Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 За дребните неща, които дразнят 
Автор Съобщение

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
в колата не съм го пробвал все още, защото все още не съм отбасал релето за задните букси, а не ми се правят цигании с изкарване на още една някъде под таблото. пък и колата за сега не я спирам за повече от няколко дена, та ефекта едва ли ще е видим.
акумулатора на балкона обаче дава много добри признаци.
заедно с моето купих такова и за един колега. той веднага го пусна в употреба и твърди, че 5-6 годишния му български акумулатор живее втори живот. освен чисто практичните опити, той си играе да мери и гъстоти и други показатели, та според него определено имало полза. не съм му светил, може и да ме налъгва, не мога да гарантирам на 100%.

Сря Юли 07, 2010 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Още една простотия, която много ме дразни – няма подсветка на часовника на Forester 2003-2005 предполагам, че и по-старите модели нямат – някакви идеи да светне?
Че за какво ми е този часовник за през деня :roll:

Сря Юли 07, 2010 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продават се ленти с лед диоди на лепяща лента за 12 волта по 3 в секция и метъра на това е 12-15лв можеш да си направиш тавана като на бентли :-D

Сря Юли 07, 2010 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Отговори с цитат
Някой намери ли вече релето, осигуряващо захранване на запалката??
И аз съм вече със солар и ми се ще да го включа към запалката, а не към клемите на акумулатора....
А кат знам какви черва от кабели са навсякъде...не ми се рови на сляпо

Вто Авг 03, 2010 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
И аз имам грижа с дистанционното (писал съм и в други теми). Батерия нова, работи когато си иска, като я проверявам си дава напрежение. Проблема се изостря през зимата. Даже когато съм извън града заключвам на ръка, защото със същото дистанционно се активира и алармата, та да не я активирам. Още една зависимост, която съм забелязал - проблема се явява предимно при отключване. Вътре дистанционното е чисто, няма окислявания. Решил съм тази зима да пробвам с нова маркова батерия с по-дълъг срок.

Пон Авг 30, 2010 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Намирал съм такъв проблем на приятел на дистанционното - батерията е цилиндрична, но се оказа, че китайците са я направили от няколко малки батерии за часовник обединени в обща ламаринка, която обаче не ги притиска добре една към друга и прави лош контакт. Погледнете дали има надлъжен процеп в ламаринката на батерията и какво се вижда там :wink:

Вто Авг 31, 2010 6:08 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Оказа се не толкова лесна задача (поне за мен) да намеря маркова CR1620. Всякакви други размери намерих на Сони и Панасоник, но конкретно CR1620 само Рената (такава с каквато се мъчех до сега) и GP. В крайна сметка в ЕЛМАРК консултанта (млада госпожица) реши да ме просветлява колко хубави били GP и как Дурасел си произвеждали в техните заводи. Даже леко се засегна като възразих, че това няма никакво значение. Беше ми писнало за това склоних да прежаля крупната сума от 1,85лв. и да пробвам. Междувременно отново бях изгледан едновременно злобно и засегнато, когато се заинтересувах от срока на годност (2019г). Леко бях озадачен когато след като разпечатах батерийката видях следната инкрустация на нея SONY, но реших да не влизам в безпочвени полемики с обслужващия персонал. Накратко за момента дистанционното работи безотказно, като се надявам така да е и през зимата.

Сря Сеп 01, 2010 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pensive написа:
Оказа се не толкова лесна задача (поне за мен) да намеря маркова CR1620. Всякакви други размери намерих на Сони и Панасоник, но конкретно CR1620 само Рената (такава с каквато се мъчех до сега) и GP. В крайна сметка в ЕЛМАРК консултанта (млада госпожица) реши да ме просветлява колко хубави били GP и как Дурасел си произвеждали в техните заводи. Даже леко се засегна като възразих, че това няма никакво значение. Беше ми писнало за това склоних да прежаля крупната сума от 1,85лв. и да пробвам. Междувременно отново бях изгледан едновременно злобно и засегнато, когато се заинтересувах от срока на годност (2019г). Леко бях озадачен когато след като разпечатах батерийката видях следната инкрустация на нея SONY, но реших да не влизам в безпочвени полемики с обслужващия персонал. Накратко за момента дистанционното работи безотказно, като се надявам така да е и през зимата.

Колега ела на някоя среща и кажи каква батерия ти трябва.Аз ги купувам на едро и имам всякакви размери,вкл.и 1620 рената. :smt023

Чет Сеп 02, 2010 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
тресенето в максимално тесен завой и опит за ускоряване да го споменавам ли?

Някой може ли да сподели малко повече за това явление, на какво се дължи, може ли да се оправи или избегне?

Вто Сеп 07, 2010 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вероятно 4х4 е проблема плюс не добро окачване, но и по-вещите да кажат. :smt023

Вто Сеп 07, 2010 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 202
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
Още една простотия, която много ме дразни – няма подсветка на часовника на Forester 2003-2005 предполагам, че и по-старите модели нямат – някакви идеи да светне?

Часовника си свети и нъамам никакви проблеми да го виждам и през ноща,явно ти е изгоряла лампичката която се занимава с тази работа!!! Ако се чудиш къде е тя,намира се под легена на горната жабка. Вадиш легенчето и сменяш лампичката!!! :smt023

Чет Сеп 23, 2010 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kokinio написа:
Yco написа:

Часовника си свети и нъамам никакви проблеми да го виждам и през ноща,явно ти е изгоряла лампичката която се занимава с тази работа!!! Ако се чудиш къде е тя,намира се под легена на горната жабка. Вадиш легенчето и сменяш лампичката!!! :smt023

Благодаря за съвета колега, ще я търся, какъв цвят свети?

Нед Сеп 26, 2010 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 202
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Часовника си свети и нъамам никакви проблеми да го виждам и през ноща,явно ти е изгоряла лампичката която се занимава с тази работа!!! Ако се чудиш къде е тя,намира се под легена на горната жабка. Вадиш легенчето и сменяш лампичката!!! :smt023[/quote]

Благодаря за съвета колега, ще я търся, какъв цвят свети?[/quote]

Ами свети в гамата на зелено-жълтото,ама точен цвят ми е трудно да ти назова.Абе като циферблат на калкулатор нещо такова.Лампичката е като диодче.Лесна е за смяна поне на мен ми отне общо 2/3 минути

Пон Сеп 27, 2010 7:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ОК, значи LED :smt023

Пон Сеп 27, 2010 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря на kokinio за информацията, откъде да знае човек, че часовника свети, като купиш колата с несветещ :-D , смених я и ще я опиша процедурата в нова тема, че е една крушка.... сигурно я продават само в Япония или на Марс.

Вто Окт 05, 2010 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
pensive написа:
Цитат:
тресенето в максимално тесен завой и опит за ускоряване да го споменавам ли?

Някой може ли да сподели малко повече за това явление, на какво се дължи, може ли да се оправи или избегне?

Колега този Фори къде живее,не е ли някъде около спирка Родина,,срещу гробищата... :D

Сря Окт 06, 2010 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мен пък ме дразни късият ход на шофьорската седалка. 1,86 съм висок и много бързо ме заболяват глезенните стави, понеже стъпалото е свито навътре – освен, ако не караш с педала на газта „до дупка”, което, разбира се, много рядко се случва.
Пробвах всякакви регулировки на седалката и облегалката й, но без никакъв резултат.
Някой от по-високите на ръст колеги сблъсквал ли се е с подобен проблем при Форестър ’98 и ако да – има ли някакво решение?

Чет Ное 18, 2010 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
oldman написа:
Мен пък ме дразни късият ход на шофьорската седалка. 1,86 съм висок и много бързо ме заболяват глезенните стави, понеже стъпалото е свито навътре – освен, ако не караш с педала на газта „до дупка”, което, разбира се, много рядко се случва.
Пробвах всякакви регулировки на седалката и облегалката й, но без никакъв резултат.
Някой от по-високите на ръст колеги сблъсквал ли се е с подобен проблем при Форестър ’98 и ако да – има ли някакво решение?

В новото 2011 са поправили размера ако не се лъжа, явно нашите са правени за танкисти и камикадзета :D

Прикачени файлове:
Seat.JPG
Seat.JPG [ 50.89 KiB | Прегледано 412 пъти ]

Чет Ное 18, 2010 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
P.S. Малка поправка, не знам колега за вашия модел, ама за Forester SG ми се струва добре, аз съм 1,75 м и ако е опъна седалката до края не ми дава да стига да дам газ или ако е възможно то поне едвам с пръстите. Другите колеги да кажат за твоя модел.

Чет Ное 18, 2010 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
oldman написа:

1.90 съм, 80 килограма, на макс седалката.. просто още един като мен може да се побере. Виж под самата седалка дали отдолу се мести докрай.

Чет Ное 18, 2010 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >