Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблеми с двигателя 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
mandata написа:
moskow написа:
хахахаха маи сме доста хората с тази болка: :lol:
бенз/газ,мехду 1200-1800 обоорота ме няма никакъв давам газ колата неварви след 1800 е ОК а когато подавам доста плавно гаста е добре точно както сте го описали.Смених кабели свещи :( без резолтат и се почна от сервиз на сервиз и сега сведохме нещата до 3 проблема:катализатот;запушени дюзи или кнок сензора.Ислед нова година ги почвам.

Днес ми диагностираха проблема. БОБИНАТА! Не, че кабелите са ми нови, но правиха проби, заменки, врътки и човека е сигурен пък и като ми показва там диаграмата ме убеди. При мен, както сигурно и при другите от марката - бобината е електронна, с 2 силови елемента, които управляват цилиндрите 2х2.
При смяна на управлението (завъртя кабелите на буксата) на 2-та елемента в бобината - лошата искра отиде на другите 2 цилиндъра (на диаграмата) - следователно, не е от кабелите, катализатора, кнок сензора и дюзите.
Съвета на майстора - да се смени всичко комплект- свещи, кабели, бобина (защото проблеми в едното, разваля другото)

Така е! :smt023
Аз сега като сменя свещи,кабели и ламбда сонда,ако нещо пак куца вече ще е ясно че трябва и капачка и палец на делко!...но не мисля, защото го разглобих и си е ОК - палеца перфектен,а електродите на капачката добри.
Плюс зачистих ги на водна шкурка!
Ще пиша до 10тина дни като станат нещата.

Пон Окт 11, 2010 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 229
Автомобил: GC8 JDM WRX +++++++/ Outback BPE
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дали бихте могли да пробвате да си поръчате Инжектор клинър и/или октан бустър на някоя читава фирма,да покарате малко на БЕНЗИН и да споделите ефект,защото аз имам странно чувство,че нещата може да с подобрят,поне помня една EJ 25,която се оправи така :smt023

Иначе бихте ли дефинирали кога свещите са ОК и кога SHIT защото едва ли има свещи освен иридиевите и
платинените,които да издържат с пълен потенциал повече от 20000км каране и най-вече с този така наречен бензин,който сипваме в колите си.За газ не говоря,защото не искам да виждам парченца сегменти да летят през ауспуха на никого.

:-k

Чет Окт 21, 2010 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2.5BOXER написа:
Дали бихте могли да пробвате да си поръчате Инжектор клинър и/или октан бустър на някоя читава фирма,да покарате малко на БЕНЗИН и да споделите ефект,защото аз имам странно чувство,че нещата може да с подобрят,поне помня една EJ 25,която се оправи така :smt023

Иначе бихте ли дефинирали кога свещите са ОК и кога SHIT защото едва ли има свещи освен иридиевите и
платинените,които да издържат с пълен потенциал повече от 20000км каране и най-вече с този така наречен бензин,който сипваме в колите си.За газ не говоря,защото не искам да виждам парченца сегменти да летят през ауспуха на никого.

:-k

Би ли пояснил? Защо пропан-бутановата смес ще счупи сегментите?

Чет Окт 21, 2010 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл! Имаме нужда от критичен поглед върху проблемите с двигателите :smt023

Друг въпрос е - каква е връзката между препарат за чистене на инжектори и такъм за повишаване на октановото число и то при двигател със сравнително нисък коефициент на компресия? Ама то да бутаме добавки е най-лесно :lol:

Пет Окт 22, 2010 5:51 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах този проблем, минах през всички горе описани симптоми. Мислех си, че като са нови кабелите, значи не е от тях ама не. Купих кабели "беру" , купувах свещи и за по 15 000 км свещите се прецакваха и колата започваше да прави точно това - като я настъпя яко в ниски обороти - до 1500-2000 оборота придърпва няколко пъти. Връщах някои от старите кабели, сменях свещи, първо се оправя и след около 15 000 км - пак прецаква свещ и пак придърпва. По някое време сменяхме бобини с мимо13 да видим дали ще има разлика - нямаше. Купих още една бобина (втора ръка) - и пак същатата работа. Като проблема наболя за трети път си взех оригинални кабели и колата се прероди.
Сега си имам две бобини, ако искаш може да се видим и да сменяме бобини кабели и свещи и да гледаме разликата. Моята и твоята кола, имаме общо 3 бобини 15 кабела и 11 свещи за проби... :-D

Пет Окт 22, 2010 10:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 77
Автомобил: Субару Аутбек 2.0 дизел
Телефон: 0882831036
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Моята се оправи с бобина 2-ра ръка, нови оригинални кабели от mimo13 и нови свещи.
В Пловдив кабели за моето Субару - няма!
Сега колата си ускорява и с леко, и с рязко подаване на газ - придърпване няма.

Съб Ное 06, 2010 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Да се отчета какво се случи с моя проблем.
Първо да благадаря на Веско Кожухаров за точната диагноза - гумичките които уплътняват свещите прегарят с времето, след което пропускат масло при лулата, от там се прецахват кабелите и самите свещи.
Второ, благодаря на Момо за експресната доставка на частите.
И благодаря на момчета от сервиза на Субару - Варна за качествения ремонт.

Та благодарение на всички тези хора сега колата си върви съвсем прилично.
Останаха някой работи за доискусуряване но те нямат отношение към описаното прекъсване на двигателя.

Съб Дек 11, 2010 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Бях чел някъде из чужди сайтове, че тези гумички са хроничен Субару проблем. А между другото самата смяна трудна ли е колега и колко време отнема.

Чет Яну 06, 2011 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: legacy
Нов фен
Отговори с цитат
ремонта го извършиха в сервиза на Субару Варна за около 240-280 лв / не помня точната сума/
За да се подменят тези гумички се свалят капаците на клапаните и се налага смяна и на гарнитурите на капаците.

момчетата в сервиза се справиха за около 5-6 часа, като 2 от тях чакаха двигателя да се охлади

Чет Яну 13, 2011 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2