| Автор |
Съобщение |
|
Moni Petrov
|

Zdraveite,skoro se registrirah v tozi forum I mnogo me izkefi.
Imam Tribeca ot USA q vkarah I veche edna godina q karam.Napravo vi kazvam unikalna e!!!
Lud fen sum na Subaru ot momenta v koito se kachih na neq I napravih edno krugche,kato chuh reva na BoXerA v golemite oboroti napravo izkreizih.Kazah si tova e moqta kola I napravih vsichko vuzmojno da si q kupq.Razhoda gradsko e 16-18 a izvungradsko 10-13 zavisi kak natiskash gazta,az lichno ne moga da q karam bavno,zashtoto obicham da chuvam zvuka na boxera.Nastruhvam ot udovolstvie kato q ruchkam.Imam priqtel s Porshe Kaien I zaradi men hodi v Porshe da mu slojat chip .
Suglasen sum s tova che burzo otivat tamponite na stabilizirashtata shtanga I diskovete se krivat na okolo 50000km, no vsichko ostanalo e unikalno.izpolzvam q za slujebna,semeina i pri vsqkakvi usloviq se durji super.Nqma analog tazi mashina ot kadeto I da q poglednesh govoreiki za cena-kachestvo.
Imam vapros,ako nqkoi moje da mi otgovori?
Az oshte ne sum smenqval akumulatora I ot tova koeto prochetoh se pritesnqvam da ne se poluchi problem s okislqvaneto i da precakam neshto,zabelqzvam go che neprekusnato okislqva po malko.
Drugo pitane otnosno farovete,slojih xenon I kato izkliucha farovete tq ostava na DL svetlini I pochva da premigva neprekusnato,zatova ne gi izkliuchvam nikoga.
Kak da opravq tozi problem?
_________________ Subaru B9 Tribeca Limited
|
|
|
|
| Вто Мар 24, 2009 10:37 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
за DLто, трябва някъде да говориш с правилния електричар...
DL светлините са късите на понижено напрежение, което (очевидно) е*ава ксенона
|
|
|
|
| Вто Мар 24, 2009 11:37 pm |
|
|
|
simeon2
|
|
и при мен се получи този проблем с ксенона.и мойта е американска. имат някаква система за непрекъснато светене. маистора изключи някакъв резистор и се оправи.
|
|
|
|
| Вто Мар 24, 2009 11:49 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
simeon2 написа: и при мен се получи този проблем с ксенона.и мойта е американска. имат някаква система за непрекъснато светене. маистора изключи някакъв резистор и се оправи.
ами, тази система се нарича 'дневни светлини' 
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 11:14 am |
|
|
|
simeon2
|
|
така е но как се изключва и защо с обикновените крушки не беше така?
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 11:54 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
ТОВА Е БЪЛГАРСКИ ФОРУМ И ТУК СЕ ПОЛЗВА КИРИЛИЦА, КОЛЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 12:29 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|
simeon2 написа: ... и защо с обикновените крушки не беше така?
Защото една крушка с нажежаема жичка, каквито са ти оригиналните халогенни крушки на фаровете дори и да им подадеш по-ниско напрежение от 12V те пак ше си светят, но по-слабо.
При ксенона обаче не стоят така нещата, там имаш високоволтов захранващ блок(баласт), който очаква да му подадеш минимално напрежение от поне 11 - 12V за да изработи 25кV при паленето и после ~85V за постоянна работа.
И като му подадеш по ниско напрежение баласта не работи правилно и от там и изходното му напрежение не е в нормата а от там и ксеноновата лампа не свети както трябва, ако изобщо запали.
При халогенната лампа го нямаш тоя проблем понеже и 8V да и подадеш тя ще си запали и ще свети, но доста по-слабо.
Предполагам,че идеята за пониженото напрежение за дневните светлини е да не скъсяват живота на лампата заради постоянното светене, които би бил доста по-къс ако свети с номинално напрежение от 12.5V примерно.
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 1:37 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
Ей добре стана въпрос за ксенона и дневните светлини. Имах мерак да си сложа ксенон, но вече нямам. Благодаря, че ми спестихте време и нерви.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 10:51 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|
zodias написа: Ей добре стана въпрос за ксенона и дневните светлини. Имах мерак да си сложа ксенон, но вече нямам. Благодаря, че ми спестихте време и нерви.
zodias на xenon-a му трябва прожектор с лупа.
Иначе ако на рефлекторен фар смениш само крушките както правят всички нищо не правиш  .
Пробваи с по високо ефективни крушки като Philips xtreme power.
Аз съм вече с такива, че Найтбреакърите на Осрам много бързо горят  .
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 11:12 pm |
|
|
|
Joro - Sofia
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 8:15 pm Постове: 298 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
|
|
_________________ Subaru Outback 2.5 - 2000, MT Subaru е автомобил за ценители! 1. Ако съдбата ти обърне гръб, просто я изчакай да се наведе! 2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2009 11:35 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
Azumi написа: zodias написа: Ей добре стана въпрос за ксенона и дневните светлини. Имах мерак да си сложа ксенон, но вече нямам. Благодаря, че ми спестихте време и нерви. zodias на xenon-a му трябва прожектор с лупа. Иначе ако на рефлекторен фар смениш само крушките както правят всички нищо не правиш  . Пробваи с по високо ефективни крушки като Philips xtreme power. Аз съм вече с такива, че Найтбреакърите на Осрам много бързо горят  .
Благодаря. Те сега са ми някакви за 14 лв./бр. със смяната. По-нататък ще сложа по-добри.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 2:41 pm |
|
|
|