| Автор |
Съобщение |
|
steling
|
|
На старото Джъсти мембраната, включва заден мост с кардан. като се включи въртят четирите колела постоянно!
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Чет Яну 13, 2011 1:53 pm |
|
|
|
dgargamel
Регистриран на: Сря Яну 12, 2011 11:26 pm Постове: 13 Местоположение: България Рейтинг: 0
|
|
А може ли да предава въртящ момент на всяко колело или какво е съотношението на предаване на въртящ момент от предния мост към задния? Гледам в подписа ти си превърженик на AWD. Къде се произвежда Justy I до 1996 г.
|
|
|
|
| Чет Яну 13, 2011 7:42 pm |
|
|
|
steling
|
Да искам AWD, ама карам 4WD засега. При това Джъсти въртящия момент се предава ако не се лъжа 50/50 преден заден мост, все едно си с постоянно блокиран централен диф. Произвежда се в Япония. Чети тук
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 8:37 am |
|
|
|
proscrip
|
|
а задния мост на Джъстито с какъв дифф е отворен или затворен или с частичен блокаж - последното ме съмнява,де?
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 11:21 am |
|
|
|
steling
|
proscrip написа: а задния мост на Джъстито с какъв дифф е отворен или затворен или с частичен блокаж - последното ме съмнява,де? Хммм, ами при три вдигнати колела четвъртото не мърда( предно).
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 2:37 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
Е, как така ? При три колелета във въздуха, които се въртят ли имаш предвид? Това е най-нормалния вариант, щото нямаш блокаж на предния диференциал.
Питам, защото при останалите атмосферни Субару с АВД и ръчни скорости - всички дифове са отворени с изключение на междинния, с мноооого малко изключения. А при Джъстито след като двойното се включва с бутон и е само за хлъзгави пътища позволяващи приплъзване - предполагам задния мост дори може да няма диференциал в смисъла, който сме свикнали да влагаме, но съм виждал Джъсти, което върти 3 колелета едновременно в кал, само едно предно си стои - за мен това е нормалния вариант, но съм виждал същото Джъсти като модел и година, да върти по една гума на мост - като АВД-о. Затова питам - какъв е отзад диференциала - затворен или отворен, просто е безмислено да се слага ЛСД, а дори и отворен.
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 2:56 pm |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
Джъсти 1 и 2 (Това са моето и на steling) са произвеждани са само в Япония. Те са с отворени диференциали и отпред, и отзад. Няма междуосов диференциал а задния мост се включва с копчето. Момента е 50 на 50 преден/заден мост като предимството ти е че дори единия мост да е във въздуха, другия ще драпа. Може да върти по една гума на мост ако се случат да са на лигаво, явно са го мислили да затъваш само с единия край  При "големите" Субара ефекта се постига когато виското в междуосовия диф се задейства. Джъсти 3 е вече Сузуки.
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
1
|
|
| Пет Яну 14, 2011 3:05 pm |
|
|
|
steling
|
44mag написа: Джъсти 1 и 2 (Това са моето и на steling) са произвеждани са само в Япония. Те са с отворени диференциали и отпред, и отзад. Няма междуосов диференциал а задния мост се включва с копчето. Момента е 50 на 50 преден/заден мост като предимството ти е че дори единия мост да е във въздуха, другия ще драпа. Може да върти по една гума на мост ако се случат да са на лигаво, явно са го мислили да затъваш само с единия край  При "големите" Субара ефекта се постига когато виското в междуосовия диф се задейства. Джъсти 3 е вече Сузуки. Е от това по-точно незнам. а колега proscrip, така прави и моето 3 въртят едно си седи, и има заден диф.
Прикачени файлове:
Image_00169.jpg [ 116.29 KiB | Прегледано 829 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 3:21 pm |
|
|
|
proscrip
|

44mag написа: Джъсти 1 и 2 (Това са моето и на steling) са произвеждани са само в Япония. Те са с отворени диференциали и отпред, и отзад. Няма междуосов диференциал а задния мост се включва с копчето. Момента е 50 на 50 преден/заден мост като предимството ти е че дори единия мост да е във въздуха, другия ще драпа. Може да върти по една гума на мост ако се случат да са на лигаво, явно са го мислили да затъваш само с единия край  При "големите" Субара ефекта се постига когато виското в междуосовия диф се задейства. Джъсти 3 е вече Сузуки. Това противоречи с това, което съм виждал на Джъсти до 1994 г. и това което каза току що steling - не може трите да се въртят и едното предно да стои, като е с отворен заден дифф/или на steling Джъстито има допълнително монтиран полезен блокаж/, но пък съм виждал, както споменах и същото както ти казваш и като мойто Легаси 3 - да върти по една гума на мост. Напълно сигурен ли си, че всички Джъстита и 1.0 и 1.2 са с отворени задни диференциали - предните не ме интересуват, там е ясно. Питам щото съм си наумил нещо - и да знам дали има вероятност някой модификации да не са с отворен дифф отзад. А отворен заден дифф и три колелета да се въртат едновременно е несъвместимо.
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 3:30 pm |
|
|
|
steling
|
Това е снимката от тогава като пробвах дали върти задното. Един крик на задния диф, и вдигнато предно ляво колело. Имам и втори диф. в нас ( този на снимката), утре ще ходя кажи какво да ти тествам на него, или на колата 
Прикачени файлове:
Image_00036.jpg [ 170.28 KiB | Прегледано 822 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 3:58 pm |
|
|
|
proscrip
|
Ясно - в такова положение дето си пробвал нищо не е ясно  , просто дигни задния мост и завърти при изключен кардан едното задно колело, ако другото се завърти в същата посока - лсд или твърд блокаж, ако се заръвти в обратната - отворен дифф. ПП ти случайно като пробва в това положение опита ли се да упражниш сила върху едното от задните колела - и ако да, тръгна ли да рита или просто започна да спира и движението се прехвърли само на другото. Може и да е прав колегата за отворения заден дифф - щото това, което съм виждал да върти и трите гуми на кал - беше на един оффроуд маняк и може да е пипнал дифа.
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 4:07 pm |
|
|
|
steling
|
[ПП ти случайно като пробва в това положение опита ли се да упражниш сила върху едното от задните колела - и ако да, тръгна ли да рита или просто започна да спира и движението се прехвърли само на другото. Може и да е прав колегата за отворения заден дифф - щото това, което съм виждал да върти и трите гуми на кал - беше на един оффроуд маняк и може да е пипнал дифа.[/quote] Достраша ме да пробвам ( металния шкаф беше много близо ](./images/smilies/eusa_wall.gif) , и не стоеше много стабилно ). Утре ще пробвам и на двата и ще дам резултат. 
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 4:16 pm |
|
|
|
proscrip
|
Това ще е фундаментален пробив в проходимостта на Джъстото  . Няма какво да я вдигаш пак на крик и да зацепваш двойното - просто заръвти с ръка полуоските на тоз мост, който е у вас и виж в каква посока се завърта другата. Инак - няма нищо опасно - както си я вдигнал просто с подметката на крака си упражняваш лек натиск към грайфера на гумата по посока на движението й - то от съвсем малко улисие ще стане ясно, ако продължава да си се върти със същата скорост - и да ти отвръща на приложената сила, значи имаме печеливш.
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 4:21 pm |
|
|
|
steling
|
proscrip написа: Това ще е фундаментален пробив в проходимостта на Джъстото  . Няма какво да я вдигаш пак на крик и да зацепваш двойното - просто заръвти с ръка полуоските на тоз мост, който е у вас и виж в каква посока се завърта другата. Инак - няма нищо опасно - както си я вдигнал просто с подметката на крака си упражняваш лек натиск към грайфера на гумата по посока на движението й - то от съвсем малко улисие ще стане ясно, ако продължава да си се върти със същата скорост - и да ти отвръща на приложената сила, значи имаме печеливш. Значи, ако се движат една срещу друга полуоските на изключено 4WD е ясно  , а при включено как трябва да е за да е модерно, че се обърках вече 
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 4:28 pm |
|
|
|
44mag
|
Абе другари, що търсим под вола теле? Диференциалите са отворени. А защо точно решихте че задния диф (отворен или не) има нещо общо с въртенето на предните колела, при положение че НЯМА междинен диф... Виждал съм Джъсти само на ЗАДНО предаване. Ако слушкате дори ще ви издам трика 
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 5:08 pm |
|
|
|
steling
|
44mag написа: Абе другари, що търсим под вола теле? Диференциалите са отворени. А защо точно решихте че задния диф (отворен или не) има нещо общо с въртенето на предните колела, при положение че НЯМА междинен диф... Виждал съм Джъсти само на ЗАДНО предаване. Ако слушкате дори ще ви издам трика  Ми то аз началото вече го изпуснах ама, по някое време се обърках вече, а пък приказката пръгна да върви  . представи че намерим (под вола теле) а?  ще е забавно да се види, пък и да потвърдим на 100% казаното от теб по - рано А за последното, чакай да се пробвам , чупиш предно каре? 
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 5:17 pm |
|
|
|
44mag
|
Много топло... Просто си махаш предните полуоски. Лапешка простотия е, ама си струва да я видиш тая въшка как дере гуми. Обороти на МАХ и яко дрифта, пълна карикатура !
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 5:24 pm |
|
|
|
steling
|
|
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 5:30 pm |
|
|
|
dgargamel
Регистриран на: Сря Яну 12, 2011 11:26 pm Постове: 13 Местоположение: България Рейтинг: 0
|
|
Виждам, че темата е станала по интересна. Добре щом няма високо муфа или диф между предното и задното предаване, как тогава с тези клапани и мембрани става включване блокиране и т.н. и тези съотношения 50 на 50 въртящ момент. Въобще има ли блокажи? И най-важно, това с какво е по-добро от другото justy с високо муфата и автоматичното включване на задния мост?
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 8:28 pm |
|
|
|
steling
|
по-добро е,че е Субару, а онова си е Сузуки Принципа - натискаш копчето на лоста и кардана започва да предава мощност на задния мост(преди това си се движи паразитно). няма блокаж на междуосев диф. защото такъв липсва ( но липсата му играе роля на блокировка между двата моста на пресечен терен). Пък за кое е по-добро според мен това е начина да се разбере  ( да се пробва)
|
|
|
|
| Пет Яну 14, 2011 10:05 pm |
|
|
|