| Автор |
Съобщение |
|
Iosarian
Регистриран на: Пет Фев 18, 2011 8:39 am Постове: 30 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|

Здравейте приятели! Доста време разглеждах форума и най-накрая събрах кураж да се регистрирам и аз. Много полезна информация сте събрали на едно място и вярвам, че по този начин помагате на собствениците на Субару, а и на тези, на които им предстои покупка на автомобил. С две думи и аз се сдобих с един новичък Форестър, 2.0 атмосферен боксер, 150 жребеца, бавни, бързи и т.н... Сметнах за ненужно да се допитам до вас, когато се колебаех каква кола да избера, поради разбираеми причини.  Само ще вметна, че другата ми опция беше Мазда ЦХ7... В крайна сметка покупката на бензиново Субару се оказа най-логичният и икономически издържан вариант за мен. И така Форито съм го карал всичко на всичко около 500 км градско, което не ми дава големи впечатления. Сдържам се да го натискам докато не се разработи двигателчето. Иначе управлението става много лесно, почти от само себе си. Приятен автомобил! Не съм го изкарвал още извън пътя, но и това ще стане. Интериора, макар и аскетичен, е приятен на допир и създава чувство за здравина, стабилност. Най ми допада големият джам на покрива. Но! Веднага ми правят впечатление две неща, които направо много ме ядосват. С първото се примирих още при покупката, а именно отсъствието на тонирани стъкла (ниската степен на затъмнение). Понеже съм свикнал (предният автомобил също беше СУВ) да карам с по-тъмни стъкла, сега ми е кофти... Не са ми в ред очите и затова... Оказа се, че нито един нов Форестър при дилърите в София няма такива тонирани стъкла, което пък се предлага от всички конкурентни марки. Та въпросът ми е може ли да се затъмнят стъклата с някакво качествено (не като на ПК Гоуф) фолио, къде извършват такава услуга и колко горе-долу ще струва. Второто, което ме нервира (и май е непоправимо за разлика от първото) е подлакътника между предните две седалки. Оказа се, че Форестърите, които имат бавни, подлакътникът им е много нисък и въобще не става за нищо!? Не мога да опиша каква беше изненадата ми като го видях това. Ще кажете "баба ти се с тъмни стъкла е карала и с подлакътници", но аз съм свикнал с тези неща и не ми се разделя с тях  Дайте моля ви идея има ли начин да се сложи някакъв по-висок подлакътник. Не че не мога да си "сделам" сам, ама нали да е по-естетично все пак, да е истинско... Благодаря Ви предварително! Желая на всички здраве и много щастливи мигове с любимите Ви автомобили.
_________________ Forester - G класата на японската армия
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 9:48 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
За стъклата съм изненадан.....Не можеше ли да се изчака, поръча? За подлакътника......'баба' да провери не може ли да си смени седалката с такава от друг модел, да купи или замени , щом е важно...... Най-естетично ще е. Честито на 'баба'! 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:15 am |
|
|
|
Iosarian
Регистриран на: Пет Фев 18, 2011 8:39 am Постове: 30 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
agogov написа: За стъклата съм изненадан.....Не можеше ли да се изчака, поръча? За подлакътника......'баба' да провери не може ли да си смени седалката с такава от друг модел, да купи или замени , щом е важно...... Най-естетично ще е. Честито на 'баба'!  Благодаря за бързата реакция! Не знам дали можеше да се поръча но така или иначе не ми се чакаше, зор голям за ново возило  Най-интересно е, че в списъка с екстри фигурира подлакътник, а това в колата си е... обикновено чекмедже  Е вярно отгоре изглежда като възглавничка, ама само изглежда...
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:22 am |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Здравей, честита покупка  За подлакътника не мога да помогна, но за стъклата си имаме едно място, където сме правили 5-6 коли, първата, от които 2003 година и проблеми няма все още. Фолиото е американско. На нашия Форесър за всички стъкла без челното (включително на предните врати само с UV фолио без затъмняване и на прозореца на покрива, който ако не се затъмни си като в аквариум) взеха около 400лв. http://folio-auto-bmg.com/ ето това са хората, но според мен трябва да изчакаш малко да се постопли времето.. На пролет май е идеален вариант 
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:35 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Такъв ли е? Какво не ти е удобно - къс ли е?
Прикачени файлове:
podlakatnik.jpg [ 27.28 KiB | Прегледано 1641 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:35 am |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Ха,честито! Стъклата като се стопли времето и с фолио Лумар или 3м и готово! Подлакатника вече нямям идея верно раклата е малко ниска и при мен и веднъж и се по отпуснах и замалко да ми влезне лакатя вътре ПП-Вчера съм се чудил как аджеба ако си купи човек нова СТИ ще я разработва 5к без да я резнеш това са си бая пости 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:37 am |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
Божо, този е нормалния дето си пуснал. Мисля че човека говори за такъв, като на снимката. Силно казано подлакътник... Аз си припомних защо толкова много не исках ръчни с бавни  При мен този подлакътник просто ме отказва от покупка, ако ще всичко друго да е ок.
Прикачени файлове:
image43366_b.jpg [ 137.55 KiB | Прегледано 1632 пъти ]
_________________ 4x4
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:41 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Честито, снимки дай  . От огледалото на горе една педя си е преливащо тониране- тип жабуняк, ама надолу е безсмислено - слагаш рокендрол цайси и си ок. А подлакътника си е добре а на мен пък ми е висок, само един път съм го пускал за тежкарлък.  P.S. Извинявам се сега видях снимката на модела, вашите подлакътници са друг чешит. Нашите на SG - се спуска и се вдига и е като офис стол
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
Последна промяна Yco на Пет Фев 18, 2011 10:52 am, променена общо 1 път
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:43 am |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
Една идея само - това е оригинален аксесоар за Субару - хладилник (SEWAYA1000). Не знам дали може да се монтира вместо ниския подлакътник. Но може да е някакво решение в случая, хем функционално. 
_________________ 4x4
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:47 am |
|
|
|
Iosarian
|
BAlexandrov, моя подлакътник е точно като на снимката на tisho. И салона е същият. Благодаря за информацията, относно стъклата, страшни сте! 
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:52 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Предполагам че един тапицер би се справил с удължаване на капака или замяна - продават подлакътници навсякъде...
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:55 am |
|
|
|
Iosarian
|
BAlexandrov написа: Предполагам че един тапицер би се справил с удължаване на капака или замяна - продават подлакътници навсякъде... Ами когато имам повече време ще разгледам начина на захващане/отваряне и ще мисля... А къде да търся подлакътници? Честно да си кажа досега не съм виждал да предлагат, не съм се и заглеждал де 
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 10:58 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Нямате ли такива подлакътници, като на снимката? Аз не го ползвам ама, който се вози до мен на другата седалка си го пуска неговия понякога.
Прикачени файлове:
PL.JPG [ 31.55 KiB | Прегледано 1603 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 11:08 am |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
Yco написа: Нямате ли такива подлакътници, като на снимката? Аз не го ползвам ама, който се вози до мен на другата седалка си го пуска неговия понякога. Тези подлакътници се предлагат във моделите до 2007 година,а на новите поколения форита (2008-2011) не се предлагат,но това е една много удобна екстра 
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 12:59 pm |
|
|
|
Iosarian
|
Не ми го побира главата как така са спестили тоя подлакътник. В шоурума се качих тамън на 2 Форита, и двете имаха, а мойто като го докараха, влизам вътре и ах... изненадааа  Каквото и да си говорим е много удобна тази екстра. Жълтура дето отговаря веднага да си направи харакири 
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 3:13 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
Подлакътник има  в аксесоарите на Impreza. Интериора на двата автомобила е на 99% еднакъв, та шанса е много, ама мнооого голям да пасне. Високия подлакътник (фабрично, не като аксесоар) се прилага само на дизели, бензин с турбонаддув и автомати. Причината е, че при атмосферния такъв би пречил на лостчето "бързи/бавни". Ставa въпрос само за новия FORESTER. Хладилната чанта се монтира на седалките и се закрепва с коланите, подобно на детско столче. Може да се постави на всяко място (без шоферското, разбира се), както и в багажника, а за подлакътник може да служи само отзад по средата, но е твърде висока и твърда, т.е. не много удобна за целта . Ако някой има желание да си поръча на нормална цена - да ми пише на ЛС.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
Последна промяна ender на Съб Фев 19, 2011 9:37 am, променена общо 1 път
|
|
| Пет Фев 18, 2011 7:02 pm |
|
|
|
manata
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 8:15 pm Постове: 310 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
|
ender написа: Подлакътник има ..................Причината е, че при атмосферния пречи на лостчето "бързи/бавни". Ставa въпрос само за новия FORESTER............ Тва е баси недомислицата, то точно като като не е автомат ти трябва, а не обратното. На предния Форестър и автомат и ръчка си бяха с големия подлакътник и горнанта му част се изтегля напред за още по-голяма опора. На предния Оутбек ръчка пак е малък подлакатиника...
_________________ http://www.climatech-eng.com
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 1:23 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
manata написа: ender написа: Подлакътник има ..................Причината е, че при атмосферния пречи на лостчето "бързи/бавни". Ставa въпрос само за новия FORESTER............ Тва е баси недомислицата, то точно като като не е автомат ти трябва, а не обратното. На предния Форестър и автомат и ръчка си бяха с големия подлакътник и горнанта му част се изтегля напред за още по-голяма опора. На предния Оутбек ръчка пак е малък подлакатиника... Цитираш избирателно и променяш смисъла на това, което съм писал. А за недомислицата... не е тук мястото, където да определяме технологичните решения на FHI. Колкото и да се оплакваме - нещата няма да се променят. 
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 9:36 am |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
И от мен, Честито и без Аварийно каране! 
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 12:37 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71