Отговори на тема
 Проблеми с Legacy 1.8 GL 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, и щестливи притежатели на тази страхотна марка "SUBARU", от няколко дни съм горд притежател на "SUBARU LEGACY 1.8 GL" комбарка, 90 година ама според мен няма значение от годината защото аз много харесвам тази марка, но след като я купих излязоха някой проблемчета, та имам няколко вапроса към вас колеги и фенове на SUBARUUU..... Колеги новичък съм тук та ако попитам некоя тъпотия свързана с марката моля не ми се смейте!!! :smt023

1.Първия ми проблем е: Отзад в десният калник дето е резервоара, гумата е разкъсала, прекъснала (незнам по какъв начин е станало) някакви маркучи отдушници на резервоара са най вероятно, защото като наливаш бензин се пълни само гърлото и не иска повече явно тия маркучи са да диша, така да се каже резервоара, къде седят, как ди ги подменя??? Бензиновата помпа на колата не върти всеки път някой път се чува че работи друг път не, дали здава багажа??? (тя колата е на газ)

2. Вторият ми проблем (то може и да не е проблем ама като не разбирам от субита) бавните предавки се включват трудно, от бавни на бързи става без проблем, но от бързи на бавни лоста се движи гладко но не включва както си трябва, на жила ли е или на лостове механизмът от долу под лоста защото ми се струва че ако се регулира ще включва??? (но само ми се струва,аз не разбирам от суби)

3.Третият ми въпрос е: Отпред като станеш пред колата, от лявата страна на двигателя се чува леко виене (генератор, хидравлика) какво може да е???

4.То не е въпрос а питане, от къде да си поръчам части за субито, имам предвид оригинални и на добри цени (не ефтини, а на добри цени), не да ми режат зелката??? (някакъв тел. номер за поръчка, доставка и консултация за цените) от малък град съм (Видин) и то тука само кожодери, и мани друга ама ти дават и некви боклуци, пък и се връщаш по няколко пъти че не са оцелили твоят модел!!! Сега се сетих да попитам и за некъв блокаж ми говори тоя дето сам я купил от него, казва че на бавните предавки при прав волан трябва да вартят и 4-те колела едновременно всички и при незнам си кви градуси на завиванв се изключва автоматично на предните за да не здуха нешто диференциалите, а да ли е так че ми се струва че ме работи нещо??? :-k

Предварително благодаря на всички които ще ме посъветват

Пет Яну 29, 2010 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За диагностиката не мога да кажа, но за добри цени на части - ТУК!. :smt023

Пет Яну 29, 2010 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
В сравнение с цените на другите марки коли не са много тънки ама това се пак е "SUBARU"

Последна промяна momcho2000 на Нед Яну 31, 2010 2:44 pm, променена общо 1 път

Нед Яну 31, 2010 5:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много готина кола, направо лудница много се кефа!!! :subaru: :smt041 :smt041 :smt041

Последна промяна momcho2000 на Нед Яну 31, 2010 2:46 pm, променена общо 1 път

Нед Яну 31, 2010 5:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ender написа:

Благодаря на колегата за инфото, ако идваш към Видин винаги си добре дошъл при мен, обадими се: 0878226186 с каквото мога ще помогна!!!

Нед Яну 31, 2010 5:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, явно проблемите ти не са често срещани и няма достатъчни инфо. Честно казано за маркучите нямам никава идея, Но едвали е нещо сложно. Що не я вдигенш на подемник и да се види? Друг вариант е първо да погледнеш схемите ето тук:

http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... fuel_tank/

Проблем 2 - лостът за бързи/бавни не трябва да се включва трудно. При мен се включва и изключва много лесно. Системата е лостова , не е на жило.

Проблем 3 - Виенето може да е от ролка, ремък.. трябва да се чуе на място. Често се случва да вие лагерчето на оста на генератора.

За частите вече има точната информация.

Иначе колата е хубава. Пусни някоя снимка да я видим.

Нед Яну 31, 2010 9:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
само да вметна.
в четвърък ходих да си взема моторче за задната чистачка от колегата mango и той продава същото като твоето на части. може пък да ти свърши работа. сам си оправя колата и може и да ти отговори, ако знае.
виж - пиши му.
честита кола :)

Нед Яну 31, 2010 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря на "ComingSoon", много полезна информация ще пипна тук там щот Субито е супер много ме кефи сега ходих на лов малко я тормозих по снега беше много яко!!!

Нед Яну 31, 2010 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
ender написа:

Благодаря на колегата за инфото, ако идваш към Видин винаги си добре дошъл при мен, обадими се: 0878226186 с каквото мога ще помогна!!!

Хаха ако става дума за мен - благодаря, но по-скоро на mimo13 трябва да благодариш. Карай си колата със здраве и следи форума редовно - няма да сбъркаш. :smt023

Сря Фев 03, 2010 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
"ComingSoon" Проблем 2 - лостът за бързи/бавни не трябва да се включва трудно. При мен се включва и изключва много лесно. Системата е лостова , не е на жило.
Колега, на жило е вчера раглобих пластмасите, покрай скоростния лост и го видях, но не ми е ясно как се регулира, обира луфт???

Пет Фев 19, 2010 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема