|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Здравей,не ми се сърди, но никога няма да го намериш по начина, по който го търсиш.
Кола - Импреза
Година - ?
Размер двигател - 1.6
Вид скоростна кутия - ?
|
|
|
|
| Пет Фев 23, 2007 1:32 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
E, сега вече си 'в бизнес'. Сега който ще ти помага, ще ти помага. Няма да съм аз, понеже тука няма този размер двигател. Ще е човек от Европа. Аз просто исках да поизгладиш информацията.
И ако не е тайна, пълна гаранция ли е че там е дефекта ? Аз след толкова години работа и толкова широк обзор на какво влиза и какво излиза за работа.....още не съм видял поръчка да завърши с този дефект. Освен ако при 1.6 частта, за която говориш е с коренно различен дизайн и лоша репутация ?
|
|
|
|
| Пет Фев 23, 2007 2:59 am |
|
|
|
Nick
|
|
Здравей пак. Съвършено правилно си се движил до тук и почти професионално. За да стане абсолютно професионално всичко ще трябва да провериш и последната карта в колодата. Ти може и да си го правил, но аз да си кажа. За да завършиш с TPS код ти може да имаш проблем в компонента (потенциометър), но може да имаш и извън него. Правиш един sweep test и си готов. А това е наблюдаване на променливото съпротивление при изключен сензор или променлив волтаж про включен сензор. Сещаш се. Бавно на ръка променяш ъгъла на сензора и наблюдаваш. Става със скенер на шофьорската седалка и натискане на педала с крака, но аз не обича така. Предпочитам с ръката. Защото така елиминирам всякакви скокове в показанията, дължащи се на тръпнене в приивода от педала до TPS-a. Защото всички нарушения в електрическия кръг от сензора до ECM-a завършват с този код. Кофти букса, кофти еди какво си.......
Айде, успех.
|
|
|
|
| Пет Фев 23, 2007 1:45 pm |
|
|
|
Jordan
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
|
|
Здравей колега,какви точно са признаците на проблема.Колата пали ли сутрин,гори ли много,как върви.......и др.Скоро и аз имах някъкви проблеми за които говорихме в тема запитване.
|
|
|
|
| Пон Фев 26, 2007 9:55 am |
|
|
|
fokus
|
Jordan написа: Здравей колега,какви точно са признаците на проблема.Колата пали ли сутрин,гори ли много,как върви.......и др.Скоро и аз имах някъкви проблеми за които говорихме в тема запитване.
Колега ходи ли до сервиза какво направи?
_________________ active driving, active safety
|
|
|
|
| Пон Фев 26, 2007 10:57 am |
|
|
|
fokus
|

imprezaWRX написа: Забравих да ви кажа че сега си мисля за температурен датчик.
Колега докато не си се омазал съвсем в предположения, направи една разходка до София ама първо си запиши час за диагностика и виж какво ще ти кажат хората не е нужно да я оставяш на сервиз като нямаш пари ще почакаш трай бабо за хубост  на мен ми мирише че има нещо объркано след толкова ровичкане ... преди време ми се случи следното нещо /още си нямах понятие и инфо / скъса ми се жилото на скоростомера, и след като разбрах че струва над 120 лв. реших че ще покарам малко без жило и ще го оправя в по късен момент, но цък веднага перката на вентилатора започва да работи нонстоп и светва чекенджин и та почнах аз да мисля и хукнах в противоположната посока а тоз датчик а онзи докато не ми светна че всичко е вързано и подсигурено като войнишка разузнавателна пътека. И един съвет ако решиш да ходиш на диагностика кажи им какво е ровено та да го проверят, няма нищо срамно в това да си признаеш че си правил нещо така ще им помогнеш доста!
|
|
|
|
| Пон Фев 26, 2007 9:20 pm |
|
|
|
Jordan
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
|
fokus написа: Jordan написа: Здравей колега,какви точно са признаците на проблема.Колата пали ли сутрин,гори ли много,как върви.......и др.Скоро и аз имах някъкви проблеми за които говорихме в тема запитване. Колега ходи ли до сервиза какво направи?
Ходих ,но ме пратиха на друго място даовечера ще ходя там.А иначе като смених кабелите и бубините(със втора ръка)пооправи се колата върви по добре,но разхода пак е висок(13-14л/100) и пали трудно като е студено.Като се разбере в крайна сметка какво е ще пиша може да е полезно за някой.И намен разни майстори както на колегата imprezaWRX ми казваха смени това и онова,но от опита ми с предните коли знам че няма смисъл да си трошиш парите докато не разбереш 100% какво е на колата.Можеш само да я прецакаш повече,а то да се окаже някаква пълна глупост.
P.S.100 пъти мери един път режи(ако има начин)
|
|
|
|
| Вто Фев 27, 2007 1:39 pm |
|
|
|
Nick
|
Цитат: И на мен разни майстори, както на колегата imprezaWRX, ми казваха смени това и онова,но от опита ми с предните коли знам, че няма смисъл да си трошиш парите, докато не разбереш 100% какво е на колата.
A при нас, както винаги сме споменавали, е различно. Никое от тези не може да се случи с мен. Дори и едно бушонче не мога да сменя 'на налучкване'. Още по-лошо, в секундата, в която представя рапорт за дефект по дадена поръчка и кажа е това е проблема, това да се смени......и ако само една секунда се зачудя и не звуча убедително.....става много интересно.
Извод - в компанията, в която работя, или си 200 % убеден, че дефекта е там (където ти казваш) или продължаваш да работиш докато го намериш.
????
|
|
|
|
| Вто Фев 27, 2007 2:14 pm |
|
|
|
fokus
|
imprezaWRX написа: Здравейте колеги.Ще ходя пак в сервиз,но изглежда за последно.За сега сменявам каквото ми кажат,ама ще почна да сменявам каквото аз си знам и като омажа нещо ще знам че аз съм го омазал.За TPSа добре,смених го и има ефект,но този въздушен клапан още ме е яд че го купих.Днес отворих стария, и какво се оказа-омекнала пружина,смених я и сега клапана работи перфектно.
Хихи тоз клапан съм го разглобявал и аз купи ли нова гарнитурка или си изряза ? щото аз си изрязах, нямаше наличности трябваше да чакам 2 седмици та сега си имам нова която си седи в кутииката с р.ч. между другото почисти ли го отвътре то няма начин да не си щом си сменил пружината .. и уплътни ли го да не смуче въздух през рев. капаче?
П.С. колега ти щом имаш такова клапанче вероятно си моноинжекция на Hitachi ?
|
|
|
|
| Сря Фев 28, 2007 9:43 am |
|
|
|
fokus
|
аха ок, интересно е, че съм моноинжекцион а пък системата за празен ход е същата 
|
|
|
|
| Чет Мар 01, 2007 10:43 am |
|
|
|
fokus
|
Сигурен съм та хехе снимки нямам тук на тоз комп та довечера като се прибера ще пусна 
|
|
|
|
| Чет Мар 01, 2007 11:54 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|