Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
AWD ситуация на бордюр - не можах да издрапам :(
| Автор |
Съобщение |
|
nuke
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
Рейтинг: 0
|
|
еееее тва е ебаси и странната работа... При първа възможност ще пробвам БМВ-то как се държи при такава ситуация за сравнение...
|
|
|
|
| Чет Юли 29, 2010 9:27 am |
|
|
|
titko
|
|
Срам за Автоматиците ако всички са такива.Електроника която мисли,че може да мисли като човек не ти требе.За пример Г-класа,по старите до към 97-98г.(от по новите нямам наблюдения)качваш се където искаш и минаваш от където искаш и на пари е горе долу колкото Субару е малко по стара ама две добри нема,или караш по старо(ръчни скорости задължително) и си ходиш където искаш,или караш ново и лъскаво натъпкано с електроника и когато се наложи береш срам.Нямам нищо против новите коли но вече взеха да ги правят за ширпотреба и всяка нова е по калпава от предишната.
|
|
|
|
| Съб Юли 31, 2010 8:08 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
На G-класата нито цената, нито сегмента, нито разходите по поддръжка имат някаква връзка с което и да е Субару. В момента G-клас нова на цена под 120 хил. не знам от къде ще си намериш, Субару на такива пари не е имало никога.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Авг 01, 2010 1:08 pm |
|
|
|
titko
|
|
Аз затова съм уточнил,че ново Субару струва колкото 10тина годишна Г-класа,но няма да береш срам(от сорта на ''ситуация на бордюр'').Всеки си купува кола според нуждите и дълбочината на джоба.Мисълта ми беше не да обидя колегата,а,че се предлагат калпави продукти на високи цени.По този начин се разочароват хората от марката ако преди това не са имали достъп до по стар и здрав модел за да и се насладят напълно.
|
|
|
|
| Нед Авг 01, 2010 3:19 pm |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян Рейтинг: 0
|
Проблемът на новите коли не е, че са "натъпкани с електроника", а че ги правят калпаво и ги правят нарочно да издържат до 5 години и после чао. Както всяко друго нещо, и електрониката може да се прави качествено и некачествено. Даже с електроника е по-добре, защото ако производителят е читав, може безброй пъти по-лесно и по-евтино да дублира всяка критична система. Докато механичните системи или не се дублират, или е безбожно скъпо. Като добавим и че ако електрониката е качествено изработена, е практически вечна и ако е с отворени спецификации и интерфейс с подходяща апаратура (разбирай всеки лаптоп примерно) може да си направиш пълна диагностика или пък тунинг... Така че всичко е в качеството. И в това, че вече нарочно правят колите да издържат по няколко години. Не е в някакъв спор за и против електрониката  Такъв спор всъщност няма 
_________________ http://electriclub.com]Електромобилен клуб http://yasen.lindeas.com]блог
|
|
|
|
| Нед Авг 01, 2010 8:37 pm |
|
|
|
titko
|
|
Никой производител няма полза от кола която не се чупи 20години.
|
|
|
|
| Нед Авг 01, 2010 9:31 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
titko написа: Аз затова съм уточнил,че ново Субару струва колкото 10тина годишна Г-класа,но няма да береш срам(от сорта на ''ситуация на бордюр'').Всеки си купува кола според нуждите и дълбочината на джоба.Мисълта ми беше не да обидя колегата,а,че се предлагат калпави продукти на високи цени.По този начин се разочароват хората от марката ако преди това не са имали достъп до по стар и здрав модел за да и се насладят напълно. G-класата не е това, което се търси от Субаристи.....според мен. Мисля, че бъркаш тотално, като сравняваш някакво двойно в автомобил с Gelenwagen. А и не само двойното, а като цяло концепцията им е ултра различна. И Бенца има минуси, не е перфектното МПС, мисля спор няма.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Авг 02, 2010 8:57 pm |
|
|
|
taipan
|
А истинските Г-вагенисти имат по едно Субару за през деня и за планината 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пон Авг 02, 2010 10:33 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|

Здравейте колеги, бих искал и аз да се намеся в безмисления според мен заформил се диалог за качването на бордюра, защото до тук само двама колеги дадоха разумни обяснения, но никой не им обърна внимание. А именно, че щом колелата не пробуксуват следователно буксува съединителя, няма значение автоматик или ръчка е колата (нищо че съединителя на автоматика доколкото разбрах е принципно различен, но предназнаюението и функциите са им едни и същи да предават въртящия момент и при такава ситуация да пробоксуват те, а не да се изронят зъбите на първа или задна скорост например). Задните колела са се качили по-лесно в случая на колегата започнал темата защото задната част на колата е значително по-лека от предницата на колата където тежи и двигателя и като прибавим и съпротивлението от запирането на двете гуми едновременно, в зависимост от височината на бордюра и диаметъра на гумата става доста непосилна задача за един нормален съединител, така че не си изтезавайте колите, а при такива препятсвия си захождайте леко под ъгъл за да се качи първо едната и после и другата гума. А понеже намесихте и G класата някой взе ли под предвид, диаметъра на нейните гуми спрямо гумите на леката кола, мощноста и големината и издръжливостта на съединителите при нея и при автомобила. Та бих ви посъветвал карайте си колите със здраве и недейте си измисля проблеми по тях насила, вярно 4x4 са, но все пак имайте предвид че не са трактори  .
|
|
3
|
|
| Сря Авг 04, 2010 10:28 am |
|
|
|
emu
Регистриран на: Сря Фев 24, 2010 10:54 am Постове: 23 Местоположение: Шуменъ
Автомобил: Impreza 2.0 “96
Рейтинг: 0
|

tsvetanov написа: Здравейте колеги, бих искал и аз да се намеся в безмисления според мен заформил се диалог за качването на бордюра, защото до тук само двама колеги дадоха разумни обяснения, но никой не им обърна внимание. А именно, че щом колелата не пробуксуват следователно буксува съединителя, няма значение автоматик или ръчка е колата (нищо че съединителя на автоматика доколкото разбрах е принципно различен, но предназнаюението и функциите са им едни и същи да предават въртящия момент и при такава ситуация да пробоксуват те, а не да се изронят зъбите на първа или задна скорост например). Задните колела са се качили по-лесно в случая на колегата започнал темата защото задната част на колата е значително по-лека от предницата на колата където тежи и двигателя и като прибавим и съпротивлението от запирането на двете гуми едновременно, в зависимост от височината на бордюра и диаметъра на гумата става доста непосилна задача за един нормален съединител, така че не си изтезавайте колите, а при такива препятсвия си захождайте леко под ъгъл за да се качи първо едната и после и другата гума. А понеже намесихте и G класата някой взе ли под предвид, диаметъра на нейните гуми спрямо гумите на леката кола, мощноста и големината и издръжливостта на съединителите при нея и при автомобила. Та бих ви посъветвал карайте си колите със здраве и недейте си измисля проблеми по тях насила, вярно 4x4 са, но все пак имайте предвид че не са трактори  . 
|
|
|
|
| Пон Авг 16, 2010 9:12 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Естетвено, кола AWD не означава трактор  На мен ми стана по-скоро любопитно защо се случи това с бордюра. Не съм държал газта повече от няколко секунди за да не прецакам нещо. И после подходих под ъгъл. Интересен ми беше случая и най-вече чисто механично къде е била спънката.
|
|
|
|
| Вто Авг 17, 2010 9:00 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
На мен одеве ми се наложи пак на бурдюр да паркирам и специално опрях предните гуми и двете и се качи без проблем със съвсем малко газ! Бурдюра беше около 10 см, а и гумите са ми по-големи спрямо твоите вероятно - стандартно са 66 см диаметър. Кажете с какъв бурдюр да тестваме или поне пропорционално спрямо радиуса на гумата 
|
|
|
|
| Вто Авг 17, 2010 4:09 pm |
|
|
|
taipan
|
Автоматик трябва да тества и то с и без VTD  Механичните са ясни 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Вто Авг 17, 2010 4:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Е да де - ето тествах без vtd 
|
|
|
|
| Вто Авг 17, 2010 7:08 pm |
|
|
|
taipan
|
 Update-нах си инфото, хайде колеги с автоматици, тествайте да броим краен резултат с/у бордюра  jafaar, ти пробва ли с VDC off ?
|
|
|
|
| Вто Авг 17, 2010 10:59 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
BAlexandrov написа: На мен одеве ми се наложи пак на бурдюр да паркирам и специално опрях предните гуми и двете и се качи без проблем със съвсем малко газ! Бурдюра беше около 10 см, а и гумите са ми по-големи спрямо твоите вероятно - стандартно са 66 см диаметър. Кажете с какъв бурдюр да тестваме или поне пропорционално спрямо радиуса на гумата  Щом и ти си с експериментаторски дух като мене  , пробвай с бордюр от 20см нагоре, по принцип ако е с височина 1/2 от диаметъра на гумите би трябвало да нямаш почти никакъв шанс 
|
|
|
|
| Сря Авг 18, 2010 7:03 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Помъчих се да си представя постановката с разбиването на вектора в посока напред и нагоре и съответно при бурдюр с радиуса на гумата съставката е само нагоре, но сцеплението също се променя - в единия случай е функция от тежестта на предницата, а в другия от силата с която бутат задните гуми. При само предно предаване е на практика няма да има никакво сцепление при този случай. Има и друго ограничение обаче - 33 см надали ще ми влезе под бронята Нямам с какво да снимам в момента, но давайте и филмчета на опитите да си чешем езиците 
|
|
|
|
| Сря Авг 18, 2010 8:57 am |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
|
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Сря Авг 18, 2010 9:20 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
|
Преди доста време сте спрели да разисквате тази тема, ама и аз да се изкажа...Имам Аутбек 2.5 98 АТ и Аутбек 3.0 2004 АТ...И двата се качват без никакъв проблем на бродюр, който е 1-2 см по-нисък от долната част на предната броня...и то съвсем бавно се допирам до бродюра и направо не усещам кога съм горе...
|
|
|
|
| Пет Сеп 10, 2010 10:59 pm |
|
|
|
IzrodGaden
|
|
Ясно, значи на тези на които ни се е случвало, са ни скапани субарутата, бъкани с електроника, или сме смотани шофери и един бордюр неможем да качим. За недоразбралите, става въпрос точно за ситуация в която назаден ход, от спряло положение и допрени предните колела в бордюра, колата форсира но неможе да зацепи. Поздрави на всички, които могат да си качват колите без проблем !
|
|
|
|
| Пон Сеп 27, 2010 3:53 pm |
|
|
|