Отговори на тема стр 1, 2  >
 Трябва ми добър сервиз който разбира от въздушно окачване 
Автор Съобщение

Постове: 21
Автомобил: Subaru Legasy 2.5 AT 2001
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте

Интересува ме добър сервиз който да може да ми направи добра диагностика на въздушното окачване, понеже явно имам проблем. А проблема е следния , колата спада но рядко има случай в който и 12 часа не спада и други за който спада за около 10 мин ,което е странно мисля че не е от възглавницата понеже ако беше от нея винаги щеше да спада за горе долу едно време.затова съм заподозрял магнет вентилите на помпата,но дали има някъде и други вентили не знам ,та ми трябва човек или сервиз който може да ми прегледа окачването и да предцени къде е проблема . само да добавя че спада основно отпред ляво но и малко от дясно.
:smt136

Сря Яну 26, 2011 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
извинявам се, че се намесвам в темата на колегата, но аз съм със същата диагноза :)
Ще се радвам някой да ни насочи към място за решаването на подобен проблем.Черпя :beer02:

Сря Яну 26, 2011 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Според мен проблемите ви са в конкретната възглавница, но тъй като гумата и е многослойна, понякога спада а понякога не в зависимост от начина по който е паркирана колата.
А сервиз, където да се диагностицира въздушно окачване на легаси мисля, че нямя. По скоро някой препатил.

Сря Яну 26, 2011 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
София,сервиза на Любо в Люлин - 0887520985...има опит :smt023

Успех!

Сря Яну 26, 2011 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
мерси колега ще му звънна утре ,

Сря Яну 26, 2011 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
моето окачване съвсем откачи :(
Падне ли под нулата не се помпи въобще обаче като чели има някакво окачване .. докато не започне да мига през половин секунда лампата за помпене на окачването след което окачването съвсем изчезва :(...
Ще следя темата и се надявам колегата да напише какво е станало с неговото ...

Пет Яну 28, 2011 9:43 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ще помоля колегите от Пловдив и региона да споделят къде и кой може да погледне моето окачване и да даде приблизителни цени ...
От вчера предницата е на земята и няма отлепяне. :( :( :cry: :cry:
Време му е явно...
Благодаря предварително на всички отзовали се :smt136

Пет Яну 28, 2011 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега

Първо искам да благодаря на колегата Pacone 4X4 за тела,днес се срещнах с любо и останах много доволен,разбира се резултати ще видя до ден два(ако не е спаднала).колега maznislav звънни в подходящо време и ти на любо,и му обясни,виж какво ще те посъветва.Аз мога само да кажа че съм доволен и от познанията му и от желанието с което работи :smt136

Пет Яну 28, 2011 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
много ти благодаря за отговора :)
В понеделник ще му звънна... все пак уикенда е за почивка :beer01:

Съб Яну 29, 2011 10:28 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Искам да попитам .... кой управлява въздушното окачване на легаси -то ... - има ли различен управляващ блок или всичко се управлява от компютъра?
При проведените експерименти се оказва , че възглавниците са в изправност , имаше малки проблеми с компресора и те са отстранени и ... пак не работи гадината :(
Тестовете продължават ..... дано да има успешен край.

Пет Фев 04, 2011 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вземи разпечатай тези
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/-- ... -/air1.pdf
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/-- ... -/air2.pdf

и виж тази тема viewtopic.php?f=4&t=5898

Пет Фев 04, 2011 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
печатам и тичам при разглобеното субару да видим ние тая работа.
ти земи звънни да почерпя бира поне като наминеш към Пловдив :) да не те изненадам аз у шопско :smt023

Пет Фев 04, 2011 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Прочети наистина тази тема писал съм там подробно кво мъчение съм преживял : viewtopic.php?f=4&t=5898

90% съм сигурен, че проблема ти е в компресора. Провери си изпускателния вентил и виж дали затавяра, това се проверява като го вържеш на 12 волта и тя самата клапичка се чува как отваря при подаване на напрежение и затваря при премахване. Провери ли с манометър какво налягане ти създава компресора???

Пет Фев 04, 2011 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW

Нов фен
Отговори с цитат
хора и аз ще откача , това ту работи ту не ,дайте съвети хора ,някой знаели как да сменя централния изпускател/смукател
:smt122

Пет Фев 04, 2011 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Първо искам да благодаря на всички отзовали се :)
Аз съм лаик на тема коли и ... разпечатах горните ръководства и ги занесох на човека дето я мъчи от 4 дена :)
Заварих го да оправя "натъманените" кабели за управлението като като видях колата си в толкова разглобено състояние направо ми се приплака :(
Сложи компресора и ... няма помпене ... от централната тръбичка вкарана директно в компресор се помпят само предните възглавници .... при вадене на 4 -те маркуча от шината и последващото им помпене с компресор възглавниците се помпят и всичко е на 6 ... :( Компресорът се включва и какво става след това е тъмна индия :( Копмресорът издава доста шум и мислим , че просто не работи ... и за това съм пуснал обява, че търся читав такъв ... До колкото се разбра някой така куцо е връзвал кабели за управлението на окачването , само и само компресорът да работи почти без прекъсване - нали трябва да се ПРОДАДЕ ... и след около година компресорът е здал багажа ...
Аз вече не знам какво и как става - майсторът смята , че компресорът ще реши проблема - това търя сега :)

Пет Фев 04, 2011 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Компресорът е сменен и работи ... ами то злото не идва само :) Сега стигнахме до предна лява възглавница .... с дупчица .... има ли вариант да се позапуши ( четох за впръскване на спрея за запушване на дупки в гумите ) или да търся от нейде друга .... ?
И как мога да проверя при закупуването на 2 -ра ръка дали няма дупчица като моята ( мога в София да пратя човек -ако намеря там де )

Сря Фев 09, 2011 11:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
maznislav написа:
Компресорът е сменен и работи ... ами то злото не идва само :) Сега стигнахме до предна лява възглавница .... с дупчица .... има ли вариант да се позапуши ( четох за впръскване на спрея за запушване на дупки в гумите ) или да търся от нейде друга .... ?
И как мога да проверя при закупуването на 2 -ра ръка дали няма дупчица като моята ( мога в София да пратя човек -ако намеря там де )

Прочети пак тази тема последното което съм писал и ще ти стане ясно:
viewtopic.php?f=4&t=5898&start=40

На този етап няма оправия тези дупчици може да се намери втора ръка здрав, но и то ще е временно решение. Сега така съм и аз. Скоро ще ходя в Турция специално за този проблем и се надявам да мога да ги ремонтирам след време тия амортисьори. Моя съвет е или да си намериш втора ръка което си е доста трудно или да сложиш норлами макар и от Импреза те стават щото са по евтини.

Сря Фев 09, 2011 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря ти коляга :)
То и животът е временно решение ама :smt134 \:D/ .
За сега си поръчах от колега възглавница и пиейки бира си мисля за купуването на 2 -ра ръка кола от среден клас и как са натъманили "ТЪРГОВците" окачването да "изкара" няколко месеца ,защотото схемата с така вързан компресор и клапани който не задържат въздуха си е било точно такова :( Това практически няма намиране при купуването ...
Просто не ми се иска да сменям въздушното с нормално - така си губя половината от кефа и комфорта .. а за какво живеем и се скъсваме от бачкане ако не се радваме на малките неща :smt033 :beer02: . А и след като вече 2 -ра седмица колата не е в движение карам 2 служебни форда :smt013 :smt010 :smt087 :smt091 :smt121 :smt089 -с всеки изминат с тях километър Субаруто ми липсва все повече и повече :( .
И аз се надявам да успееш да намериш начин да ги ремонтираш , ако ти трябва възглавница за тестове обади се да ти пратя моята с дупка като от куршум за тестове
Поздрави :smt136

Сря Фев 09, 2011 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
здрасти колега,

и аз си реших проблема........просто минах на нормално окачване и сега съм много по доволен, возията си е много добра,а и когато се събудя сутрин не се моля да е не е спаднала :smt136

Пет Фев 11, 2011 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gikaf написа:
здрасти колега,

и аз си реших проблема........просто минах на нормално окачване и сега съм много по доволен, возията си е много добра,а и когато се събудя сутрин не се моля да е не е спаднала :smt136

:smt023
Аз още чакам части обаче...

Пет Фев 11, 2011 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >