Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Проблем с нов Форестер-2008г 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Forester Diesel
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.При мен също се появи проблема с потропването и усещането на малките неравности във волана.Не е толкова силно но е достатъчно изнервящо.Колата е дизел 2009 и е на 10 000км.От написаното по горе съдя, че проблема явно е при доста други колеги.Питам се дали това е фабричен дефект или са редки случаи?

Нед Фев 07, 2010 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Emo написа:
Здравейте колеги.При мен също се появи проблема с потропването и усещането на малките неравности във волана.Не е толкова силно но е достатъчно изнервящо.Колата е дизел 2009 и е на 10 000км.От написаното по горе съдя, че проблема явно е при доста други колеги.Питам се дали това е фабричен дефект или са редки случаи?

И аз имам супер неприятен проблем с волана още откакто е купен форестъра (също дизел; даже пуснах тема по този проблем още през Декември 2008-ма), като го пусна и леко се завърта надясно с някоко градуса. Абсолютно винаги го прави (налягането в гумите и реглажа са изрядни). МНОГО е дразнещо-чисто нов автомобил, пък не може да въври в права линия???!.....Мерцедес 190 на 22 години кола, като му пусна волана и не мърда от правата.

В Пловдив бяха много любезни и ми направиха реглаж, но явно проблема не идва от там..аз лично в Понеделник ще се обадя да попитам какви действия е редно да се предприемат от тук нататък.

Много си харесвам автомобила, но когато управлението не е стабилно и коректно губя удоволствие от шофирането!

Нед Фев 07, 2010 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 95
Нов фен
Отговори с цитат
Emo написа:

Това си е чист дефект на този нов тип електронни рейки. Проблемите с тропането са два - Рейка и тампони на стабилизираща щанга. Кофти е да се случва на Субару и то ново, ама за съжаление за мен си е дефект.
Отивай в сервиза и си искай проверка, смяна и т.н. Аз съм сигурен че на всички форестери го има този проблем или рано или късно ще се обади докато не пуснат Facelift на новият форестер.

Нед Фев 07, 2010 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vbozhilov написа:
Emo написа:

Това си е чист дефект на този нов тип електронни рейки. Проблемите с тропането са два - Рейка и тампони на стабилизираща щанга. Кофти е да се случва на Субару и то ново, ама за съжаление за мен си е дефект.
Отивай в сервиза и си искай проверка, смяна и т.н. Аз съм сигурен че на всички форестери го има този проблем или рано или късно ще се обади докато не пуснат Facelift на новият форестер.

При мен пак се усещат дупките във волана, в понеделник ще ходя в Субару Пловдив и да видим какво ще стане. :)

Пон Фев 08, 2010 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ти какво точно смени та казваш че пак се усеща????

Пон Фев 08, 2010 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тампони на стабилизиращата щанга и тропането изчезна, но дупките пак се усещат.

Пон Фев 08, 2010 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като беше нова не се ли усещаха?

Пон Фев 08, 2010 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Не колега, нямаше такъв проблем. Отскоро почна да тропа и да се усещат дупките.

Пон Фев 08, 2010 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз това казвам че проблемите са два РЕЙКА и ТАМПОНИ.

Питайте патило - се казва :)

Пон Фев 08, 2010 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Една колежка от форума с ХТ-бяло, също ми обясняваше , че волана бил неспокоен по дупките, може и да си е фабрично недоизмислено.
Може би ще се оправи ако се сложат едни по-яки биалетки и стабилизиращи щанги, предполагам само...
Предлагат вече доста фирми, и за отпред и за отзад.

Пон Фев 08, 2010 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Проблема с Рейката е като например караш с 60-70 КМ/Ч и леко го мърдаш на ляво и дясно волана се усеща голям ЛУФТ и самото тропане в дупки и т.н което се предава във волана. Така беше при мен поне.

Пон Фев 08, 2010 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Forester Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
При мен се усеща при малките неравности например павета или особенно при ледовете сега.Мисля,че е дефект понеже колата е повече от пазена.От 10 000км може би 9 000 са извънградско

Пон Фев 08, 2010 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Колеги, да се видим и да направим тест-драйв? :-D

Пон Фев 08, 2010 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Нямаш проблем, аз тази Сряда ще ходя в сервиза в Пловдив за смяна на тампони. Не ме питай само защо ще ги сменявам втори път. :)

Пон Фев 08, 2010 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Няма, очаквам ти да кажеш. :)
Аз в понеделник ще съм в Пловдив и дано се реши този проблем.

Вто Фев 09, 2010 10:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
zevzek написа:
Няма, очаквам ти да кажеш. :)
Аз в понеделник ще съм в Пловдив и дано се реши този проблем.

Аз смених тампони за втори път но този път от старите които ги има доколкото знам на бензиновите модели.

Сря Фев 17, 2010 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
При мен излезе че рейката е тръгнала да си заминава, въпрос на време е. За тампоните ми го казаха същото, за сега с новите се държи добре. Общо взето съм на изчакване засега. :)

Сря Фев 17, 2010 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
..., a някой от колегите със сменени рейки питал ли е какви са новите рейки, които са им поставили? Дали имат някаква разлика от старите или и те след около 10-15к км ще се разтропат и отново ще са за смяна?

Пет Фев 19, 2010 10:11 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
grey_gorski написа:
..., a някой от колегите със сменени рейки питал ли е какви са новите рейки, които са им поставили? Дали имат някаква разлика от старите или и те след около 10-15к км ще се разтропат и отново ще са за смяна?
\

Това никой няма кой да ти го каже. Аз също се опасявам че след 15К км пак може да се разтропа, но както казва Краси Радков - "Съдба - Животът е радост и тъга" :)

Пет Фев 19, 2010 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 3:26 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 19, 2010 7:45 pm