|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
Kudruv
Регистриран на: Пон Ное 30, 2009 5:32 pm Постове: 380 Местоположение: София
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
|

mandata написа: moskow написа: хахахаха маи сме доста хората с тази болка:  бенз/газ,мехду 1200-1800 обоорота ме няма никакъв давам газ колата неварви след 1800 е ОК а когато подавам доста плавно гаста е добре точно както сте го описали.Смених кабели свещи  без резолтат и се почна от сервиз на сервиз и сега сведохме нещата до 3 проблема:катализатот;запушени дюзи или кнок сензора.Ислед нова година ги почвам. Днес ми диагностираха проблема. БОБИНАТА! Не, че кабелите са ми нови, но правиха проби, заменки, врътки и човека е сигурен пък и като ми показва там диаграмата ме убеди. При мен, както сигурно и при другите от марката - бобината е електронна, с 2 силови елемента, които управляват цилиндрите 2х2. При смяна на управлението (завъртя кабелите на буксата) на 2-та елемента в бобината - лошата искра отиде на другите 2 цилиндъра (на диаграмата) - следователно, не е от кабелите, катализатора, кнок сензора и дюзите. Съвета на майстора - да се смени всичко комплект- свещи, кабели, бобина (защото проблеми в едното, разваля другото) Така е! Аз сега като сменя свещи,кабели и ламбда сонда,ако нещо пак куца вече ще е ясно че трябва и капачка и палец на делко!...но не мисля, защото го разглобих и си е ОК - палеца перфектен,а електродите на капачката добри. Плюс зачистих ги на водна шкурка! Ще пиша до 10тина дни като станат нещата.
|
|
|
|
| Пон Окт 11, 2010 7:58 pm |
|
|
|
Алек
Регистриран на: Пет Фев 19, 2010 12:26 am Постове: 229 Местоположение: София
Автомобил: GC8 JDM WRX +++++++/ Outback BPE
Рейтинг: 99  
|
Дали бихте могли да пробвате да си поръчате Инжектор клинър и/или октан бустър на някоя читава фирма,да покарате малко на БЕНЗИН и да споделите ефект,защото аз имам странно чувство,че нещата може да с подобрят,поне помня една EJ 25,която се оправи така Иначе бихте ли дефинирали кога свещите са ОК и кога SHIT защото едва ли има свещи освен иридиевите и платинените,които да издържат с пълен потенциал повече от 20000км каране и най-вече с този така наречен бензин,който сипваме в колите си.За газ не говоря,защото не искам да виждам парченца сегменти да летят през ауспуха на никого. 
_________________ Quattros for breakfast, Evos for lunch!
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 8:35 pm |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
2.5BOXER написа: Дали бихте могли да пробвате да си поръчате Инжектор клинър и/или октан бустър на някоя читава фирма,да покарате малко на БЕНЗИН и да споделите ефект,защото аз имам странно чувство,че нещата може да с подобрят,поне помня една EJ 25,която се оправи така Иначе бихте ли дефинирали кога свещите са ОК и кога SHIT защото едва ли има свещи освен иридиевите и платинените,които да издържат с пълен потенциал повече от 20000км каране и най-вече с този така наречен бензин,който сипваме в колите си.За газ не говоря,защото не искам да виждам парченца сегменти да летят през ауспуха на никого.  Би ли пояснил? Защо пропан-бутановата смес ще счупи сегментите?
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 10:58 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Добре дошъл! Имаме нужда от критичен поглед върху проблемите с двигателите  Друг въпрос е - каква е връзката между препарат за чистене на инжектори и такъм за повишаване на октановото число и то при двигател със сравнително нисък коефициент на компресия? Ама то да бутаме добавки е най-лесно 
|
|
|
|
| Пет Окт 22, 2010 5:51 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
Аз имах този проблем, минах през всички горе описани симптоми. Мислех си, че като са нови кабелите, значи не е от тях ама не. Купих кабели "беру" , купувах свещи и за по 15 000 км свещите се прецакваха и колата започваше да прави точно това - като я настъпя яко в ниски обороти - до 1500-2000 оборота придърпва няколко пъти. Връщах някои от старите кабели, сменях свещи, първо се оправя и след около 15 000 км - пак прецаква свещ и пак придърпва. По някое време сменяхме бобини с мимо13 да видим дали ще има разлика - нямаше. Купих още една бобина (втора ръка) - и пак същатата работа. Като проблема наболя за трети път си взех оригинални кабели и колата се прероди. Сега си имам две бобини, ако искаш може да се видим и да сменяме бобини кабели и свещи и да гледаме разликата. Моята и твоята кола, имаме общо 3 бобини 15 кабела и 11 свещи за проби... 
|
|
|
|
| Пет Окт 22, 2010 10:04 am |
|
|
|
mandata
Регистриран на: Пет Дек 25, 2009 10:50 pm Постове: 77 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек 2.0 дизел
Телефон: 0882831036
Рейтинг: 0
|
|
Моята се оправи с бобина 2-ра ръка, нови оригинални кабели от mimo13 и нови свещи. В Пловдив кабели за моето Субару - няма! Сега колата си ускорява и с леко, и с рязко подаване на газ - придърпване няма.
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 6:31 pm |
|
|
|
3latko
Автомобил: legacy
|
|
Да се отчета какво се случи с моя проблем. Първо да благадаря на Веско Кожухаров за точната диагноза - гумичките които уплътняват свещите прегарят с времето, след което пропускат масло при лулата, от там се прецахват кабелите и самите свещи. Второ, благодаря на Момо за експресната доставка на частите. И благодаря на момчета от сервиза на Субару - Варна за качествения ремонт.
Та благодарение на всички тези хора сега колата си върви съвсем прилично. Останаха някой работи за доискусуряване но те нямат отношение към описаното прекъсване на двигателя.
|
|
|
|
| Съб Дек 11, 2010 10:54 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Бях чел някъде из чужди сайтове, че тези гумички са хроничен Субару проблем. А между другото самата смяна трудна ли е колега и колко време отнема.
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Чет Яну 06, 2011 10:32 pm |
|
|
|
3latko
Автомобил: legacy
|
|
ремонта го извършиха в сервиза на Субару Варна за около 240-280 лв / не помня точната сума/ За да се подменят тези гумички се свалят капаците на клапаните и се налага смяна и на гарнитурите на капаците.
момчетата в сервиза се справиха за около 5-6 часа, като 2 от тях чакаха двигателя да се охлади
|
|
|
|
| Чет Яну 13, 2011 3:22 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |