Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|

Колега,
много хубава и вярна тема си развил. БРАВО! Това е първата "чиста" от глупости и тотално неверни твърдения тема за ксеноновите светлини като технология, която съм виждал по нашите форуми.
Сега трябва да тръгвам за огледа на поредния Аутбек, но като се върна - ще понапиша доста под теб. Има много какво да се допълни.
За сега само ще добавя леко
Освен D2S & D2R има и други ксенонови крушки примерно - D1S и D1R (не мога да кача файл, за това давам линк): PHILIPS RANGE
които се ползват масово в новото поколение фарове. При тях "стартерът (Ignitor)" е неразделна част от крушката, а не е интегриран в баласта, както при по-старите технологии. Монтиран е на гърба на лампата. Това се прави с една единствена цел - в Ignitora има един Step Up конвертор, който има за цел да преобразува 12-те V в 23kV, за да "стартира" процесът по "горене" на газовата микстура в горивната камера на лампата. След което вече оставя нормалното подаване на 85V от баласта. Именно този Step up конвертор е ахилесовото сухожилие на ксеноновите светлини. Той разполага с живот от около 8,000 цикъла, след което отива във вечните ловни полета. При D2S баластите, трябва да се смени целия баласт, което не е добра идея (най-малко - не е нужно). За това - при D1S подменяйки крушката, се подменя и именно този конвертор. Това е и по-мъдрото решение
Ще направим прекрасна тема, която си заслужава да отиде към "Златния фонд"
Още веднъж - браво!
|
|
|
|
| Вто Яну 27, 2009 4:08 pm |
|
|
|
swordsman
Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 12:14 am Постове: 116 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
|
Здравейте колеги, Едно питане. Крушки Philips H1/12V 100W Rally Halogen за Легаси 1997г., с фарове- японски стандарт- късите и дългите са отделни крушки, не са H4. Дали са легални в България и дали няма да ми изгори стандартното окабеляване, което е за 55W???? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 3D1&_rdc=1Благодаря и безавариен път. 
_________________ BOXER FAN
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2009 2:44 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
H1 и H3 са ти крушките, сложи си ксенон 
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2009 4:21 pm |
|
|
|
Greg4o
|
BAlexandrov написа: H1 и H3 са ти крушките, сложи си ксенон  Не прави глупости  Сложи ксенон на късите и ще се родиш.Вече има и по под 100 кинта, но разликата е огромна аз го направих.Е видях цената на тези лампи в И-бей ама като почнат да правят мизерии  Успех 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2009 5:24 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Тези лампи ще светят 2 пъти по-слабо от ксенон, ще греят сигурно 2-3 пъти по-силно и харчат два пъти повече. Проблем за инсталацията може би няма да има, но за фаровете може да има. Язък за хубавите лупи 
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2009 6:18 pm |
|
|
|
swordsman
|
BAlexandrov написа: Тези лампи ще светят 2 пъти по-слабо от ксенон, ще греят сигурно 2-3 пъти по-силно и харчат два пъти повече. Проблем за инсталацията може би няма да има, но за фаровете може да има. Язък за хубавите лупи  Благодаря ти. Ами сега ще търся ксенонова инсталация, но временно ще пробвам с Philips-a защото вече го купих.  Поне ще имам за резерва, или мога да ги продам по натам.
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2009 10:19 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Задължително ги регулирай добре, това е най-важното.
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2009 10:26 pm |
|
|
|
FrAnTiC
Регистриран на: Съб Апр 05, 2008 9:58 pm Постове: 74 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Колеги ,кажете някой слагал ли е ксенон на легаси 3та генерация.Мисълта ми е какви крушки ,баласти и прочие се оборудва колата.
_________________ スバル. レガシィ (OO=[][]=OO)
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2009 8:44 am |
|
|
|
ross
|
|
|
|
Последна промяна ross на Пет Окт 01, 2010 9:22 am, променена общо 1 път
|
|
| Пон Дек 14, 2009 8:10 pm |
|
|
|
julionavarro
|
ross написа:   прибрано и без смущения Колега т'ва Луксима ли е....май само те имат такива баласти!?! 
_________________ "Животът е като стълба в кокошарник.....къс и осран!"
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2009 8:57 pm |
|
|
|
vashtraus
Регистриран на: Нед Ное 30, 2008 11:17 am Постове: 36 Местоположение: софия Рейтинг: 0
|
|
H7 са ти крушките на късите. LUXIMA са наи добрия варянт имат 2 год. гаранция
_________________ SUBARU LEGACY 2.5 GX LIMITED '99 WAGON http://WWW.BULITBG.COM
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2009 11:36 pm |
|
|
|
ross
|
|
|
|
Последна промяна ross на Пет Окт 01, 2010 9:22 am, променена общо 1 път
|
|
| Вто Дек 15, 2009 7:52 am |
|
|
|
FrAnTiC
Регистриран на: Съб Апр 05, 2008 9:58 pm Постове: 74 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Уредих се  Благодаря на колегата ( ross ) за бързата намеса 
_________________ スバル. レガシィ (OO=[][]=OO)
|
|
Последна промяна FrAnTiC на Чет Дек 17, 2009 4:06 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Дек 15, 2009 8:46 am |
|
|
|
melmux
|
ross написа: julionavarro написа: Колега т'ва Луксима ли е....май само те имат такива баласти!?!  Луксима Премиум друг варянт е със слим баласт също много добър баласт. с тези два кита няма да имаш проблем със смущение в радиото  Дебелия баласт който предлагахме в Луксима преди време на някой коли предимно от ВАГ групата се получаваха такива смущения от кофти маса...  Но ако държиш за някой по бюджетен кит имаме и такива  като е това http://www.power-hid.com/partner.htmlтова е моя адрес има го и в сайта на Луксима и в профила ми  ако ти се занимава ела ще те вредиме с един Премиум  А момента с заслепяването на насрешно движещите се, има ли лек?
_________________ Forester, 2.0, 4AT, 2004
|
|
|
|
| Вто Дек 15, 2009 2:15 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
BAlexandrov написа: Задължително ги регулирай добре, това е най-важното. да, щото таквиз прожектoрджии ми иде да ги блъскам челно, като ми светнат с тия фарове МНОГО е неприятно
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 8:44 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|

Проверявай пластмасите по фара от време на време. От жегата има риск да се матира рефлектора или пък по-лошото - да се деформира и така отиваш на скъпа покупка от едната гъзария. Ел системата също е вероятно да даде проблем, но не е задължително. Ще си покаже, ако почне да гърми бушона. Ако трябва да се изразя както е писано в упътването: "Ползвайте само оригинални или одобрени от Субару резервни части. Неспазването на тази препоръка е възможно да доведе до повреда в автомобила и/или инцидент на пътя." Ксенонът е по-добро решение. Потърси някакъв ксенон, чийто баласти не гърмят като пуканки. Сложиха ми на голфарата преди време едни, смених ги и двата в разстояние на два месеца, после пак и чак третия комплект се оказаха читави. С крушките на ксенона е малко вероятно да имаш проблем. Вероятно ще искаш да смениш и габаритните светлини отпред с диодни, защото спрямо ксенона ще светят жълтеникаво и е грозновато. Задължително регулирай фаровете след смяната. Много е неприятно, когато насреща минават ксеноновите голфове, знаеш От личен опит казвам всичките неща горе  Гърмяли са ми бушони, кривили са ми се рефлектори, сменявал съм баласти.. като се замисля... залудо.
|
|
|
|
| Вто Дек 29, 2009 2:54 pm |
|
|
|
swordsman
|

jafaar написа: Проверявай пластмасите по фара от време на време. От жегата има риск да се матира рефлектора или пък по-лошото - да се деформира и така отиваш на скъпа покупка от едната гъзария. Ел системата също е вероятно да даде проблем, но не е задължително. Ще си покаже, ако почне да гърми бушона. Ако трябва да се изразя както е писано в упътването: "Ползвайте само оригинални или одобрени от Субару резервни части. Неспазването на тази препоръка е възможно да доведе до повреда в автомобила и/или инцидент на пътя." Ксенонът е по-добро решение. Потърси някакъв ксенон, чийто баласти не гърмят като пуканки. Сложиха ми на голфарата преди време едни, смених ги и двата в разстояние на два месеца, после пак и чак третия комплект се оказаха читави. С крушките на ксенона е малко вероятно да имаш проблем. Вероятно ще искаш да смениш и габаритните светлини отпред с диодни, защото спрямо ксенона ще светят жълтеникаво и е грозновато. Задължително регулирай фаровете след смяната. Много е неприятно, когато насреща минават ксеноновите голфове, знаеш От личен опит казвам всичките неща горе  Гърмяли са ми бушони, кривили са ми се рефлектори, сменявал съм баласти.. като се замисля... залудо. Благодаря ти добри са съветите, харесват ми и ще те послушам. Дълъг и безавариен път 
|
|
|
|
| Сря Дек 30, 2009 11:47 pm |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
Ксенона е истината,никога повече няма да карам с халогенни крушки. 
_________________ Продавам части за Субару-0887501503
|
|
|
|
| Чет Юли 15, 2010 4:49 pm |
|
|
|
plaskom
|
valqk написа: Plaskom, тебе като ти светне някой с xenon на къси и ти мигне, че на дълги е същото не се ли дразниш? ако някой ми покаже, че наистина фарове за не-xenon не светят в очите на отсрещния ще си сложа, но досега не съм виждал такива... само фабричите с нивелир не светят (лични наблюдения)... Ами досега никой не ми е премигвал като карам на къси с ксенона, а и фаровете (с лупи) на Аутбека са ми същите като на Импрезата ми която е с фабричен ксенон 
_________________ www.plaskom.com
|
|
Последна промяна plaskom на Пон Юли 26, 2010 1:00 pm, променена общо 1 път
|
|
| Съб Юли 17, 2010 10:56 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Ксенони, сложени на фар с обикновен рефлектор са пълен кошмар, както за насрещнодвижещите се коли, така и за колата движеща се пред пишман "ксенонаджията". Такива трябва да ги забанят със закон и да ги глобяват. Трябва да си еб**и дебелокожия темерут, че да заслепяваш постоянно колите срещу тебе и да не ти дреме.
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 10:31 am |
|
|
|