Отговори на тема
 Леко щракане при въртене на волана 
Автор Съобщение

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

имам следния проблем. Когато леко отмествам волана на ляво и дясно се чува едно щракване или по-точно пукване.
Не е от карето. Каза ха ми, че е от кормилната рейка, ама като чета в интернет трябва да има и теч на хидравлияна течност, а при мене няма грам.

Като завивам не внаги леко изпуква един път. А като спирам тресе волана и се чува леко пукане, но не е от дисковете.

Дали това е рейката и има ли хлабина в нея. Наскоро припукванията се засилват.

Как и къде се поправят. Казаха ми, че рециклират някъде в техническия университет и че струва около 150 лв.

Дали това е проблема наистина и къде друга оправят тези неща.

Съб Сеп 04, 2010 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
dqdokoleda написа:
Здравейте,

имам следния проблем. Когато леко отмествам волана на ляво и дясно се чува едно щтракване или по-точно пукване.
Не е от карето. Каза ха ми, че е от кормилната рейка, ама като чета в интернет трябва да има и теч на хидравлияна течност, а при мене няма грам.

Като завивам не внаги леко изпуква един път. А като спирам тресе волана и се чува леко пукане, но не е от дисковете.

Дали това е рейката и има ли хлабина в нея. Наскоро припукванията се засилват.

Как и къде се поправят. Казаха ми, че рециклират някъде в техническия университет и че струва около 150 лв.

Дали това е проблема наистина и къде друга оправят тези неща.

Та така ето ти една схема на рейката да видиш какво има вътре...но за това пукане което пишеш ми се струва че проблема може и да е в кормилния прът,,и на него ти слагам схема,,,а като рециклиране аз разбирам да ти сменят уплътненията на рейката,,а иначе пиньона и коронката долу на връзката между пръта и рейката или гребена вътре не знам как ще ги рецеклират те са от специана пластамаса и като се износят трябва да се заменят с нови,,,а може и да имаш проблем с някой от тампоните на рейката,,,,разгледай схемите.......може би тампон ще е/

Прикачени файлове:
2_B10_341_A1.jpg
2_B10_341_A1.jpg [ 72.23 KiB | Прегледано 593 пъти ]
2_B10_347_01.jpg
2_B10_347_01.jpg [ 74.89 KiB | Прегледано 593 пъти ]

Пет Сеп 10, 2010 10:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
и при мен се появи това пукане, идва откъм волана или по-скоро както каза колегата от курмилния прът. веке го няма. откакто пристигнах в Дания спря и сега си е ОК. :)

Сря Окт 06, 2010 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема