Отговори на тема стр <  1, 2
 Струва ми се че ми е слабо парното 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А като забиеш лостчето в другия край на най-студено променя ли се нещо? Усещаш ли че само външен студен въздух нахлува? А дали жилото към лостчето е добре фиксирано и дали премества клапата достатъчно че да прекарва въздуха през радиаторчето? Виж сега, просто като ти загрее колата като си карал, вдигни капака и пипни двата маркуча които влизат в купето за радиаторчето. Ако са топли и двата, значи антифриз минава и щом и двата са горещи на 100% и радиатора е горещ, отиваш на проблем с въздушния поток. Ако маркучите не са горещи както останалите по охладителната система на двигателя, значи няма протичане - запушено радиаторче.

Нед Яну 10, 2010 5:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru OBK 2012 3.6R, XV 2018 2.0
Телефон: 0888528635
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ура! Преборихме го.
Днес му направихме обилна промивка с някаква микстура от 6,40 лв. шишенцето (SCT Radiator Flush около 300 грама немско в синьо шишенце). Изляхме антифриза и сложихме вода+микстура. И после около 30 мин да поработи. Премерих отново температурите (съжалявам че ненаправих снимки) и при аналогични условия със снимките от миналия път, дори 11 градуса околна температура (в гаража) термометъра стигна до 70. Наистина е съвсем различно. Изляхме микстурата, и опитахме с друг термостат и само вода. Отново се доближихме максимално до аналогични стойности. Изляхме водата, сложихме си моя термостат и отново меренка с антифриз вече. еми излизат 70 градуса. И то без колата да се движи. Навръщане от сервиза си ми беше доста топло и ми се наложи дори да го намаля на 1 на вентилатора и 2/3 на плъзгача. Ще взема тези дни да премеря показанията на Голфа че ми е много интересно колко жега бълва в него но определено в момента температурите са доста близки :) Вече няма да ме е страх да кача и синковеца (почти на месец) защото няма да му е студено =D> =D> =D>

Съб Яну 16, 2010 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Казах ти. Ако не си ганаец, сенегалец или нещо от сорта не можеш да пътуваш на 4 ...

Съб Яну 16, 2010 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Имам поглед и върху Голфското парно, не е зле, ама няма нищо общо със Субарското.
На 4 карам с цайси щото ми изсъхват очите, а като ги сваля съм изгорял на очила :-D
:lol: :lol: :lol:

Нед Фев 14, 2010 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2