Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Успях да изкривя 8 клапана на 1 и 3 цилиндър 
Автор Съобщение

Постове: 65
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет на всички субаристи , имам субару форестър 2000 г. 125 к. с. от месец. Направих задължителните смяни на консумативи и понеже смятам да я карам доста сложих и газ ... Фобос. Седях повече в бокса отколкото на пътя ... колата ми хареса .... мудничка е , но това е за мое добро )))) , малко твърдо вози и има крен във завоите, но и с това се свиква. Минах 1000 км. .... вдигах 180 ... 160 ги държи по магистралата ... гори средно 9.5 бензин на мойто краче )))) , което ме задоволява . Вчера обаче спря .... отивах за риба ... с 20 км. на един завой )))). Повиках маистора с газта понеже ми се стори повредата в горивото ... вопще не палеше . Съмненията му бяха в комутатура ... върти , но не пали нито на газ нито на бензин ... свеща на 1 цилиндър без ток. След като ме изтеглиха до сервиза ток в свеща има, но не пали ... И ТУК МАЙ НАПРАВИХМЕ ГРЕШКАТА С ПРИНУДИТЕЛНОТО ПАЛЕНЕ ...сипахме му като на банкет откъм филтъра . Колата запали на два цилиндъра 2 и 4 . Резултат при аутопсията ... 8 клапана долу на 1 и 3 цилиндър ... вала на 180 градуса , а онзи левия прескочил на един зъб , но всичко здраво. Адренажен ремък , ролки .. шпилки всичко здраво. Въпросът ми е .... какво стана и къде да търся причината . Иначе всичко се поправя само здраве да е )))).

Вто Окт 26, 2010 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сори за проблема- и аз съм го преживял с първата си кола. Форд Таунус 1983г. Скъсах ангренажен ремък.
Ти сменя ли го като я купи? Ако ДА- да не би майсторите да не са ти напаснали ремъка по зъбЦите на ролките или да не са отпуснали обтегачите , които натягат ремъка? Ако съм прав , би следвало те да ти поемат ремонта :shock: :lol: !
Поздрави и бърз ремонт
п.с. Виж биелите да не са мръднали и те

Вто Окт 26, 2010 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
смени майстора :wink:

тези неща дето ги казваш са невъзможни за боксер-а на субару.

няма как ремъка да превърти на 180 градуса. и няма как да вдигнеш 180 с незацепен ремък, и няма как да удариш 8 клапана от една и съща страна. цилиндри 1 и 3 са на дясната глава. и няма как да се скапе всичко само защото сте сипали бензин с шишето.

майстора те клати яко :wink:

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Окт 26, 2010 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
... и няма как с неправилно зацепени валове, та дори само с 1 зъб, да даде 9.5 'смесено', ако ще и с перце да галиш педала.

Вто Окт 26, 2010 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
stupid_boy написа:
... и няма как с неправилно зацепени валове, та дори само с 1 зъб, да даде 9.5 'смесено', ако ще и с перце да галиш педала.

да, клати като за световно и не може да откине ама грам :D

0899 612 719 - Венци

Вто Окт 26, 2010 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
маистора :smt067 :smt068 :smt071 :smt070

agent dust написа:
stupid_boy написа:

да, клати като за световно и не може да откине ама грам :D

:smt023 :smt023 :smt023

Вто Окт 26, 2010 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.. и ремъка здрав, ролките здрави, а клапаните изкривени #-o

Сря Окт 27, 2010 6:14 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благадаря за вниманието. Днес взимам клапаните и гумички към тях , 2 гарнитури на главите, 2 гарнитури на колекторните тръби и нов ремък .....стария ремък е на 1000 км. и е като нов . Майстора твърдо не го иска понеже е превъртял веднъж.Ще сглобят нещата и без да палим ... на комютъра да видим за грешки. Дано излезе нещо , комутатор , бобина , датчици на валовете ? има ли такива ..... трябва да открием нещо . Много ме вълнува причината за първоначалното спиране . Двигателя е като нов отвътре и никога не е бил отварян .... може би е на 200 000 км. , клапаните от другата страна са като от магазина . Двигателя е корав , а го прецаках ... пак ще го направя но ме е яд . Моля дайте идеи за първото ми спиране .... нещо в електрониката , от газовата .. тя пък е на 30 км и се вкл. само при топъл двигател , когато аварирах бях на газ.

Сря Окт 27, 2010 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Как от електроника ще заминат клапаните бе? Послушай колегите :idea:

Сря Окт 27, 2010 8:16 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
може да има поне 100000 причини, така през форума едва ли някой може да ти диагностицира двигателя.
има обаче един проблем, който се набива на очи, и той е майстора ти. започни с него. има велики майстори, които седят и цъкат с език след като им вдигнеш капака и казват на колегите си 'ела да видиш бе, на това свещите му са отстрани!', но иначе са най-великите на земята.

Сря Окт 27, 2010 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
може да има поне 100000 причини, така през форума едва ли някой може да ти диагностицира двигателя.
има обаче един проблем, който се набива на очи, и той е майстора ти. започни с него. има велики майстори, които седят и цъкат с език след като им вдигнеш капака и казват на колегите си 'ела да видиш бе, на това свещите му са отстрани!', но иначе са най-великите на земята.

+1...направи си колата и забрави за този спец по боксерите...дано да нямаш ядове.Винаги съм мразел колата ми да бъде учебна за някой некадърник с голямо самочувствие :evil:

Сря Окт 27, 2010 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Отговори с цитат
Според мен ремъка е бил някъв ментак! няма логика и няма как да направиш такива щети! Нали това е работата на ремък и ролки точно това да не се случи иначе кое ти гарантира,че няма след 100 км да повториш филма?

Сря Окт 27, 2010 10:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, този мотор няма ли защита от удар на клапани при скъсан или превъртял ремък? Май някъде четох(или чух), че мотора на Субару е защитен от такива аварии.

Сря Окт 27, 2010 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
voneg написа:
Колеги, този мотор няма ли защита от удар на клапани при скъсан или превъртял ремък? Май някъде четох(или чух), че мотора на Субару е защитен от такива аварии.

И аз така съм чувал за 2.0 мотора с един разпределителен вал, ама спецовете да кажат :?:

Сря Окт 27, 2010 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мисля, че никой от съвременните го няма това - залага се на други изисквания при дизайна на двигателите. Стария 2.0 уж го дават Safe
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/car ... 0-EN,.html

Сря Окт 27, 2010 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Право ми олеква като споделям .... )))). Боксера е с два разпределителни вала , а клапаните са регулируеми ..... подават се на реглаж . Клапаните не са защитени .... казвам ви го от опит. За съжаление майстора , които скапа двигателя ми е приятел ..... все едно дявола ни отсеби . Никога ама никога не правете това... при недостиг на гориво или липса на такова ДА СИПВАТЕ КОРСЕЛИН В ГЪРЛОТО НА ДВИГАТЕЛЯ ОТКЪМ ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР и да опитвате да запалите. [-X Още чакам гарнитурите и клапаните ...... никакво отчайване :smt023

Сря Окт 27, 2010 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
gabo8 написа:
Право ми олеква като споделям .... )))). Боксера е с два разпределителни вала , а клапаните са регулируеми ..... подават се на реглаж . Клапаните не са защитени .... казвам ви го от опит. За съжаление майстора , които скапа двигателя ми е приятел ..... все едно дявола ни отсеби . Никога ама никога не правете това... при недостиг на гориво или липса на такова ДА СИПВАТЕ КОРСЕЛИН В ГЪРЛОТО НА ДВИГАТЕЛЯ ОТКЪМ ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР и да опитвате да запалите. [-X Още чакам гарнитурите и клапаните ...... никакво отчайване :smt023

Аха взеха да се избистрят нещата с КОРИСЕЛИНА .... :-D
И аз бях на мнение че не може да прескочи зъби ангренажа с едно сипване на бензин ,обаче с кориселина нещата са "малко" по различни/доста корава детонация се е получила/ :-D

Сря Окт 27, 2010 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако искате да чистите дюзите само диетилов етер (по-добро гориво не познавам- направо е самолет), коресилина разяжда пластмасата и нейните производни и по-скоро ще ги запуши. :smt023

Сря Окт 27, 2010 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След 97 година няма защита на клапаните и при SOHC моторите. Тогава някъде се преминава към механичните клапани...за голямо мое съжаление.
Най-слабия период за Субарата по отношение на NA моторите според личното ми мнение.....97-03 год.

Сря Окт 27, 2010 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Най-слабия период за Субарата по отношение на NA моторите според личното ми мнение.....97-03 год.

еее, ти защо реши, че и след това има промяна? и след това са почти идентични. при 4цил боксер - преместват аксиалният лагер на вала на 5та позиция. реално погледнато - всички боксер двигатели на субару до момента са два основни модела- дизайн 89 и Н6. атмосферните 4валки изобщо не ги броя, напълно безмислен двигател. и по-ранните не ги броя, те са само началото на субару боксера

основната разлика не е в блока или броят на валовете, а в дизайнът на главите. главата е 90% от двигателя. реално погледнато, блоковете 89г и 2010г са почти идентични, като изключим преместването на аксиалният лагер. но каква разлика има в главите не е истина!

дизела още не го коментирам, такъв не съм разглобявал. но затова пък в кашони съм редил всичко останало от 83г досега.

има едно двуцилиндрово на което съм му много навит, но не се троши :-D

0899 612 719 - Венци

Сря Окт 27, 2010 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >