Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 ламбда сонда 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Ще търся преводач :D :D :D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Чет Яну 24, 2008 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zloto69 написа:
Ще търся преводач :D :D :D

Нещо не разбрах, какво трябва да се превежда; сервизното ръководство или кода на грешката? :?

Чет Яну 24, 2008 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Автомобил: Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
отдавна не е писано в темата , но имам проблем с разхода на газ както и с газовата уредба, както бях писал в предна тема. Проблема с газовата е решен наполовина - свързах се с газаджита и обсъдихме нещата, но ми каза за разхода на газ да проверя как ми работи ламбда сондата. Като купих колата я гледаха на компютър и нямаше проблеми и грешки. На бензин разхода извънградско ми е 5,5-6л/100км, а на газ 10л/100км. Газовата е инжекционна. Газадията каза да я замеря, нищо че на бензин разхода е в нормите. Молбата ми е някой може ли да ми каже как се замерва. Нещо бях чел по форуми, че ставало с волтметър и трябва напрежението да е в някакви граници, но само това.
Благодаря Ви предварително за съдействието.

Сря Фев 09, 2011 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега сигурен ли си, че проблема е в ламбдата. И аз имам за момента проблем с харченето и преди седмица бях при митака и се оказа, че изпарителя е дал фира и не държи налягане в норми. Направо пощурява при подаване на газ. Ако не си я слагал скоро има вероятност да е от него.

Сря Фев 09, 2011 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kalin Mlademirov написа:
Здравейте,
отдавна не е писано в темата , но имам проблем с разхода на газ както и с газовата уредба, както бях писал в предна тема. Проблема с газовата е решен наполовина - свързах се с газаджита и обсъдихме нещата, но ми каза за разхода на газ да проверя как ми работи ламбда сондата. Като купих колата я гледаха на компютър и нямаше проблеми и грешки. На бензин разхода извънградско ми е 5,5-6л/100км, а на газ 10л/100км. Газовата е инжекционна. Газадията каза да я замеря, нищо че на бензин разхода е в нормите. Молбата ми е някой може ли да ми каже как се замерва. Нещо бях чел по форуми, че ставало с волтметър и трябва напрежението да е в някакви граници, но само това.

Колега, извини ме за оф-топика, но няма такъв разход като 5,5-6 на бензин.....освен ако не си с платна и силен попътен вятър.

Разходът ти на газ е ОК, виж темата с разходите и ще се ориентираш. Ако ламбдата е сдала багажа ще видиш един неприятен жълт символ CHECK ENGINE...
Ако забелязваш промени в динамиката на колата е реакцията при подаване на газ, тогава може да се насочиш и към нок-сензор ( детонационен датчик ). Щом нищо не ти свети и си колата си е ОК, карай и се наслаждавай... :smt023

Чет Фев 10, 2011 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
xektor написа:
Колега сигурен ли си, че проблема е в ламбдата. И аз имам за момента проблем с харченето и преди седмица бях при митака и се оказа, че изпарителя е дал фира и не държи налягане в норми. Направо пощурява при подаване на газ. Ако не си я слагал скоро има вероятност да е от него.

Газовата е слагана през 2002 година. Ще направа проверка за наляганията дали са в нормата. Газаджията каза, че изпарителя карал 180 000-200 000 км и тогава сдавал багажа.

Чет Фев 10, 2011 11:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Kalin Mlademirov написа:
Здравейте,

Колега, извини ме за оф-топика, но няма такъв разход като 5,5-6 на бензин.....освен ако не си с платна и силен попътен вятър.

Разходът ти на газ е ОК, виж темата с разходите и ще се ориентираш. Ако ламбдата е сдала багажа ще видиш един неприятен жълт символ CHECK ENGINE...
Ако забелязваш промени в динамиката на колата е реакцията при подаване на газ, тогава може да се насочиш и към нок-сензор ( детонационен датчик ). Щом нищо не ти свети и си колата си е ОК, карай и се наслаждавай... :smt023

Колега разхода на бензин си ми е нормален. Резервоарите се изчисляват да имат такава вместимост, че с един резервоар да може да се изминат 1000 км извънградско, а и съм го засичал извънградско по метода пълен-пълен резервоар. http://subaru.bg/10legacy_spec_wagon.html

Чет Фев 10, 2011 11:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Кабла който излиза от ауспуха след двигателя нали е ламбда сондата? При мене леко е скъсан( една невестулка го прояде). Не знам дали е от тогава защото, но на бензин не се държи добре колата(работи много добре като не подавам газ, но започна ли да подавам все едно не ще да набира много много), а на газ харчи малко повече, но пък върви добре, но оборотите не ги държи постоянни на празен ход( я 100 я 1000 качва), но не винаги.
То ако кабела е прояден, дали може само той да се смени.
Т сондите нали държат определн брой километри, а моята вече ги е минала и е заминала така да се каже. Такаче дали само със смяна на кабела ще мине?
Газовата е обикновенна
Ако купя това дали ще понмогне? http://cgi.ebay.de/Lambdasonde-Subaru-L ... 5d28b7140f

много скъпо ми се струва или толкова вървят и в бг?

Пет Фев 11, 2011 12:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Нов фен
Отговори с цитат
Имам питане :

Открих че кабела на ламбда сондата е накъсан или по-точно нагризан от една невестулка дето яде всичко.

Та може ли кабела да се смени някак си? Дали е възможно или да търся от подобна кола кабела? Дали някой жичкаджия може го смени. Прави ми проблеми на бинзин като подавам газ колата все едно се спъва.

Някой има ли опит при смяна на кабела на сондата?
Благодаря

Чет Фев 24, 2011 1:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4