Отговори на тема стр 1, 2  >
 New Subaru owner 
Автор Съобщение

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте приятели! Доста време разглеждах форума и най-накрая събрах кураж да се регистрирам и аз. Много полезна информация сте събрали на едно място и вярвам, че по този начин помагате на собствениците на Субару, а и на тези, на които им предстои покупка на автомобил. С две думи и аз се сдобих с един новичък Форестър, 2.0 атмосферен боксер, 150 жребеца, бавни, бързи и т.н... Сметнах за ненужно да се допитам до вас, когато се колебаех каква кола да избера, поради разбираеми причини. :) Само ще вметна, че другата ми опция беше Мазда ЦХ7... В крайна сметка покупката на бензиново Субару се оказа най-логичният и икономически издържан вариант за мен. И така Форито съм го карал всичко на всичко около 500 км градско, което не ми дава големи впечатления. Сдържам се да го натискам докато не се разработи двигателчето. Иначе управлението става много лесно, почти от само себе си. Приятен автомобил! Не съм го изкарвал още извън пътя, но и това ще стане. Интериора, макар и аскетичен, е приятен на допир и създава чувство за здравина, стабилност. Най ми допада големият джам на покрива. Но! Веднага ми правят впечатление две неща, които направо много ме ядосват. С първото се примирих още при покупката, а именно отсъствието на тонирани стъкла (ниската степен на затъмнение). Понеже съм свикнал (предният автомобил също беше СУВ) да карам с по-тъмни стъкла, сега ми е кофти... Не са ми в ред очите и затова... Оказа се, че нито един нов Форестър при дилърите в София няма такива тонирани стъкла, което пък се предлага от всички конкурентни марки. Та въпросът ми е може ли да се затъмнят стъклата с някакво качествено (не като на ПК Гоуф) фолио, къде извършват такава услуга и колко горе-долу ще струва. Второто, което ме нервира (и май е непоправимо за разлика от първото) е подлакътника между предните две седалки. Оказа се, че Форестърите, които имат бавни, подлакътникът им е много нисък и въобще не става за нищо!? Не мога да опиша каква беше изненадата ми като го видях това. Ще кажете "баба ти се с тъмни стъкла е карала и с подлакътници", но аз съм свикнал с тези неща и не ми се разделя с тях :) Дайте моля ви идея има ли начин да се сложи някакъв по-висок подлакътник. Не че не мога да си "сделам" сам, ама нали да е по-естетично все пак, да е истинско... Благодаря Ви предварително! Желая на всички здраве и много щастливи мигове с любимите Ви автомобили.

Пет Фев 18, 2011 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За стъклата съм изненадан.....Не можеше ли да се изчака, поръча?
За подлакътника......'баба' да провери не може ли да си смени седалката с такава от друг модел, да купи или замени , щом е важно...... Най-естетично ще е. :smt033
Честито на 'баба'! :smt023

Пет Фев 18, 2011 10:15 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
agogov написа:
За стъклата съм изненадан.....Не можеше ли да се изчака, поръча?
За подлакътника......'баба' да провери не може ли да си смени седалката с такава от друг модел, да купи или замени , щом е важно...... Най-естетично ще е. :smt033
Честито на 'баба'! :smt023

Благодаря за бързата реакция!
Не знам дали можеше да се поръча но така или иначе не ми се чакаше, зор голям за ново возило :-D Най-интересно е, че в списъка с екстри фигурира подлакътник, а това в колата си е... обикновено чекмедже :smt131 Е вярно отгоре изглежда като възглавничка, ама само изглежда...

Пет Фев 18, 2011 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, честита покупка :smt023 За подлакътника не мога да помогна, но за стъклата си имаме едно място, където сме правили 5-6 коли, първата, от които 2003 година и проблеми няма все още. Фолиото е американско. На нашия Форесър за всички стъкла без челното (включително на предните врати само с UV фолио без затъмняване и на прозореца на покрива, който ако не се затъмни си като в аквариум) взеха около 400лв.
http://folio-auto-bmg.com/ ето това са хората, но според мен трябва да изчакаш малко да се постопли времето.. На пролет май е идеален вариант ;)

Пет Фев 18, 2011 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Такъв ли е? Какво не ти е удобно - къс ли е?

Прикачени файлове:
podlakatnik.jpg
podlakatnik.jpg [ 27.28 KiB | Прегледано 1647 пъти ]
Пет Фев 18, 2011 10:35 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ха,честито! Стъклата като се стопли времето и с фолио Лумар или 3м и готово! Подлакатника вече нямям идея верно раклата е малко ниска и при мен и веднъж и се по отпуснах и замалко да ми влезне лакатя вътре :smt129

ПП-Вчера съм се чудил как аджеба ако си купи човек нова СТИ ще я разработва 5к без да я резнеш това са си бая пости :(

Пет Фев 18, 2011 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Божо, този е нормалния дето си пуснал. Мисля че човека говори за такъв, като на снимката. Силно казано подлакътник...

Аз си припомних защо толкова много не исках ръчни с бавни :) :) :) :) При мен този подлакътник просто ме отказва от покупка, ако ще всичко друго да е ок.

Прикачени файлове:
image43366_b.jpg
image43366_b.jpg [ 137.55 KiB | Прегледано 1638 пъти ]

Пет Фев 18, 2011 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Честито, снимки дай :D. От огледалото на горе една педя си е преливащо тониране- тип жабуняк, ама надолу е безсмислено - слагаш рокендрол цайси и си ок. А подлакътника си е добре а на мен пък ми е висок, само един път съм го пускал за тежкарлък. :-D

P.S. Извинявам се сега видях снимката на модела, вашите подлакътници са друг чешит. Нашите на SG - се спуска и се вдига и е като офис стол

Последна промяна Yco на Пет Фев 18, 2011 10:52 am, променена общо 1 път

Пет Фев 18, 2011 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Една идея само - това е оригинален аксесоар за Субару - хладилник (SEWAYA1000). Не знам дали може да се монтира вместо ниския подлакътник. Но може да е някакво решение в случая, хем функционално.

Изображение

Пет Фев 18, 2011 10:47 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
BAlexandrov, моя подлакътник е точно като на снимката на tisho. И салона е същият. Благодаря за информацията, относно стъклата, страшни сте! :smt023

Пет Фев 18, 2011 10:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Предполагам че един тапицер би се справил с удължаване на капака или замяна - продават подлакътници навсякъде...

Пет Фев 18, 2011 10:55 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Предполагам че един тапицер би се справил с удължаване на капака или замяна - продават подлакътници навсякъде...

Ами когато имам повече време ще разгледам начина на захващане/отваряне и ще мисля... А къде да търся подлакътници? Честно да си кажа досега не съм виждал да предлагат, не съм се и заглеждал де :)

Пет Фев 18, 2011 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Нямате ли такива подлакътници, като на снимката? Аз не го ползвам ама, който се вози до мен на другата седалка си го пуска неговия понякога.

Прикачени файлове:
PL.JPG
PL.JPG [ 31.55 KiB | Прегледано 1609 пъти ]

Пет Фев 18, 2011 11:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
Нямате ли такива подлакътници, като на снимката? Аз не го ползвам ама, който се вози до мен на другата седалка си го пуска неговия понякога.

Тези подлакътници се предлагат във моделите до 2007 година,а на новите поколения форита (2008-2011) не се предлагат,но това е една много удобна екстра :smt023

Пет Фев 18, 2011 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не ми го побира главата как така са спестили тоя подлакътник. В шоурума се качих тамън на 2 Форита, и двете имаха, а мойто като го докараха, влизам вътре и ах... изненадааа #-o Каквото и да си говорим е много удобна тази екстра. Жълтура дето отговаря веднага да си направи харакири :!: :lol:

Пет Фев 18, 2011 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Подлакътник има :!: в аксесоарите на Impreza. Интериора на двата автомобила е на 99% еднакъв, та шанса е много, ама мнооого голям да пасне.

Високия подлакътник (фабрично, не като аксесоар) се прилага само на дизели, бензин с турбонаддув и автомати. Причината е, че при атмосферния такъв би пречил на лостчето "бързи/бавни". Ставa въпрос само за новия FORESTER.

Хладилната чанта се монтира на седалките и се закрепва с коланите, подобно на детско столче. Може да се постави на всяко място (без шоферското, разбира се), както и в багажника, а за подлакътник може да служи само отзад по средата, но е твърде висока и твърда, т.е. не много удобна за целта . Ако някой има желание да си поръча на нормална цена - да ми пише на ЛС.

Последна промяна ender на Съб Фев 19, 2011 9:37 am, променена общо 1 път

Пет Фев 18, 2011 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
ender написа:
Подлакътник има ..................Причината е, че при атмосферния пречи на лостчето "бързи/бавни". Ставa въпрос само за новия FORESTER............

Тва е баси недомислицата, то точно като като не е автомат ти трябва, а не обратното. На предния Форестър и автомат и ръчка си бяха с големия подлакътник и горнанта му част се изтегля напред за още по-голяма опора. На предния Оутбек ръчка пак е малък подлакатиника...

Съб Фев 19, 2011 1:23 am
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
manata написа:
ender написа:
Подлакътник има ..................Причината е, че при атмосферния пречи на лостчето "бързи/бавни". Ставa въпрос само за новия FORESTER............

Тва е баси недомислицата, то точно като като не е автомат ти трябва, а не обратното. На предния Форестър и автомат и ръчка си бяха с големия подлакътник и горнанта му част се изтегля напред за още по-голяма опора. На предния Оутбек ръчка пак е малък подлакатиника...

Цитираш избирателно и променяш смисъла на това, което съм писал. :!:

А за недомислицата... не е тук мястото, където да определяме технологичните решения на FHI. Колкото и да се оплакваме - нещата няма да се променят. ;)

Съб Фев 19, 2011 9:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
И от мен, Честито и без Аварийно каране! :beer02:

Съб Фев 19, 2011 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил YIM