| Автор |
Съобщение |
|
gabo8
Регистриран на: Вто Окт 26, 2010 9:05 pm Постове: 65 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
|

Привет на всички субаристи , имам субару форестър 2000 г. 125 к. с. от месец. Направих задължителните смяни на консумативи и понеже смятам да я карам доста сложих и газ ... Фобос. Седях повече в бокса отколкото на пътя ... колата ми хареса .... мудничка е , но това е за мое добро )))) , малко твърдо вози и има крен във завоите, но и с това се свиква. Минах 1000 км. .... вдигах 180 ... 160 ги държи по магистралата ... гори средно 9.5 бензин на мойто краче )))) , което ме задоволява . Вчера обаче спря .... отивах за риба ... с 20 км. на един завой )))). Повиках маистора с газта понеже ми се стори повредата в горивото ... вопще не палеше . Съмненията му бяха в комутатура ... върти , но не пали нито на газ нито на бензин ... свеща на 1 цилиндър без ток. След като ме изтеглиха до сервиза ток в свеща има, но не пали ... И ТУК МАЙ НАПРАВИХМЕ ГРЕШКАТА С ПРИНУДИТЕЛНОТО ПАЛЕНЕ ...сипахме му като на банкет откъм филтъра . Колата запали на два цилиндъра 2 и 4 . Резултат при аутопсията ... 8 клапана долу на 1 и 3 цилиндър ... вала на 180 градуса , а онзи левия прескочил на един зъб , но всичко здраво. Адренажен ремък , ролки .. шпилки всичко здраво. Въпросът ми е .... какво стана и къде да търся причината . Иначе всичко се поправя само здраве да е )))).
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 9:47 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Сори за проблема- и аз съм го преживял с първата си кола. Форд Таунус 1983г. Скъсах ангренажен ремък. Ти сменя ли го като я купи? Ако ДА- да не би майсторите да не са ти напаснали ремъка по зъбЦите на ролките или да не са отпуснали обтегачите , които натягат ремъка? Ако съм прав , би следвало те да ти поемат ремонта  ! Поздрави и бърз ремонт п.с. Виж биелите да не са мръднали и те
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 10:09 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
смени майстора тези неща дето ги казваш са невъзможни за боксер-а на субару. няма как ремъка да превърти на 180 градуса. и няма как да вдигнеш 180 с незацепен ремък, и няма как да удариш 8 клапана от една и съща страна. цилиндри 1 и 3 са на дясната глава. и няма как да се скапе всичко само защото сте сипали бензин с шишето. майстора те клати яко 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 10:29 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
... и няма как с неправилно зацепени валове, та дори само с 1 зъб, да даде 9.5 'смесено', ако ще и с перце да галиш педала.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 10:34 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
stupid_boy написа: ... и няма как с неправилно зацепени валове, та дори само с 1 зъб, да даде 9.5 'смесено', ако ще и с перце да галиш педала. да, клати като за световно и не може да откине ама грам 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 10:42 pm |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
|
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 11:11 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
.. и ремъка здрав, ролките здрави, а клапаните изкривени 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 6:14 am |
|
|
|
gabo8
|
|
Благадаря за вниманието. Днес взимам клапаните и гумички към тях , 2 гарнитури на главите, 2 гарнитури на колекторните тръби и нов ремък .....стария ремък е на 1000 км. и е като нов . Майстора твърдо не го иска понеже е превъртял веднъж.Ще сглобят нещата и без да палим ... на комютъра да видим за грешки. Дано излезе нещо , комутатор , бобина , датчици на валовете ? има ли такива ..... трябва да открием нещо . Много ме вълнува причината за първоначалното спиране . Двигателя е като нов отвътре и никога не е бил отварян .... може би е на 200 000 км. , клапаните от другата страна са като от магазина . Двигателя е корав , а го прецаках ... пак ще го направя но ме е яд . Моля дайте идеи за първото ми спиране .... нещо в електрониката , от газовата .. тя пък е на 30 км и се вкл. само при топъл двигател , когато аварирах бях на газ.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:09 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Как от електроника ще заминат клапаните бе? Послушай колегите 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:16 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
може да има поне 100000 причини, така през форума едва ли някой може да ти диагностицира двигателя. има обаче един проблем, който се набива на очи, и той е майстора ти. започни с него. има велики майстори, които седят и цъкат с език след като им вдигнеш капака и казват на колегите си 'ела да видиш бе, на това свещите му са отстрани!', но иначе са най-великите на земята.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 9:27 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
stupid_boy написа: може да има поне 100000 причини, така през форума едва ли някой може да ти диагностицира двигателя. има обаче един проблем, който се набива на очи, и той е майстора ти. започни с него. има велики майстори, които седят и цъкат с език след като им вдигнеш капака и казват на колегите си 'ела да видиш бе, на това свещите му са отстрани!', но иначе са най-великите на земята. +1...направи си колата и забрави за този спец по боксерите...дано да нямаш ядове.Винаги съм мразел колата ми да бъде учебна за някой некадърник с голямо самочувствие 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 9:30 am |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
|
Според мен ремъка е бил някъв ментак! няма логика и няма как да направиш такива щети! Нали това е работата на ремък и ролки точно това да не се случи иначе кое ти гарантира,че няма след 100 км да повториш филма?
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 10:46 am |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
|
Колеги, този мотор няма ли защита от удар на клапани при скъсан или превъртял ремък? Май някъде четох(или чух), че мотора на Субару е защитен от такива аварии.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 11:04 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
voneg написа: Колеги, този мотор няма ли защита от удар на клапани при скъсан или превъртял ремък? Май някъде четох(или чух), че мотора на Субару е защитен от такива аварии. И аз така съм чувал за 2.0 мотора с един разпределителен вал, ама спецовете да кажат 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 3:11 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Сря Окт 27, 2010 3:20 pm |
|
|
|
gabo8
|
Право ми олеква като споделям .... )))). Боксера е с два разпределителни вала , а клапаните са регулируеми ..... подават се на реглаж . Клапаните не са защитени .... казвам ви го от опит. За съжаление майстора , които скапа двигателя ми е приятел ..... все едно дявола ни отсеби . Никога ама никога не правете това... при недостиг на гориво или липса на такова ДА СИПВАТЕ КОРСЕЛИН В ГЪРЛОТО НА ДВИГАТЕЛЯ ОТКЪМ ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР и да опитвате да запалите.  Още чакам гарнитурите и клапаните ...... никакво отчайване 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 7:14 pm |
|
|
|
Valio
|
gabo8 написа: Право ми олеква като споделям .... )))). Боксера е с два разпределителни вала , а клапаните са регулируеми ..... подават се на реглаж . Клапаните не са защитени .... казвам ви го от опит. За съжаление майстора , които скапа двигателя ми е приятел ..... все едно дявола ни отсеби . Никога ама никога не правете това... при недостиг на гориво или липса на такова ДА СИПВАТЕ КОРСЕЛИН В ГЪРЛОТО НА ДВИГАТЕЛЯ ОТКЪМ ВЪЗДУШНИЯ ФИЛТЪР и да опитвате да запалите.  Още чакам гарнитурите и клапаните ...... никакво отчайване  Аха взеха да се избистрят нещата с КОРИСЕЛИНА .... И аз бях на мнение че не може да прескочи зъби ангренажа с едно сипване на бензин ,обаче с кориселина нещата са "малко" по различни/доста корава детонация се е получила/ 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 7:24 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Ако искате да чистите дюзите само диетилов етер (по-добро гориво не познавам- направо е самолет), коресилина разяжда пластмасата и нейните производни и по-скоро ще ги запуши. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 7:44 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
След 97 година няма защита на клапаните и при SOHC моторите. Тогава някъде се преминава към механичните клапани...за голямо мое съжаление. Най-слабия период за Субарата по отношение на NA моторите според личното ми мнение.....97-03 год.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 10:10 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
Impreza94 написа: Най-слабия период за Субарата по отношение на NA моторите според личното ми мнение.....97-03 год. еее, ти защо реши, че и след това има промяна? и след това са почти идентични. при 4цил боксер - преместват аксиалният лагер на вала на 5та позиция. реално погледнато - всички боксер двигатели на субару до момента са два основни модела- дизайн 89 и Н6. атмосферните 4валки изобщо не ги броя, напълно безмислен двигател. и по-ранните не ги броя, те са само началото на субару боксера основната разлика не е в блока или броят на валовете, а в дизайнът на главите. главата е 90% от двигателя. реално погледнато, блоковете 89г и 2010г са почти идентични, като изключим преместването на аксиалният лагер. но каква разлика има в главите не е истина! дизела още не го коментирам, такъв не съм разглобявал. но затова пък в кашони съм редил всичко останало от 83г досега. има едно двуцилиндрово на което съм му много навит, но не се троши 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 10:37 pm |
|
|
|