Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Лентов кабел за еърбег. 
Автор Съобщение

Постове: 86
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, дайте идея, от къде може да се намери (алтернатива на) лентовия кабел за еърбег-а? Кабелът е с 5 проводника, широк е 1,2 см и е дълъг ок. 1 м. И, естествено, е скъсан на 3 места. Говоря само за кабела, без пластмасовата кутия и конекторите. Колата е Импреза от 98 г. Питам, защото няколко колеги във форума имаха подобен проблем, а номерът със запояването при мене не стана - прекъсването е на кофти място и спойката издържа две седмици. Намислил съм някакво побългаряване да направя, защото втора употреба кабел не ме устройва - не се знае, кога ще прекъсне, а нов комплект ми идва прекалено скъпо.

P.S. Кабелът е тип FFC

Пет Май 14, 2010 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, ако нов не е решение за теб, навремето имаше едни супер-гъвкави лентови кабели ,които май за флопита се ползваха.Те са тънки,но може да дублираш жилата.Освен това ако се налага може да слепиш този кабел със стария за здравина,да го ползваш за подложка.Характерното за този кабел е, че издържа на огъване в десетки(стотици) пъти повече от нормален.

Пет Май 14, 2010 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами, нов намирам най-евтино за 220$, което за мен е цифра. И това е без доставка до БГ. Колеги от форума ми пратиха оферти за втора употреба, но кой ще ми гарантира, че тая джаджа няма да се скъса отново - все пак, говориме за над 10 годишен кабел. Две седмици след като купих колата, се скъса кабела - преди това всичко си работеше перфектно. Агогов, ако не се лъжа, кабелите на флопитата бяха обикновен лентов HDD кабел, а това не ме устройва. Кабелът, който се използва е тип FFC - плоски проводници, като самият кабел е с дебелина ок. 0,2 мм.

Съб Май 15, 2010 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Стабилна сума е, много кофти, какъв лош късмет... :(

Съб Май 15, 2010 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pinhead написа:
Агогов, ако не се лъжа, кабелите на флопитата бяха обикновен лентов HDD кабел, а това не ме устройва. Кабелът, който се използва е тип FFC - плоски проводници, като самият кабел е с дебелина ок. 0,2 мм.

Колега, тези кабели за които говоря се използват вътре,а не вън от флопитата...знам какво говоря,защото съм ги продавал и ползвал.Вероятно ще изровя 10см, но не и повече...Може би също ги има и в принтерите към печатащата глава....
А защо спойка не издържа-подложи медно фолио например на местото

Съб Май 15, 2010 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Запояването не държи, защото е на място, където кабелът се прегъва S образно - не е навит на спирала.
P.S. Ако подложа медно фолио на спойката, ти ли ще ми носиш портокали в Пирогов? :D :D

Съб Май 15, 2010 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Убедил съм се,че разбирачи и майтапчии не липсват в този форум..... :D :D :D

Нед Май 16, 2010 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
във всеки голям магазин за електронни компоненти има и се продават на метър за 0,40 лв. Примерно аз взимам от Конрад. Ако е с повече проводници - цепиш излишните. :smt023

Пон Май 17, 2010 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема