Отговори на тема
 Проблеми с инжекцион 
Автор Съобщение

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей,не ми се сърди, но никога няма да го намериш по начина, по който го търсиш.

Кола - Импреза
Година - ?
Размер двигател - 1.6
Вид скоростна кутия - ?

Пет Фев 23, 2007 1:32 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
E, сега вече си 'в бизнес'. Сега който ще ти помага, ще ти помага. Няма да съм аз, понеже тука няма този размер двигател. Ще е човек от Европа. Аз просто исках да поизгладиш информацията.

:arrow:

И ако не е тайна, пълна гаранция ли е че там е дефекта ? Аз след толкова години работа и толкова широк обзор на какво влиза и какво излиза за работа.....още не съм видял поръчка да завърши с този дефект. Освен ако при 1.6 частта, за която говориш е с коренно различен дизайн и лоша репутация ?

Пет Фев 23, 2007 2:59 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Здравей пак. Съвършено правилно си се движил до тук и почти професионално. За да стане абсолютно професионално всичко ще трябва да провериш и последната карта в колодата. Ти може и да си го правил, но аз да си кажа. За да завършиш с TPS код ти може да имаш проблем в компонента (потенциометър), но може да имаш и извън него. Правиш един sweep test и си готов. А това е наблюдаване на променливото съпротивление при изключен сензор или променлив волтаж про включен сензор. Сещаш се. Бавно на ръка променяш ъгъла на сензора и наблюдаваш. Става със скенер на шофьорската седалка и натискане на педала с крака, но аз не обича така. Предпочитам с ръката. Защото така елиминирам всякакви скокове в показанията, дължащи се на тръпнене в приивода от педала до TPS-a. Защото всички нарушения в електрическия кръг от сензора до ECM-a завършват с този код. Кофти букса, кофти еди какво си.......

Айде, успех.

Пет Фев 23, 2007 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега,какви точно са признаците на проблема.Колата пали ли сутрин,гори ли много,как върви.......и др.Скоро и аз имах някъкви проблеми за които говорихме в тема запитване.

Пон Фев 26, 2007 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 188
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Jordan написа:
Здравей колега,какви точно са признаците на проблема.Колата пали ли сутрин,гори ли много,как върви.......и др.Скоро и аз имах някъкви проблеми за които говорихме в тема запитване.

Колега ходи ли до сервиза какво направи?

Пон Фев 26, 2007 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
Забравих да ви кажа че сега си мисля за температурен датчик.

Колега докато не си се омазал съвсем в предположения, направи една разходка до София ама първо си запиши час за диагностика и виж какво ще ти кажат хората не е нужно да я оставяш на сервиз като нямаш пари ще почакаш трай бабо за хубост :) на мен ми мирише че има нещо объркано след толкова ровичкане ... преди време ми се случи следното нещо /още си нямах понятие и инфо / скъса ми се жилото на скоростомера, и след като разбрах че струва над 120 лв. реших че ще покарам малко без жило и ще го оправя в по късен момент, но цък веднага перката на вентилатора започва да работи нонстоп и светва чекенджин и та почнах аз да мисля и хукнах в противоположната посока а тоз датчик а онзи докато не ми светна че всичко е вързано и подсигурено като войнишка разузнавателна пътека. И един съвет ако решиш да ходиш на диагностика кажи им какво е ровено та да го проверят, няма нищо срамно в това да си признаеш че си правил нещо така ще им помогнеш доста!

Пон Фев 26, 2007 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
fokus написа:
Jordan написа:

Колега ходи ли до сервиза какво направи?

Ходих ,но ме пратиха на друго място даовечера ще ходя там.А иначе като смених кабелите и бубините(със втора ръка)пооправи се колата върви по добре,но разхода пак е висок(13-14л/100) и пали трудно като е студено.Като се разбере в крайна сметка какво е ще пиша може да е полезно за някой.И намен разни майстори както на колегата imprezaWRX ми казваха смени това и онова,но от опита ми с предните коли знам че няма смисъл да си трошиш парите докато не разбереш 100% какво е на колата.Можеш само да я прецакаш повече,а то да се окаже някаква пълна глупост.
P.S.100 пъти мери един път режи(ако има начин)

Вто Фев 27, 2007 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
И на мен разни майстори, както на колегата imprezaWRX, ми казваха смени това и онова,но от опита ми с предните коли знам, че няма смисъл да си трошиш парите, докато не разбереш 100% какво е на колата.

A при нас, както винаги сме споменавали, е различно. Никое от тези не може да се случи с мен. Дори и едно бушонче не мога да сменя 'на налучкване'. Още по-лошо, в секундата, в която представя рапорт за дефект по дадена поръчка и кажа е това е проблема, това да се смени......и ако само една секунда се зачудя и не звуча убедително.....става много интересно.

Извод - в компанията, в която работя, или си 200 % убеден, че дефекта е там (където ти казваш) или продължаваш да работиш докато го намериш.

????

Вто Фев 27, 2007 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
Здравейте колеги.Ще ходя пак в сервиз,но изглежда за последно.За сега сменявам каквото ми кажат,ама ще почна да сменявам каквото аз си знам и като омажа нещо ще знам че аз съм го омазал.За TPSа добре,смених го и има ефект,но този въздушен клапан още ме е яд че го купих.Днес отворих стария, и какво се оказа-омекнала пружина,смених я и сега клапана работи перфектно.

Хихи тоз клапан съм го разглобявал и аз купи ли нова гарнитурка или си изряза ? щото аз си изрязах, нямаше наличности трябваше да чакам 2 седмици та сега си имам нова която си седи в кутииката с р.ч. между другото почисти ли го отвътре то няма начин да не си щом си сменил пружината .. и уплътни ли го да не смуче въздух през рев. капаче?

П.С. колега ти щом имаш такова клапанче вероятно си моноинжекция на Hitachi ?

Сря Фев 28, 2007 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
аха ок, интересно е, че съм моноинжекцион а пък системата за празен ход е същата :)

Чет Мар 01, 2007 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Сигурен съм та хехе снимки нямам тук на тоз комп та довечера като се прибера ще пусна :)

Чет Мар 01, 2007 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема