Отговори на тема
 Термостат за Вивио 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,миналата годинина смених термостата на вивчо.Изкара до този месец,и пак започна бавно да загрява и по нанадолно да пада температурата.Решението-пак смяна.и миналия и новия са тама на 82градуса.Поне така казаха майсторите,въпреки,че излиза един и на 86-7 градуса май.Сега загрява що годе добре но дори на място като работи и отвори големия кръг не достига средата на скалата.Така ли трябва да е и ако някой има преки наблюдения да сподели.Вмомента на загрят дв.стрелката е на 3-4мм под средата.Поздрави.

Чет Дек 24, 2009 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Термостата е добре да е оригинален, защото другите не са същите, а е важно.

Чет Дек 24, 2009 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Някой може ли да снима таблото при загрят дв. когато колата е в движение.Да срявня с моята. :smt023

Сря Дек 30, 2009 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Е такъв кеф няма.Само аз съм с вивио :mrgreen:

Вто Яну 12, 2010 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: субару вивио
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравеи колега при нормална температура на вивиото стрелката на уреда нестига средата на скалата.нормално е така.

Нед Яну 17, 2010 11:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега.Но дали е нормално при загрят двиг. стрелката е на 3-4 мм под средата на скалата,а аз държа горния мъркуч с гола ръка.Което значи,че не е повече от 60 градуса.И др. знаеш ли дали има клапан който държи налягането на бензина при загасен двигател,и къде се намира.

Вто Яну 19, 2010 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
като работи на място около средата на скалата трябва да се включи винтилатора ида върне до изходно положение ако етъка и имаш парно не се притисняваи до колкото знам има такъв клапан незнам къдее и как точно командва но при всяко даване на контакт трябва да чуваш бензиновата помпа представлява ли ти трудност да замериш съпротивлението на дебелият кабе от бобината до делкото при разкачено положение и да ми гокажеш рядки са данните за този модел

Чет Яну 21, 2010 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
С мултицет ли става.Ще видя някой познат да го измери.Та за термостата-на място рабори 25 мин и пак не отива до средата, за да се вкючи перката.Мисля ,че не работи на повече от 65-70 градуса.А стрелката е на 3-4мм под средата в движение.Иначе помпата я чувам при контакт как качва,само че пали от 2-3 път и за 2-3 секунди се чува прекъсване като все едно работи на два или 3 цилиндъра при подаване на газ от педала си тръгва и работи гладко.Свещите са нови NJK.

Нед Яну 24, 2010 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
карал ли си колата със вода ако си я карал е възможно някоя песъчинка да пречи на термостата да затвори напълно но попринцип много рядко се вкючва вентилатора по време на движение моето потдържа същите стоиности но на място би трябвало да загрее за паленето може би и ти имаш проблем снякои кабел на високото растоянието на свещите трябва да е 1мм огледаи кабела от бобината до делкото да нее трил някъде по маса А измерването става с мултицет трябва да е около 30-50ком искам да го сравня смоето

Пон Яну 25, 2010 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не съм я карал с вода.Няколко пъти съм свалял термостата и течноста е бистра без никакви мръсотий или ръжди.Свещите ми казаха ,че си са с точното разстояние фабрично.Ще огледам кабелите за повреди,а разпределителната капачка дали трябва да се види откакто съм я взел не е поглеждано.Трябва ли да се отвори и почисти примерно.Другите кабели трябва ли да ги замеря,за да съм сигурен че е от тях и са за смяна.На тъмно не се виждат никакви искри,когато работи дв-ля.

Пон Яну 25, 2010 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru 1800 Fanatic
Аватар

Постове: 272
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
колега като свалиш дистрибуторната капачка гледаи там където палчето на делкото трие тоест магнити или как се казват не знам защото се захабяват от многото търкане от палеца и почват да не дават хубав контакт може и самите кабели да са ти стари вече и те да не подават ток както трябва

Нед Мар 07, 2010 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: vivio
Нов фен
Отговори с цитат
За колегите с ВИВИО да кажа, че термостата за Сузуки алто или марути - 92г.. 800 кубика. става за вивио, има за 82 и 87 грдуса, просто са по-евтини и ги има навсякаде, тия френските VERNET са около 10 лв. - нимера е 3328.82 или 88.

Пет Дек 24, 2010 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема