| Автор |
Съобщение |
|
mart
|
|
Здравейте,
нов съм в форум-а имам желанието да си сменя колата по натам(опел астра година няма да споменава) и мисля да мина на субару форестър. Доста изчетох по форума за тази кола и много ми харесва имам желанието да е от 2002 година някъде. с двулитровия двигател които е без турбо. Интересува ме като пари колко излиза едно пълно обслужване говора за сички ролки ремъци и масла които се сменят при този автомобил. Ясно ми е че е доста по скъпо от при опел-а затова питам че да си направа сметката. А за евентуалните дефекти след покупката това е до късмет и гледаме да не мислим много за него. Но това се пак е субару съмнява ме да има някакви проблеми още повече сигурно ще си го докарам от Германия. Благодаря и Поздрави
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 5:41 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
Здр колега има доста писано кое колко излиза.Евтиното обикновено скъпо.Смяна на консумативи-500лв.
За Германия (моето е от там) един съвет-разгледай,пробвай,провери тукашните и ако не ти хареса никое ,тогава хуквай на там.Не ми се пише-ако ти е интересно прочети това което пише тук: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=2398
Т.е много внимавай и там в немско! Ако си решил звънни да ти доразкажа за там.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 9:30 pm |
|
|
|
mart
|
|
Колега мерси за съвета още не съм тръгнал на никъде разучавам мислех да си зимам VW Passat от 2000 година или по нов, но почвам да си сменям мнението и нещата почват да клонат към форестър. Ще видим до къде ще го добутаме. Може ли само още едно въпросче части лесно ли се намират и цените някакви фрапиращи ли са. Питам защото досега съм потдържал само немски коли а цените на частите напрактика не съм ги осещал.Благодаря и Поздрави
П.П. Ако тръгна за Германия ще се обада!!!
|
|
|
|
| Нед Фев 22, 2009 11:58 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
около 1000лв за смяна на консумативите - обслужване на ангренаж, свещи и масла, с оригинални части. може и по-тънко, но няма да е в оригинал, или трябва сам да си доставиш частите от сащ. на какви километри е колата и има ли газова? има си специфично обслужване на всеки 50 хил км.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 1:09 am |
|
|
|
agogov
|

mart написа: Колега мерси за съвета още не съм тръгнал на никъде разучавам мислех да си зимам VW Passat от 2000 година или по нов, но почвам да си сменям мнението и нещата почват да клонат към форестър. Ще видим до къде ще го добутаме. Може ли само още едно въпросче части лесно ли се намират и цените някакви фрапиращи ли са. Питам защото досега съм потдържал само немски коли а цените на частите напрактика не съм ги осещал.Благодаря и Поздрави
П.П. Ако тръгна за Германия ще се обада!!!
Консумативи лесно се намират.
По-нестандартни неща по-трудно,но се доставят до седмица.Например лагери и дискове за спирачки има и тук.Никой не държи на склад нещо като зъбно колело от скорости.Идеята е, че тези автомобили не се чупят лесно. Части има и втора ръка.Новите идват от Германия и Гърция през фирмените сервизи,а също от САЩ и Англия с куриер .Не мисля че са скъпи,има варианти да са съизмерими,че и по-евтини от на някои немски коли.
Пример: заден лагер главина оригинален (кит) 92лв ,а е огромен ,има го тук.
зъбно колело задна предавка-113лв,поръчка.
Съвет: преди точно да решиш каква кола,намери начин и покарай алтернативите.Ако Фори не ти хареса,покарай друго Фори.С 2 думи и едно 'е'- това е автомобила 
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 9:47 am |
|
|
|
mart
|
|
Много мерси за инфото ако има нещо друго ще питам иначе вариантите са три като цяло Пасат от 2000 година и нагоре форестър или днеска един приятел ме светна че Honda CR-V e по проходима от форестър-а ще гледам и за хонди но повече ме кефи форестър-а. Поздрави и Много безавариини километри
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:02 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|

mart написа: днеска един приятел ме светна че Honda CR-V e по проходима от форестър-а ще гледам и за хонди но повече ме кефи форестър-а.
За CR-V-то малко са те поизлъгали, че е по-проходимо.
Форестера перманентно движи и двата моста - AWD - All Wheel Drive, т.е. имаш Full Time 4x4.
Хондата не е така - там постоянно се движи предният мост, а задният се включва когато предният започне да преплъзва, t.e. имаш Part Time 4x4.
Това разбира се си има своите плюсове и минуси.
Плюса е, че като движиш само предният мост разхода на гориво е по-нисък в сравнение, ако задвижваш постоянно и двата.
Минуса е, че включването на другият мост става с известно закъснение, което може да се окаже решаващо, казано с други думи докато се задвижи и другият може вече да е късно  .
Изобщо Хондата е по-нестабилна. Висок SUV с предно предаване, който при висока скорост се клатушка странично. Иначе модела на CR-V от 05-06г изглежда добре, но задното окачване е малко слабо.
Ти сам си преценяваш кое е по-доброто за теб в зависимост от нуждите и личните ти предпочитания.
Успех в търсенето.
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:23 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
mart написа: Honda CR-V e по проходима от форестър-а
Това искам да го видя особено на кал, лед, пясък или в пряспа сняг 
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:29 pm |
|
|
|
Azumi
|
ComingSoon написа: mart написа: Honda CR-V e по проходима от форестър-а Това искам да го видя особено на кал, лед, пясък или в пряспа сняг 
И аз ама искам да е там и приятеля дето казва, че Хондата е по-проходима . 
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:31 pm |
|
|
|
agogov
|
|
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:33 pm |
|
|
|
agogov
|
Azumi-разхода е същия-няма причина да е друг.Та там се въртят същите джаджи.
На практика също е така.Имам приятел с ЦРВ и честно си обсъждаме разни неща.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:38 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
agogov написа: :smt125 Azumi-разхода е същия-няма причина да е друг.Та там се въртят същите джаджи. На практика също е така.Имам приятел с ЦРВ и честно си обсъждаме разни неща.
Според официалната документация дори е малко по-висок...т.е. ЦРВ-то гори малко повече. На практика обаче сигурно са еднакви.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:43 pm |
|
|
|
Azumi
|
agogov написа: :smt125 Azumi-разхода е същия-няма причина да е друг.Та там се въртят същите джаджи. На практика също е така.Имам приятел с ЦРВ и честно си обсъждаме разни неща.
Няма логика да е същият след като имаш постоянно зацепен втори мост, който товари мотора допълнително.
Ако Хондата е от по-новите, които са с VTEC система трябва да е по-така, но не съм гледал теглото на Хондата колко е понеже е то е от значение.
Така, че не споря може и ти да си прав.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:47 pm |
|
|
|
agogov
|
|
При ЦРВ-то пътя е кардана образно казано,т. е. движението по пътя върти всичко в задния мост,кардана също,когато не е зацепено задното.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 3:54 pm |
|
|
|
Azumi
|
agogov написа: При ЦРВ-то пътя е кардана образно казано,т. е. движението по пътя върти всичко в задния мост,кардана също,когато не е зацепено задното.
Това е така  , но много малко се отнема от мощността на двигателя за да се върти тоя заден мост. Нали?
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 4:40 pm |
|
|
|
ramon
|
|
Мнооого ми харесва този жълтия с ТАБЕЛАТА.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 5:30 pm |
|
|
|
agogov
|
Azumi написа: agogov написа: При ЦРВ-то пътя е кардана образно казано,т. е. движението по пътя върти всичко в задния мост,кардана също,когато не е зацепено задното. Това е така  , но много малко се отнема от мощността на двигателя за да се върти тоя заден мост. Нали?
Така дали 4(40,140) магарета дърпат една кола с 1 въже,с 2 или с 4 отделни е се тая.(въже=гума)
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 5:34 pm |
|
|
|
Azumi
|
agogov написа: Така дали 4(40,140) магарета дърпат една кола с 1 въже,с 2 или с 4 отделни е се тая.(въже=гума)
Бе не е така  , но не ми се спори, че много оспамихме темата.
П.П. По твоята логика ако имаме два еднакви автомобила с един и същ мотор, но единият е AWD a другият FWD то разлика в разхода НЯМА да има.
Това разбира се изобщо не е така.
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2009 5:52 pm |
|
|
|
agogov