се справя най-добре - имаме отделна секция във форума, откъдето всеки може да се ориентира
От друга страна, ако някой иска да си направи нещо сам, мисля че нищо няма да го спре, информация из нета има достатъчно
(/Редакция)
Поздрави!