Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >
 За дребните неща, които дразнят 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, през месец, месец и половина сменям батерията на дистанционното на ключа. Не знам как е при вас, но за мен не е нормално. Изпробвал съм следните батерии: Panasonic 3V, CR1620 - 2 месеца живот, след това EEMB 3V, CR1620 - по 1,5 месеца, сега съм с ANSMANN 3V, CR1620 - няма и 2 седмици и си заминава. Всичките са литиеви с цените са между 2-3 лв. Ще св радвам да прочета вашия коментар.

Вто Апр 27, 2010 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вероятно имаш утечка -хаби ток,дори когато не се ползва.....

Вто Апр 27, 2010 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колко държи една нормална батерия, да бъда по точен.

Вто Апр 27, 2010 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Yco написа:
Колко държи една нормална батерия, да бъда по точен.

Доколкото знам 2 години е нормално да държи. Ако е под една - има проблем или с батерията, или с утечка, или със собственика :-D :-D :-D

Отиди на еладжия да я провери. :smt023

Вто Апр 27, 2010 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Към колегата agogov - нямам утечка, благодаря за ЛС.
Към ender, само от собственика е я, и двата ключа са с един и същи проблем.

Вто Апр 27, 2010 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Yco написа:
Към ender, само от собственика е я, и двата ключа са с един и същи проблем.

Странно, да не би да реагират на много лек допир и нейде в чанта или джобове постоянно да харчат ток!?

Вто Апр 27, 2010 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Към ender: И аз това си помислих, не контактуват, вадя го от контакта и право кутийка от екраниран анодиран алуминий с уплътнения. - Ей... виждате ли как се грижа за домашния любимец и саке съм му сложил в ...., :lol: не казвам къде !!

Вто Апр 27, 2010 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 154
Автомобил: форестър
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, това е лошо и ненормално - да ти се разреждат толкова бързо батериите. Иди на автоключар да ти погледне ключовете, щото определено имаш проблем :smt102

Нед Май 09, 2010 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Чакам един приятел да се върне юни месец и да го прегледа по-обстойно и ще ви информирам. Между другото още един симптом - някой път работи от 25-30 метра от терасата от раз, друг път от 1 метър не ще, трябва да натискам 2-3 пъти да отключи или заключи. Странна работа. :(

Пон Май 10, 2010 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Нов фен
Отговори с цитат
някой път работи от 25-30 метра от терасата от раз, друг път от 1 метър не ще, трябва да натискам 2-3 пъти да отключи или заключи. Странна работа. :([/quote]

И аз имам същият проблем, батерия до сега не съм сменял...

Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Ducati SuperSport 900ss '99

Вто Май 11, 2010 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Явно не е от батерията, ами трябва да хванем точния ъгъла на атака!
Не напразно са провеждали самолети :smt023

Вто Май 11, 2010 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ако някоя врата не е хубаво затворена, не заключва. да не е това проблема?
иначе и на мен понякога реагира трудно, още не съм установил зависимост.

мен повече ме дразни, че няма 'комфорт', демек, да си вдига сама стъклата ако я заключа. това обаче може и да е локален проблем някакъв, трябва да се консултирам и с други собственици. проблема стана когато жена ми наводни задната седалка...

всъщност, темата е точно за дразнещи дреболии, та да допълня още няколко:
оригиналното CD не свири MP3.
забранено е да си подпираш лявата ( за пътника, дясната ) ръка по вратата! страничните еърбеци, нали...
няма постоянно работещ жак за 12В. в момента издирвам къде е релето за предния или за задните, ама май са на невероятно гадни места.
трудно се разбира логиката на климатроника. поне за мен, за сефте имам климатроник.
огледалата свирят.
няма лумбална регулировка на седалката! страшно дразнеща дреболия!
недозавиването и тресенето в максимално тесен завой и опит за ускоряване да го споменавам ли?
а безбожно трудното елементарно обслужване на каквото и да е? дори да смениш свещ си е приключение!

само днес ме подразниха и още няколко дреболии, ама ги забравих.

Вто Май 11, 2010 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега stupid_boy, не е от вратите, явно не можем да прихванем антената, тъпо е да стоиш на едно място и да натискаш дистанционното по 2-3 пъти, още по-тъпо е да го обикаляш като голям камък и да натискаш бутоните.
За стъклата не се притеснявай - не се вдигат освен ако не е на контакт и ръчно изпълняваш.

"забранено е да си подпираш лявата ( за пътника, дясната ) ръка по вратата! страничните еърбеци, нали..." - май нямам такива защото няма надписи по вратите - Как да разбера дали имам. че лакътя ми е винаги на вратата?
няма постоянно работещ жак за 12В - не съм ги пробвал още дали работят иначе имам два - в жабката и багажника
трудно се разбира логиката на климатроника - добре е освен, че зимата трябва да карам на климатик да обдухва предното стъкло - по-лесно е да отворя прозорците.
огледалата свирят - За сега поне моите не свирят
недозавиването и тресенето в максимално тесен завой - това явно си е патент - и при мен го има
останалото не ми прави впечатление :smt023

Сря Май 12, 2010 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Нов фен
Отговори с цитат
[quote="stupid_boy"]

мен повече ме дразни, че няма 'комфорт', демек, да си вдига сама стъклата ако я заключа. това обаче може и да е локален проблем някакъв, трябва да се консултирам и с други собственици. проблема стана когато жена ми наводни задната седалка... - Ами това си е решение, което за едни е плюс за други е минус. Ако искаш да оставиш колата да ти се проветрява? Аз лично съм поставял на Сузуки Суифт. За мен това не е редно да е базова екстра и е добре, че не са го направили. Струва около 150лв. за четирите прозореца. Дефакто се проверява последователно дали са вдигнати прозорците, като при мен започва от шофьорската врата.

оригиналното CD не свири MP3 - ами зависи от коя година е колата, по масово са с МР3 след 2006, като някъде пак присъства елемента при поискване

Сря Май 12, 2010 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
"забранено е да си подпираш лявата ( за пътника, дясната ) ръка по вратата! страничните еърбеци, нали..." - май нямам такива защото няма надписи по вратите - Как да разбера дали имам. че лакътя ми е винаги на вратата?

от проклетия оунър менюал. страничните еърбеци се отварят от облегалката напред и могат да ти счупят ръката ...
разбираш дали имаш такива от едни малки лентички във външната задна част на облегалката, на които пишеше airbag или нещо от рода.

Yco написа:
няма постоянно работещ жак за 12В - не съм ги пробвал още дали работят иначе имам два - в жабката и багажника

няма, повярвай ми. релето за този до пепелника е някъде около него, релето за другите е някъде зад панела с бутони долу в ляво от кормилото, или дори някъде зад дупката на веялката. поне подозренията ми са такива, още не съм разфасовал до там. май НЕ са при отсека с предпазителите вътре в купето, изискват сериозно разфасоване.

Yco написа:
огледалата свирят - За сега поне моите не свирят

има време :smt023

Profiler написа:
което за едни е плюс за други е минус. Ако искаш да оставиш колата да ти се проветрява?

ако искам да я оставя така, просто си поставям ръката на стъклото и то спира там където искам да остане. 2 опела и сега едно лупо, все са така. правя го съзнателно ( слагането на ръката ), а не по навик или защото не знам кой къде е пипал да пропусна да вдигна някое стъкло. заключването на стъклата не е добро решение, еле ако се тръгне на път със съзнателни хора, повечето свикнали на подобна екстра. да обикалям колата всеки път ли?? вече го правя, но нали говориме за дразнещите дреболии.

Profiler написа:
оригиналното CD не свири MP3 - ами зависи от коя година е колата, по масово са с МР3 след 2006

моята е 2003. имам маса дискове с MP3, а сега трябва да ги размножавам като 'аудио'. доста от оригиналите са в едни кашони.., нали е ясно че няма да си напълня багажника с оригинални дискове :lol:

Сря Май 12, 2010 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
разбираш дали имаш такива от едни малки лентички във външната задна част на облегалката, на които пишеше airbag или нещо от рода. - Намерих ги, на седалката са както казваш с етикетче и надпис, сега трябва да стоя, като отличник :-D
моята е 2005 и пак няма MP3 и аз се затичах за първи път с един диск с 300 песни - мани.., че бях награбил и едно DVD ;-)
поне един входен жак да му бяха сложили. Иначе саунда е много як на CD-то, ако е от оринално не декомпресирано от MP3. :smt023

Чет Май 13, 2010 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
мен повече ме дразни, че няма 'комфорт', демек, да си вдига сама стъклата ако я заключа.

Токова нещо може ли да се направи ако няма аларма колата?

Чет Май 13, 2010 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 31
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT 2006
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
за първи път пиша тук :) Купих си Форестър наскоро и съм много доволен от него, но исках да попитам някои неща, надявам се да съм улучил правилното място.
1. Някой да има Оунърс Менюъл за Subaru Forester 2006 2.5 turbo MT
2. И на мен не иска да ми работи ключа за вратите... Ще проверя батерията...
3. При сменянето на скоростите, при прехода от 3-та към 4-та има неприятен стържещ звук. На какво може да се дължи това ?
ИИ това е надявам се, ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми да си каже мнението, ще съм много благодарен :)

Съб Май 15, 2010 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:D . Съвсем нормално е CD-то да не чете MP3. До 2006-та (не съм сигурен в годината) MP3-ката беше формат, който нарушава авторските права на изпълнителите. Дори ако се сещате МАРКОВАТА аудио техника за дамашна употреба (Сони, Техникс, Ямаха, и т.н.) също не четяха MP3-ки. Това беше корпоративна политика на производителите на аудио техника, за да не се стимулира пиратството. Поради същата причина фабричните аудио системи на всички марки автомобили не четяха МП3-ки.
По-късно стана ясно, че тази битка е невъзможна и форматът започна да се използва от всички.

За дистанционното, което не хваща: И моето беше така. След като смених батерията, всичко се оправи. Сега работи от 20 метра разстояние.

Климатроника: Малко ме учудва Субару да има проблем с обдухването на стъклата. Провери да не е мокър филтъра на купето! Аз нямам такъв проблем въпреки, че моя модел е по-стар. Само пускам вентилатора на 1 и отварям клапата за въздуха да смуче от вън.

Съб Май 15, 2010 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
за MP3-то, знам защо е така, но тайно ми се искаше да не е. някак си не ми се иска да сменям оригиналното радио с някакво друго само заради МР3.
климатроника си работи, казах че ми е странна логиката му, не друго. всъщност, зимата топлото ми е малко малко, но то е защото газовата ми е хваната на този кръг. ( извън темата, но не се сдържам да не се похваля, след посещението при майстора от другата тема за газовите, разхода ми падна почти на половина! умирам от кеф! )

Sobibor написа:
3. При сменянето на скоростите, при прехода от 3-та към 4-та има неприятен стържещ звук. На какво може да се дължи това ?

това ми звучи като претоварвана скоростна кутия, дано не съм прав. ако съм, лечението е отваряне и смяна на зъбни колела, трудна и скъпа операция.

manata написа:
Токова нещо може ли да се направи ако няма аларма колата?

колата ИМА аларма, но няма пискалка. предполагам, не е проблем да се добави, въпроса е до колко ще си заслужава ( цената ). мен ме дразни ( а темата е за дразнещи дреболии ) че го няма фабрично, а трябва аз да го мисля.

Нед Май 16, 2010 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >