Проблем с нов Форестер-2008г
| Автор |
Съобщение |
|
boko
|
|
Имали опция да се организираме и да си направим ние, хората от форума магазин и сервиз за субару? Или навлизам вече в дълбоката вода на научната фантастика!
|
|
|
|
| Сря Ное 04, 2009 10:58 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
.
|
|
Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 10:18 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Ное 04, 2009 11:16 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
boko написа: А цената, някаква извън земна!!! 160лв стъклото + 18лв монтаж - за трибека  Би ли споделил кой е производителя на стъклото? Все някъде по него ще пише.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Сря Ное 04, 2009 11:24 pm |
|
|
|
boko
|
|
На първо гледане забелязах само един етикет с щрих код, но ще се огледам по подробно.
|
|
|
|
| Сря Ное 04, 2009 11:27 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
|
boko написа: На първо гледане забелязах само един етикет с щрих код, но ще се огледам по подробно. 10x Питам, защото преди години ми се случи да коментирам с един специалист по автостъкла подобни разлики в цените и се оказа, че там както навсякъде другаде имало класове - разпръскване на светлина, устойчивост на драскания, здравина и прочие. Тогава ставаше въпрос точно за Кобра и челно стъкло на едно Пежо... не беше много добър отзива...
|
|
|
|
| Сря Ное 04, 2009 11:41 pm |
|
|
|
boko
|
|
Ми де да знам, соларно си е с всички екстри, като старото, за сега си седи здраво!
|
|
|
|
| Сря Ное 04, 2009 11:49 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
boko написа: Ми де да знам, соларно си е с всички екстри, като старото, за сега си седи здраво!  ok Все пак провери за марката.
|
|
|
|
| Чет Ное 05, 2009 12:07 am |
|
|
|
suba
звездоброец
Регистриран на: Пет Юли 14, 2006 12:11 am Постове: 239 Местоположение: Pleven Рейтинг: 0
|
boko написа: А цената, някаква извън земна!!! 160лв стъклото + 18лв монтаж - за трибека  Аз за ляво шофьорско дадох в Субару България 433 лв. , застрахователите поеха разхода.
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2009 9:17 pm |
|
|
|
Пухи
Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 12:35 am Постове: 31 Местоположение: София/Девин Рейтинг: 26
|

Hris828 написа: В същия ден в който си поствал въпроса бях в сервиза в София със същия проблем. Субару Форестър 2008 2.0 ръчна/бензин. Вече 5-ти месец ходене по мъките. Истината е че модела Форестър от 2008-2009 бензин има фабричен проблем. С Vely писахме за същото нещо преди малко. Той е в Грмания, там му сменят задна ламбда сонда заедно с катализатор в деня в който си кара колата със светналите лампи за чек на двигателя, изключена стабилизираща система - EPS и мигащ темпомат( cruiz control), като дори му давяат за деня и временно едно Легаси. У дома случката е следната: На 20.06.2009 карам Форко в сервиза и ми казват - ламбда сонда, 4акъ 2-3 седмици , поръчваме частите, колата е гаранционна, ще е безплатно. На 20.07.09 след като няма ни вест ни нищо от Субару Мотор Тр, пак звъня и ми казват още не са пристигнали. След месец вече ядосан отивам в сервиза и ми казват същото. Частите не са дошли. Вече на 15.09.2009 след повече от 3 месеца, при поредното ми посещение, ми се обяснява че всъшност от офиса на субару моторс трейдинг в София, мениджъра афтерсейлинг - Р. Минчев, не бил одобрил поръчката на частите. Междувременно колата си върви нормално. Няма темпомат, няма ЕPS, но не се усеща разлика в динамиката или повичение на разхода( както някои колеги описват). Веднъж или 2 пъти от самосебе си лампите изключват и положението се нормализира, но малко да включиш темпомата и след 10 км пробег, пак сме в "дискотеката". Изнамирам телефоните на служителя, звъня и вдигам скандал. Той ми обяснява че знае за моя случай, че не съм единствен. Имало още 5-6 Форита със същия проблем при него, и смяната на ламбда сонда не оправяла ситуацията. Писали технически запитване до централата в Япония и от там казали да се сменя и катализатор. С колегата в Германия споделихме че след смяната на катализатора, проблема е изчезнал. и в сервизите в Германия се били подготвили да сменят на всички Форита от тази година катализаторите. При мене проблема се появи на около 20-21 000 км, след зареждане според мене на кофти бензин - Шел Драгичево. 50литра 95Н. Миналата седмица ми се обадиха от сервиза да съм закарал колата, били готови. Карам я. Естествено не ти се предоставя заместваща кола, и отивам да си я получа, без дори да са се обадили че е готова, следобяд. При което питам какво и беше , какво сменихте? Отговора е : Нищо не сме сменяли. Беше изискано от офиса в софия да запишем работни диаграми при няколко режима на работа на колата. Пак звъним бесен на Р.Минчев и отговора му е че понеже ремонта бил скъп около 2000-2500 Евро, се изисквали допълнителни данни, и сега вече чакали частите за смяна. Ще ги изтърпя още месец и ще почна да се жалвам по инстанции и централи. Мисля да почна с комисия за защита на потребителите на местно ниво. субару Моторс е под шапката на Субару Гърция, там ще е второто жалене. Ако трябва ще пиша и до Фуджи Хеви индъстрис. Тия в БГ полудяха. Цената на която ти продават автомобила тук и в Германия е една и съща. Сами направете извод какво обслуване получаваме. ИМАМ МОЛБА: НЕКА ВСИЧКИ КОЛЕГИ КОИТО ИМАТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ДА СЕ ОАБДЯТ ТУК ИЛИ С ЛС, ИДЕЯТА МИ Е ДА ЗАВЕДЕМ КОЛЕКТИВНА ЖАЛБА. Освен това ще разберем дали проблема наистина е фабричен. Поздрави на всички Колега Hris828, И аз имах подобен проблем - бях един от първите (май първия  ) и от сервиза не знаеха какво да правят. Случи се някъде Септември-Октомври 2008 (месец и нещо след покупката). Няколко месеца само ми чистеха грешки и ровичкаха по софтуера. След това смениха ламбда-сонда и бяха сигурни че ще се оправи.... но "дискотеката" се появи отново. След няколко месеца редовно (всяка седмица) чистене на грешката, ми смениха дросела заедно с датчиците по него.... Десетина дена по-късно пак светнаха познатите светлинки! Тогава изчистиха грешката и ми поискаха пари за почистване на дроселна клапа ("лош бензин" ми казват) - ПЛАТИХ СИ! На другия ден пак дискотеката светна ... и така докато не ми писна и написах едно заплашително писмо, че според закона за защита на потребителя, когато е налице повтарящ се фабричен дефект в гаранционния период и невъзможност на оторизирания сервиз да го отстрани - има 2 подхода: 1. Да се замени с нов автомобил; 2. Да се върнат парите на потребителя. На следващото ходене да ми изчистят грешката (имах си абонамент  ) .... най-после НЕЩО са направили и вече (да чукна на дърво) всичко е както трябва. Като цяло бях търпелив с тях, защото все пак викам си нов модел е ... нямат опит с него, пък и самите хора от сервиза се държаха любезно. Лошо впечатление ми направи, че не ми се казва какво правят по колата и че тези неща не се документират в сервизната книжка - ровенето, смяната на части и др. На практика аз нямам нито един документ, с който да докажа описаните перипетии. Какво загубих - много нерви, време, пари (веднъж ми се наложи СПЕШНО да търся кола под наем за 6 дена), разхода ми беше с около 2 литра по-висок (15-16 градско в София / 11-12 извънградско до 130км/ч) и колата нямаше никаква динамика, загубих малко от доверието в марката, но ... всичко това е минало! От 4 месеца най-после се радвам на автомобила, който закупих преди повече от година. Рапорт даден 
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 5MT Dual Range, Vialle LPi Run, Forest ......... Run!
|
|
|
|
| Сря Дек 09, 2009 3:21 am |
|
|
|
vbozhilov
|
|
| Сря Дек 09, 2009 1:27 pm |
|
|
|
Vladi4
Регистриран на: Сря Май 14, 2008 1:29 pm Постове: 72 Местоположение: Пазарджик Рейтинг: 0
|
И аз съм с нов Форестър 2.0 бензин МТ. Купих го през юни 2008 год. Вече съм на 30 000 км и да чукна на дърво никакви проблеми не съм имал. Карам го доста и по черно. Аз съм парапланерист и най-редовно си го качвам по разни баири, около Пазарджик и Пловдив, и по Родопите с понижаващите предавки. Единственото, което ме дразнеше беше едно много грозно стъргане в амортисьорите, особено, когато минавах през препятствия и "легнали полицаи". И предните и задните. Колата тогава беше, на около 15-20000км. Но тъкмо реших, че ще сменям амортисьорите и те спряха да стъргат.  Карам го с 95 бензин, но много често му сипвам от по-скъпият 95 с добавките, а не обикновен. Гори от 8,5 до 9,5 средно. За сега съм доволен.  Друго което съм забелязал, е че се чува плискане на бензина в резервоара, когато е пълен, или е на 2/3. Отчетливо се чува в колата плискането и бълбукането, но това предполагам, че е недостатък на резервоара на самият модел.
|
|
|
|
| Сря Дек 09, 2009 6:36 pm |
|
|
|
Stefiff
Регистриран на: Вто Окт 21, 2008 10:30 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

Направо изтръпвам: Цитат: Добрый день все приличные люди! Щит оплатил лично я Россол Е.Р. и ещё 3 щита зарезервировал на конец декабря/январь около Субару-центра на "Машинке" и на "Московской", дабы проинформировать потенциальных покупателей данного автомобиля о возможных проблемах. На данный момент после телефонного разговора со мной ОТКАЗАЛИСЬ от приобретения подобного "авто" 5 человек ( 4 в Ё-бурге и один из Питера звонил- на московских форумах информация тоже есть). И это только начало. Чуть позже выложу сканы а результатов экспертизы по дифу заднего моста,проведенной дружественным Субару-центром экспертом, с объяснениями, что на данном автомобиле НЕЛЬЗЯ БЫСТРО ЕЗДИТЬ!!!, а мост рассыпался от того , что масло в нем (мосте)следуя центробежной силе перетекало к стенкам корпуса дифа и не смазывало шестерни и сателиты, вот так следуя логике эксперта и объяснениям Дилера этот автомобиль предназначен для спокойной и размеренной езды , по прямой и ни в коем случае на скорости на нём нельзя поворачивать , так как в момент поворота, детали заднего моста лишаются смазки. Купите турбовый форестер 2,5 на "ручке" своей бабушке ,она будет довольна , а вот для динамичной езды он не подходит, и двигатели "стучат" и мост рассыпается. С Уважением Россол Евгений 8-904-54-07-000.
това е от темата на колегата в Русия.
|
|
|
|
| Сря Дек 09, 2009 11:02 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2009 8:56 am |
|
|
|
Vladi4
Регистриран на: Сря Май 14, 2008 1:29 pm Постове: 72 Местоположение: Пазарджик Рейтинг: 0
|
Като минат още 3-4 години и му направя над 150 000 км с удоволствие ще го продам на половин цена. 
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2009 12:48 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
Вижте колеги. Колата си е ок, просто ако имахме сервизното обслужване както в Германия едва ли ще ни правят впечатление всичките тези проблеми. Така че да се надяваме на по-добро бъдеще в това отношение. (BTW: Всички нови коли не са това което бяха преди) 
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2009 6:34 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
Здравейте Колеги, Искам да завърша моята драма с рейката. Днес ми я смениха в сервиза в Пловдив и сега нещата са ОК. (Не тропа и не се усещат дупките във волана) Но не това е най-важното, най-важното е че съм очарован вече за втори път от този сервиз и начин на обслужване. И както изглежда растоянието от София до Пловдив не е проблем като просто си заслужава да се ходи там поради ред причини. Искрено го препоръчвам на всички колеги които като мен са вече вдигнали ръце от Софийският. 
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2009 10:02 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
.
|
|
Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 4:47 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пон Дек 14, 2009 10:22 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
За тия в София една добра дума не съм чул за толкова време - нито за дилърите, нито за сервизната част. Направо им слагайте хикс и все едно ги няма. Явно не разчитат на хляб от клиенти.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Дек 15, 2009 12:32 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Мойто фори имаше подобен проблем, тропане и усещане на дупките във волана. В понеделник бях в сервиза в Пловдив, смениха тампоните на стабилизиращата щанга и тропането изчезна. Отделно сложиха и нов софтуер. Форко е на 40000 км вече.  За Субару Пловдив само хубави неща мога да кажа. 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Сря Яну 27, 2010 10:48 am |
|
|
|
vbozhilov
|
Това с тампоните е друг проблем. Те даже са усилени допълнително. (Имам предвит новите). Но аз от както смених рейката ядове нямам. BTW: Тампоните също бяха сменени преди.  Софтуера също е обновен. Сега само и газ и тва е 
|
|
|
|
| Сря Яну 27, 2010 11:35 am |
|
|
|