Ура! Преборихме го.
Днес му направихме обилна промивка с някаква микстура от 6,40 лв. шишенцето (SCT Radiator Flush около 300 грама немско в синьо шишенце). Изляхме антифриза и сложихме вода+микстура. И после около 30 мин да поработи. Премерих отново температурите (съжалявам че ненаправих снимки) и при аналогични условия със снимките от миналия път, дори 11 градуса околна температура (в гаража) термометъра стигна до 70. Наистина е съвсем различно. Изляхме микстурата, и опитахме с друг термостат и само вода. Отново се доближихме максимално до аналогични стойности. Изляхме водата, сложихме си моя термостат и отново меренка с антифриз вече. еми излизат 70 градуса. И то без колата да се движи. Навръщане от сервиза си ми беше доста топло и ми се наложи дори да го намаля на 1 на вентилатора и 2/3 на плъзгача. Ще взема тези дни да премеря показанията на Голфа че ми е много интересно колко жега бълва в него но определено в момента температурите са доста близки

Вече няма да ме е страх да кача и синковеца (почти на месец) защото няма да му е студено