Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 40  >
 Съвети за Газова уредба 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: a6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
pradabg написа:
От скоро попаднах на това http://www.flashlube.bg/bg/product/kit/
Ако някой до сега от вас си е ПОСТАВИЛ моля да сподели и осветли нас невежите :lol:

Абсолютно безмислено нещо. Измислено само за да ти вземе парите. Ти сам си помисли как ще стигне до изпускателните клапани за да ти ги охлади. Леко изгаря в цилиндъра.

Пет Авг 27, 2010 9:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Вече 3 смени съм със Денсо лазер-иридиум свещи - не мога да изкарат повече от 20 000км. Затова е най-добре със стандартните - смяна на всеки 20 000км, реглаж на клапани на 50 000км, филтри - пак на 20 000км. Единственото кофти на газта е че не става за високи скорости - 180-200 и т.н. - протичат гарнитурите. Иначе е супер изгодно, особенно при сериозен пробег.

Свещите при каране на газ по бавно се износват. Същото важи и за маслото. Или смени мястото от което купуваш свещите или някой те лъже, че са за смяна. Точно иридиевите свещи са за 100 000 км. Ако бяха медни 20 000 км им даже много.
Това за високите скорости и газта не го разбрах. Може ли пояснение.

Пет Авг 27, 2010 9:59 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
pradabg написа:
За Флаш Лубето- препоръчва се за двигатели на Метан и тези с по 4 клапана на цилиндър(главите на клапаните са по-малки и нежни спрямо тези с по-два,съответно и самите пружини са по-малки и по-рано сдават багажа,а детонацийте са по-силни както ни е извесно-при Метана и Газта спрямо тези на Бензина). За тези на ГАЗ,мотора и без тази добавка при правилно и навременно ревизиране изкарвал 200 000-300 000 хил. километра, а за по-старите машини за него не си заслужавало.

Самото изгаряне на метана става при по висока температура. Така, че тоя лубрикант по никакъв начин няма да помогне.
Детонациите при газта са по малко отколкото при бензина. АКо си забравил газта е с по високо октаново число.
Мотора на газ ще изкара доста повече отколкото на бензин. А и със сигурност ще си си сменил колата докато навъртиш тия километри, че да ти се прецака мотора. Примерно поне 5 пъти.

Пет Авг 27, 2010 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
shpeki написа:
Vmax написа:
Вече 3 смени съм със Денсо лазер-иридиум свещи - не мога да изкарат повече от 20 000км. Затова е най-добре със стандартните - смяна на всеки 20 000км, реглаж на клапани на 50 000км, филтри - пак на 20 000км. Единственото кофти на газта е че не става за високи скорости - 180-200 и т.н. - протичат гарнитурите. Иначе е супер изгодно, особенно при сериозен пробег.

Свещите при каране на газ по бавно се износват. Същото важи и за маслото. Или смени мястото от което купуваш свещите или някой те лъже, че са за смяна. Точно иридиевите свещи са за 100 000 км. Ако бяха медни 20 000 км им даже много.
Това за високите скорости и газта не го разбрах. Може ли пояснение.

Можеш ли да се обосновеш за свещите ? Защото аз съм чувал, че е обратното - износват се по-бързо на газ, но не мога да кажа защо.
Иначе и аз имам проблеми с Денсо иридиумите. НА 15 000 км свещта вече с яки следи от прескачане на искра по корпуса и. Случи ми се два пъти на свещта на втори цилиндър и веднъж на трети. Имам съмнеж, че кабелите "Беру" дето купих от "ауто-елит" нещо сговнясват работата, и сега чакам мимо за да си купя нови кабели от него да видим какво ще стане. Между временно махнах Иридиумите и сложих обикновено НЖК - 6,2 лв бройката, но ми струва че колата се поспъна. За това мисля да сложа някакво иридиево НЖК като оправя проблема.

Пон Авг 30, 2010 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Да си споделя и аз болката :(((
Преди около 3000км монтирахме газов инжекцион (CARGAS BSM) на Суби (Импреза 2.0 115кс) и всичко беше наред до преди 20-ина дни. Насред един дъжд изведнъж загуби мощност и угасна, както си беше на ход. Както си се движеше още по инерция запали пак, но следващия километър беше игра на нерви - на газ гасне (държи се все едно газта е свършила, а реално имаше около половин бутилка), на бензин се чуди дали да върви, дали не. В първия момент реших, че може нещо да се е намокрило. После порових из форума и реших да започна от А и Б. През следващите дни играта на нерви продължи.
Днес вече са сменени свещи - новите са NGK платинени, кабели - оригинални. В сервиза на Субару заподозряха и дебитомера - вече и той е отремонтиран. Силно се надявах, че може да ми се размине само с това, но не би! :oops: Излизам от сервиза, разходка за тест... Резултат - и на газ, и на бензин на обороти от 800 до 4000 колата си върви прекрасно.
По-късно ми се наложи пак да изляза и ми се дорева. :smt089 Нямаше и минута, след като превключи на газ и отново угасна. Паля, форсирам, потеглям, но двигателя сякаш е по-шумен и тресе, на ниски обороти аха-аха да угасне, подавам газ и тотално умира. Заредих газ (де да знам какъв е бил разхода с кофти дебитомер) и пак същото. Разликата е, че на бензин върви без проблеми. В момента, в който усетя, че ще угасне на газ, превключвам на бензин и имам чувството, че Суби ще полети.
В задачата се пита къде във Варна има газаджия дето хем да е работил с CARGAS, хем да е в час със Субару? :idea:

Чет Ное 04, 2010 12:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 118
Автомобил: Outback Diesel, 2016г.
Нов фен
Отговори с цитат
alchemist_AZ написа:
Да си споделя и аз болката :(((..

Колега, преди време съм имал подобен проблем с кофти газ. Освен, че видях зор докато я изгоря (напълно), но и е редно да си погледнеш филтъра (филтрите) за газ, както и въздушния. Между другото така се държи ненастроена газова уредба, да не би да се е нулирало нещо от намокряне?

Чет Ное 04, 2010 10:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Де да знам?!?
Преди ~800км компютъра показваше прекрасни неща. Как се губят ей така настройки, без да е човъркано?! :-k ](*,)
В събота отивам при газаджия и ще пиша за резултата.

Чет Ное 04, 2010 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alchemist_AZ написа:
Де да знам?!?
Преди ~800км компютъра показваше прекрасни неща. Как се губят ей така настройки, без да е човъркано?! :-k ](*,)

Колега можеш да се допиташ при желание към софийския корифей на марката CARGAS - http://www.eurogas-bg.net/ Жоро търси...на дадения телефон (уикенда не отговаря много много на мобилния - почивка е)

Успех :smt023

Чет Ное 04, 2010 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Защо не пробваш и тук. Има контакти, форум. Те са производителите. Ако те не помогнат, не знам кой ще може.
http://bsm-bg.com/#/bg/Products/id=0

Пет Ное 05, 2010 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Stefiff написа:
Защо не пробваш и тук. Има контакти, форум. Те са производителите. Ако те не помогнат, не знам кой ще може.
http://bsm-bg.com/#/bg/Products/id=0

Точно тях ги питах. За Варна ме пратиха в Еврогаз 3000. Утре ще ги посетя и ще видим какво ще излезе.

Пет Ное 05, 2010 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
alchemist_AZ написа:
Де да знам?!?

Колега можеш да се допиташ при желание към софийския корифей на марката CARGAS - http://www.eurogas-bg.net/ Жоро търси...на дадения телефон (уикенда не отговаря много много на мобилния - почивка е)

Успех :smt023

Този сайт съм го посещавала преди време :) Засега май няма да звъня... Нещо не ми се връзва да разказвам проблем с неясен произход по телефона. Ако си бях в София сигурно вече щях да съм там :)
Ще изчакам утре варненския майстор да каже какво мисли и тогава може да звъня в София.

Пет Ное 05, 2010 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: ОПЕЛ - извинявайте
Нов фен
Отговори с цитат
Има ли модели на Субару, които не позволяват монтирането на газова уредба ?

Нед Ное 14, 2010 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
импреса са с алу всмукателни колектори, друго за да не може да се сложи метан или пропан не се сещам

Нед Ное 14, 2010 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: ОПЕЛ - извинявайте
Нов фен
Отговори с цитат
Всички ли са с алуминиеви колектори?

Нед Ное 14, 2010 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Форестър 98-ма с двг 122к.с. 2000м3 - не са алуминиеви :idea:

Нед Ное 14, 2010 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вида на колекторите не определя даи може или не може или каква газова може да се слага...
Принципен проблем няма при никой модел, но някой нови модели, които ги предлагат фабрично с газ им слагат различна глава.

В таблицата с разхода може да видиш кои модели и с кои двигатели са ги карали колеги на газ и какъв разход им дава:
viewtopic.php?f=1&t=4934

Нед Ное 14, 2010 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Незнам за Субару, на което да не може да се сложи газов инжекцион.
Във форума има хора с Форестъри с пластмасови колектори, които си карат на газ, има и турбо-автомобили на газ, като цяло автомобилите Субару нямат особени проблеми с монтирането на газова уредба.

Пон Ное 15, 2010 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Вече изминаха 7 месеца от моята газификация и 15000 км. пробег.Много съм доволен от разхода и динамиката на автомобила макар, че в началото имах доста главоболия заради една калпава ел.връзка на трети цилиндър.Остана един дразнещ проблем - при мен явно са избушвали нещо по катализаторите и сега при езда на газ когато рязко ускорявам и мина 4000-4500 оборота в интервала при превключване на следващата предавка се появява лека детонация в гърнето/плякане/,понякога и доста силно.Хубаво е , че задното гърне е чисто ново, но дразни.При каране на бензин няма никакви проблеми.Консултирах е с колеги,повечето казват да си сложа резонаторни гърнета на мястото на катализатора.Колеги някой имал ли е подобен проблем и как може да се реши. :smt100

Съб Дек 11, 2010 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Здравейте на всички,

има ли колеги от форума с ТЕЧНА ФАЗА,да ги попитам как се дръша,имат ли проблеми?защото аз си поръчах и сега чакадругата седмица да дойде и да я поставим при МИТАКА.

ако някой има отзиви моля ви пишете

Мерси

Съб Дек 11, 2010 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valadares написа:
Здравейте на всички,

има ли колеги от форума с ТЕЧНА ФАЗА,да ги попитам как се дръша,имат ли проблеми?защото аз си поръчах и сега чакадругата седмица да дойде и да я поставим при МИТАКА.

ако някой има отзиви моля ви пишете

Мерси

Малък съвет - ако ще монтираш такава АГУ, задължително си сложи филтър преди бутилката, на тръбата от пълначката. Това ще ти спести някои главоболия в бъдеще с горивната помпа, изхождайки от качеството на горивата у нас.

Нед Дек 12, 2010 3:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 40  >