Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  >
 Ксенонни фарове Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега,

много хубава и вярна тема си развил. БРАВО! Това е първата "чиста" от глупости и тотално неверни твърдения тема за ксеноновите светлини като технология, която съм виждал по нашите форуми.

Сега трябва да тръгвам за огледа на поредния Аутбек, но като се върна - ще понапиша доста под теб. Има много какво да се допълни.

За сега само ще добавя леко :)
Освен D2S & D2R има и други ксенонови крушки примерно - D1S и D1R (не мога да кача файл, за това давам линк): PHILIPS RANGE
които се ползват масово в новото поколение фарове. При тях "стартерът (Ignitor)" е неразделна част от крушката, а не е интегриран в баласта, както при по-старите технологии. Монтиран е на гърба на лампата. Това се прави с една единствена цел - в Ignitora има един Step Up конвертор, който има за цел да преобразува 12-те V в 23kV, за да "стартира" процесът по "горене" на газовата микстура в горивната камера на лампата. След което вече оставя нормалното подаване на 85V от баласта. Именно този Step up конвертор е ахилесовото сухожилие на ксеноновите светлини. Той разполага с живот от около 8,000 цикъла, след което отива във вечните ловни полета. При D2S баластите, трябва да се смени целия баласт, което не е добра идея (най-малко - не е нужно). За това - при D1S подменяйки крушката, се подменя и именно този конвертор. Това е и по-мъдрото решение :)

Ще направим прекрасна тема, която си заслужава да отиде към "Златния фонд"

Още веднъж - браво!

Вто Яну 27, 2009 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 116
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Едно питане.

Крушки Philips H1/12V 100W Rally Halogen за Легаси 1997г., с фарове- японски стандарт- късите и дългите са отделни крушки, не са H4.

Дали са легални в България и дали няма да ми изгори стандартното окабеляване, което е за 55W????

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 3D1&_rdc=1

Благодаря и безавариен път.

:)
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Нед Дек 13, 2009 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
H1 и H3 са ти крушките, сложи си ксенон :wink:

Нед Дек 13, 2009 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
H1 и H3 са ти крушките, сложи си ксенон :wink:

Не прави глупости :-D Сложи ксенон на късите и ще се родиш.Вече има и по под 100 кинта, но разликата е огромна аз го направих.Е видях цената на тези лампи в И-бей ама като почнат да правят мизерии #-o
Успех :smt023

Нед Дек 13, 2009 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тези лампи ще светят 2 пъти по-слабо от ксенон, ще греят сигурно 2-3 пъти по-силно и харчат два пъти повече. Проблем за инсталацията може би няма да има, но за фаровете може да има.
Язък за хубавите лупи :lol:

Нед Дек 13, 2009 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Тези лампи ще светят 2 пъти по-слабо от ксенон, ще греят сигурно 2-3 пъти по-силно и харчат два пъти повече. Проблем за инсталацията може би няма да има, но за фаровете може да има.
Язък за хубавите лупи :lol:

Благодаря ти.

Ами сега ще търся ксенонова инсталация, но временно ще пробвам с Philips-a защото вече го купих.

Поне ще имам за резерва, или мога да ги продам по натам.

Нед Дек 13, 2009 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Задължително ги регулирай добре, това е най-важното.

Нед Дек 13, 2009 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 74
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги ,кажете някой слагал ли е ксенон на легаси 3та генерация.Мисълта ми е какви крушки ,баласти и прочие се оборудва колата.

Пон Дек 14, 2009 8:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
:D

Последна промяна ross на Пет Окт 01, 2010 9:22 am, променена общо 1 път

Пон Дек 14, 2009 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ross написа:
Изображение
Изображение

прибрано и без смущения

Колега т'ва Луксима ли е....май само те имат такива баласти!?! :roll:

Пон Дек 14, 2009 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Нов фен
Отговори с цитат
H7 са ти крушките на късите. LUXIMA са наи добрия варянт имат 2 год. гаранция

Пон Дек 14, 2009 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
:D

Последна промяна ross на Пет Окт 01, 2010 9:22 am, променена общо 1 път

Вто Дек 15, 2009 7:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Нов фен
Отговори с цитат
Уредих се :-D Благодаря на колегата ( ross ) за бързата намеса :smt023

Последна промяна FrAnTiC на Чет Дек 17, 2009 4:06 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 15, 2009 8:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
ross написа:
julionavarro написа:
Колега т'ва Луксима ли е....май само те имат такива баласти!?! :roll:

Луксима Премиум
друг варянт е със слим баласт също много добър баласт. с тези два кита няма да имаш проблем със смущение в радиото :D Дебелия баласт който предлагахме в Луксима преди време на някой коли предимно от ВАГ групата се получаваха такива смущения от кофти маса... :D Но ако държиш за някой по бюджетен кит имаме и такива :D като е това
http://www.power-hid.com/partner.html
това е моя адрес има го и в сайта на Луксима и в профила ми :D ако ти се занимава ела ще те вредиме с един Премиум :smt134

А момента с заслепяването на насрешно движещите се, има ли лек?

Вто Дек 15, 2009 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Задължително ги регулирай добре, това е най-важното.

да, щото таквиз прожектoрджии ми иде да ги блъскам челно, като ми светнат с тия фарове
МНОГО е неприятно

Пон Дек 21, 2009 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проверявай пластмасите по фара от време на време. От жегата има риск да се матира рефлектора или пък по-лошото - да се деформира и така отиваш на скъпа покупка от едната гъзария. Ел системата също е вероятно да даде проблем, но не е задължително. Ще си покаже, ако почне да гърми бушона. Ако трябва да се изразя както е писано в упътването: "Ползвайте само оригинални или одобрени от Субару резервни части. Неспазването на тази препоръка е възможно да доведе до повреда в автомобила и/или инцидент на пътя."

Ксенонът е по-добро решение. Потърси някакъв ксенон, чийто баласти не гърмят като пуканки. Сложиха ми на голфарата преди време едни, смених ги и двата в разстояние на два месеца, после пак и чак третия комплект се оказаха читави. С крушките на ксенона е малко вероятно да имаш проблем. Вероятно ще искаш да смениш и габаритните светлини отпред с диодни, защото спрямо ксенона ще светят жълтеникаво и е грозновато.

Задължително регулирай фаровете след смяната. Много е неприятно, когато насреща минават ксеноновите голфове, знаеш ;)

От личен опит казвам всичките неща горе ;) Гърмяли са ми бушони, кривили са ми се рефлектори, сменявал съм баласти.. като се замисля... залудо.

Вто Дек 29, 2009 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
jafaar написа:
Проверявай пластмасите по фара от време на време. От жегата има риск да се матира рефлектора или пък по-лошото - да се деформира и така отиваш на скъпа покупка от едната гъзария. Ел системата също е вероятно да даде проблем, но не е задължително. Ще си покаже, ако почне да гърми бушона. Ако трябва да се изразя както е писано в упътването: "Ползвайте само оригинални или одобрени от Субару резервни части. Неспазването на тази препоръка е възможно да доведе до повреда в автомобила и/или инцидент на пътя."

Ксенонът е по-добро решение. Потърси някакъв ксенон, чийто баласти не гърмят като пуканки. Сложиха ми на голфарата преди време едни, смених ги и двата в разстояние на два месеца, после пак и чак третия комплект се оказаха читави. С крушките на ксенона е малко вероятно да имаш проблем. Вероятно ще искаш да смениш и габаритните светлини отпред с диодни, защото спрямо ксенона ще светят жълтеникаво и е грозновато.

Задължително регулирай фаровете след смяната. Много е неприятно, когато насреща минават ксеноновите голфове, знаеш ;)

От личен опит казвам всичките неща горе ;) Гърмяли са ми бушони, кривили са ми се рефлектори, сменявал съм баласти.. като се замисля... залудо.

Благодаря ти добри са съветите, харесват ми и ще те послушам.

Дълъг и безавариен път

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Сря Дек 30, 2009 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ксенона е истината,никога повече няма да карам с халогенни крушки. :smt023

Чет Юли 15, 2010 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2779
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
valqk написа:
Plaskom, тебе като ти светне някой с xenon на къси и ти мигне, че на дълги е същото не се ли дразниш? ако някой ми покаже, че наистина фарове за не-xenon не светят в очите на отсрещния ще си сложа, но досега не съм виждал такива... само фабричите с нивелир не светят (лични наблюдения)...

Ами досега никой не ми е премигвал като карам на къси с ксенона, а и фаровете (с лупи) на Аутбека са ми същите като на Импрезата ми която е с фабричен ксенон :wink:

Последна промяна plaskom на Пон Юли 26, 2010 1:00 pm, променена общо 1 път

Съб Юли 17, 2010 10:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ксенони, сложени на фар с обикновен рефлектор са пълен кошмар, както за насрещнодвижещите се коли, така и за колата движеща се пред пишман "ксенонаджията". Такива трябва да ги забанят със закон и да ги глобяват.
Трябва да си еб**и дебелокожия темерут, че да заслепяваш постоянно колите срещу тебе и да не ти дреме.

Вто Окт 26, 2010 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  >