Отговори на тема
 Измерване на бобина за Вивио 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги измерих бобината и кабела от нея към разпределителя.Данните са:
Бобина-и двете вериги дадоха 31,2 кило ома
Кабела откачен от двата края-5,36 кило ома

Нормални ли ви се струват тези показатели,ако има някой да е мерил на неговата да каже,за да сравним.Дано съм полезен с инфото.

Съб Мар 06, 2010 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аиде да чуя знаещите.Уж инфото за тоя модел е малко,а като го има ниокой не се обажда.Нямам с какво да сравня данните.

Пон Мар 08, 2010 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук имаше една колежка с подобни проблеми, темата е някъде надолу - Вивио не пали или нещо от сорта. Тя може да има някакви данни, май като гледам така кабела е наред, аз си мислих, че трябва да е 30-50 кОм, ама за кола с бобина и разпределител е по-вероятно да е къде 5 кОм, за бубината не знам, моите субара дето съм карал са доста по-различна конструкция от Вивиото - ако имаш номера на бобината можеш да се пробваш в нета за стойности на първична и вторична намотка, но никак не ми се вързва да имат еднакво съпротивление двете намотки. Провери ли дали има някакви стойности между входа на едната и входа на другата.

Чет Мар 11, 2010 10:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега,маи пак ще се мери.И ще пробвам с номера на бобината.Предвидил съм и преглед ,за да се види най точно.Ще споделя след това,дотогава ще си мерим и пробваме ей така за спорта :lol:

Чет Мар 11, 2010 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: субару вивио
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравеи колега имах проблем със тези жици съпротевлението на бобината при първична и вторична намотка е различно но не го помня а зависи и от температурата при която го мериш кабела ми беше пробил но не успях да намеря никакви заводски данни но е около 6-7кОМ Сложих със 11кОМ и за сега нямам проблем. опитвам се да намеря някакви данни от японски саитове но е много трудно. ако някой има някакви технически параметри за вивиото да сподели.благорадя и чао!!! :D

Чет Мар 18, 2010 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема