Отговори на тема
 Дайте съвет - ауспухни тръби. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Днес като запалих колата сутринта звука беше все едно нямаше гърне тая кола. Погледнах какво става отдолу, и видях че тръбата е отместена на едно място. Вечерта като се прибрах от работа залегнах и огледах нещата по-подробно. Фланеца след втория катализатор беше изгнил и го нямаше. Там където е връзката с пружинките. Като разрушках видях че фланеца на дългата тръба след катализатора е ОК, но този на тръбата където е катализатора го няма. Тръбата в края е добре, вижда се къде е била заварката на фланеца. Та се чудя дали не мога да си направя едно фланче и да го заваря. Трябва ли да изключа акумулатора? И има ли някаква друга опасност за електриките и електрониката?

Вто Юни 19, 2007 5:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
......

Последна промяна imprezaWRX на Сря Фев 11, 2009 8:52 pm, променена общо 2 пъти

Вто Юни 19, 2007 10:25 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
иди на тенекеджия - и той семейство храни, пък и ще ти направи добре заварката. нали не искаш след месец пак да почне да гърми. освен ако нямаш опит с телоподаващото. откачи акумулаторът - не че има реална опасност, но все пак страх лозе пази

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Юни 19, 2007 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
В сервиз не съм ходил. Ако бях отишъл според мен щяха да ми кажат че трябва да се смени целия възел. Катализатора и О2 сензора и щеше да хвръкне много дебело поне 600-800$. Затуй не бързах, два дена карах и хората се обръщаха да ме гледат, хахаха.
Имам опит в заваряването, но реално минах без него. Днес отидох в един магазин, и огледах какво имат при ауспухните истории. Намерих си фланец който се разглобява на две. Взех един да пробвам, а ако не става го връщам на другия ден, не е проблем. Ама той взе че заспа :) Преди да присъединя двата фланеца сложих вата за изолация и после притегнах и стана работата. Размина се заваряването. Ето го и фланеца на снимката.

Прикачени файлове:
PICT0290.JPG
PICT0290.JPG [ 90.89 KiB | Прегледано 941 пъти ]
Сря Юни 20, 2007 2:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема