Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нов във форума и ново Фори 2.0d 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте ,
Първо искам да благодаря на всички във форума , че със своите мнения ми помогнахте да направя своя страхотен избор- Фори 2.0 дизел ниво 2Н .
Малко впечатления:
Купих Форито от Нептун Ауто на страхотна цена и останах очарован от отношението на Жасмин.
Прибрах си я от София и минах напряко през Рила за Варна за да усетя автомобила , но по асфалт и малко лек офроуд. Невероятно стабилна возия на завои- аз се "изсухлям" от седалката , а колата не мърда ! Леко аскетичен салон, но явно това е концепцията- толкова колкото е нужно. Когато се затварят задните врати , бие малко на ламарина - явно е икономисано подлепването отвътре.
Някъде бях чел из форума за моментен разход, среден разход на борд компа- има или няма .
Има ги и двете: Когато настроите на общ пробег ODO , централната конзола дава моментен разход. Когато настроите компа на Trip 1 или 2 , конзолата дава среден разход.

Двигателят е много тих и пъргав- не съм го надувал над 120км/ч . Разход от София до Варна 6,8л Вози много стегнато и не се усещат много дупките из Варна - както знаете ние сме града с най-много запълнени дупки , само дето са на различни нива . :lol:
Ако имате въпроси питайте
Засега поздрави и лека вечер
Утре ще слагам парк троници , защото съм свикнал от предната ми кола .

Сря Сеп 01, 2010 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега, добре дошъл :)

Като спомена за парктроник, може да погледнеш и към нещо такова:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-09-Subaru-Impreza-GPS-Navigation-Radio-OEM-LKQ-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2eaf70326aQQitemZ200511861354QQptZCarQ5fAudioQ5fVideo#ht_3706wt_1166

Ако ти се занимава да търгуваш. Вече имаме няколко такива монтирани във форума. Верно, на единия не улучихме точната камера за заден ход, но това не разваля кефа от ъпгрейда :) Много по-удобно е с камера отзад, отколкото с пищялки.
За "изсухлянето" - ти май си с кожа(черна или сива?), като е нова е така :) После - по-малко :)

Пусни някоя снимка да оплакнем очи :)

Сря Сеп 01, 2010 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега и много безаварийни км :smt023

Сря Сеп 01, 2010 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и от мен :smt023 :subaru:

Сря Сеп 01, 2010 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Не знам как е честито на японски, ама със здраве да си го караш зверчето :)!!!

Сря Сеп 01, 2010 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря за пожеланията =D>
Ползвам навигацията на телефона и досега не ме е подвела много :lol:
Имам приятел , който продава доста читави комбота като това от линка на добри цени- има за всички автомобили и пасва на оригиналната конзола. Поддържа гаранция. При интерес давам координати.
Иначе си вземах Valeo beep&park с двоен парктроник и дисплей на добра цена, но от Субару Варна ми казаха , че трябва те да го монтират за да важи гаранцията на автомобила :-D Сигурно ще ми одерат кожата , но техните парктроници са Китайски.
Не качвам снимки, защото не знам как #-o

Сря Сеп 01, 2010 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Честито и от мен колега. Да те радва колицата.
Бих искал да попитам за тези замяната на централната конзола какви са устройствата и колко пари обаждат.
Питах Авител преди доста време ма нещо цените не бяха много дружелюбни.

"Има ги и двете: Когато настроите на общ пробег ODO , централната конзола дава моментен разход. Когато настроите компа на Trip 1 или 2 , конзолата дава среден разход."

Да попитам знаещите дали може по-старите Форита (2009) да се обзаведад с тази екстра?

Сря Сеп 01, 2010 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито колега :smt023
Много да те радва Форито

Чет Сеп 02, 2010 6:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и от мен ! Няма втори подобен автомобил ! :smt023

Чет Сеп 02, 2010 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
:smt023 Да те слуша много и да те заведе до най-красивите кътчета в България и не само :smt023

Честито и от мен =D>

Чет Сеп 02, 2010 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
DragoM написа:
Бих искал да попитам за тези замяната на централната конзола какви са устройствата и колко пари обаждат.
Питах Авител преди доста време ма нещо цените не бяха много дружелюбни.

Фирмата за мутимедийния пакет е Кайтекс- Варна тел.0888522990 Николай . Само съм ги виждал при него - добре изглеждаха.
Между другото, да попитам дали някой е с новия ъпдейт на софтуера за Форестър дизел , който премества въртящия момент към по-високите обороти и щади дифа?

Чет Сеп 02, 2010 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук можеш да прочетеш за въпросния софтуер.Аз го update-нах, но разлика не откривам. :wink: viewtopic.php?f=7&t=5163

Чет Сеп 02, 2010 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
aboychev написа:
Тук можеш да прочетеш за въпросния софтуер.Аз го update-нах, но разлика не откривам. :wink: viewtopic.php?f=7&t=5163

Здрасти колега,
Днес ми обясниха във Варна , че това са два различни ъпдейта! Първият , за който говорите се отнася за DPF филтъра и честотата му на самопочистване , а вторият ъпдейт бил за диференциала , който поради Огромния въртящ момент наличен още при 1800 оборота при дизела , някои диференциали не издържали и миришели! Ъпдейта измествал въртящия момент в по-високите обороти , обаче колата ставала по-мудна на първа скорост. Поисках сервизната документация от Subaru за да разбера повече , но не ми я дадоха. Така , че смятам да пиша първо до Subaru Japan за да ми обяснят по-точно и тогава ъпдейтвам. Ще ви държа в течение.

Чет Сеп 02, 2010 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
mirovarna написа:
aboychev написа:

Здрасти колега,
Днес ми обясниха във Варна , че това са два различни ъпдейта! Първият , за който говорите се отнася за DPF филтъра и честотата му на самопочистване , а вторият ъпдейт бил за диференциала , който поради Огромния въртящ момент наличен още при 1800 оборота при дизела , някои диференциали не издържали и миришели! Ъпдейта измествал въртящия момент в по-високите обороти , обаче колата ставала по-мудна на първа скорост. Поисках сервизната документация от Subaru за да разбера повече , но не ми я дадоха. Така , че смятам да пиша първо до Subaru Japan за да ми обяснят по-точно и тогава ъпдейтвам. Ще ви държа в течение.

Аз ъпдейтнах Форко май месец.На 14 000 км съм и досега DPF филтъра не е светвал. На първа скорост потеглянето наистина е малко мудно, но след като премине турбодупката всичко си е наред. На високи бордюри ми е изпушвал диференциала, но и при теб ще е същото. Пробвай :D Незнам дали всичко е от ъпдейта или просто въртящия момент е много голям.
Всеки казва различно, а каква е действителноста, май само хората в Япония знаят.....

Чет Сеп 02, 2010 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и от мен, адаш :) Да си я караш безаварийно. Преди два дни от един твой колега от Разград, наш общ приятел, разбрах, че имаш тази придобивка. Сигурно не се сещаш кой съм, ама някои път като идвам към Варна може да се видим да обменим малко инфо... :smt023

Чет Сеп 02, 2010 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D> =D> =D> ее честито на печелившия Миро и от мен:)да си я караш със здраве колега:) =D> =D> =D> =D>

Чет Сеп 02, 2010 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
valadares написа:
=D> ее честито на печелившия Миро

Момчета колата не я спечелих от тотото :lol: Доста съм се потил докато влезне в гаража [-X
Мерси много

Пет Сеп 03, 2010 5:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Отговори с цитат
Сега и като и сложим едно сгъваемо ключе ще лети :-D Честито :smt023 Потил си се като всички нас

Пет Сеп 03, 2010 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Честито колега!
Със здраве да си карате форко и много безаварийни километри.
Диф-а няма как да изпуши, изпушва съединителя при доста натоварване. Имайте впредвид, че това не е спортна кола.
Поздрави!

Нед Сеп 05, 2010 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мерси много Зевзек,
Виждам от снимките ти, че си се качвал на моето любимо място - Белмекен. Чешмата до която си спрял се казва Пиздина чешма и има доста история. Добър маршрут за Форю е от Спортната база към Хижа Грънчар по черния път- много е красиво( вървял съм го пеша щото нямах Форю :lol: )
Обърках термините диф и съединител #-o

Нед Сеп 05, 2010 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >