|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
mitev ivailo
Регистриран на: Нед Дек 05, 2010 11:18 am Постове: 22 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: 0
|
|
| Съб Фев 19, 2011 6:46 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Въздушно окачване! Очаквай проблеми с това окачване.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 6:57 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
Ако не беше автомат и с въздушно окачване щях да го взема аз.
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 7:30 pm |
|
|
|
mitev ivailo
|
BrainStormeR написа: Въздушно окачване! Очаквай проблеми с това окачване. имаме такава сложебна 5-6 месеца я караме все различни и само гас като се има предвит че я товарим много сериозно не е дала никакви ядове иначе четох за това окачване не е добър избор май
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 7:36 pm |
|
|
|
mitev ivailo
|
rado25 написа: Ако не беше автомат и с въздушно окачване щях да го взема аз. Дава ли ядове афтоматика четох че ако и сменяш маслото на скоростната кутия редовно като му доиде времето няма да има проблеми а за окачването не съм много запознат
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 7:39 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
|
Автоматика е надежден, ако е поддържан. Истинския проблем с тази кола е окачване... аз имах проблем с предните амортисьори и го смених напълно с конвенционално.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 8:22 pm |
|
|
|
mitev ivailo
|
BrainStormeR написа: Автоматика е надежден, ако е поддържан. Истинския проблем с тази кола е окачване... аз имах проблем с предните амортисьори и го смених напълно с конвенционално. А самото окачване турпили подръшка освежаване нешто което може да му одължи живота и може ли да се смени само единият амортисиор и остава ли опцията за вдигането с конвенционални амортисиори
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 8:45 pm |
|
|
|
STi.bg
Напуснал форума
Регистриран на: Чет Ное 25, 2010 12:04 am Постове: 120 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza Type RA,R,555
Рейтинг: -3
|
|
Всичко написано в обявата е абсолютно вярно.Масло ск. диф са сменени.Колата вече е регистрирана СА0330РХ Платено каско и екотакса.Карам я лично аз и сам доволен от Субаруто(освен от разхода-13-14 в града.В описа на каското забележки няма(вече има една две драскотини),който биха могли спокойно да минат по застраховка или ние бихме могли да изваршим това вместо вас.Въздушното окачване е ОК,ако не я карам 1 седмица отпред се забелязва леко понижение на автомобила,което е нормално.След обявата вече са и навартяни около 4000 км.
Поздрави
_________________ http://www.sti.bg The Power is never enough...
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 9:04 pm |
|
|
|
rado25
|
mitev ivailo написа: rado25 написа: Ако не беше автомат и с въздушно окачване щях да го взема аз. Дава ли ядове афтоматика четох че ако и сменяш маслото на скоростната кутия редовно като му доиде времето няма да има проблеми а за окачването не съм много запознат Не знам дали дава ядове но харчи повече и върви по малко
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 9:15 pm |
|
|
|
Явор Жечев
Регистриран на: Пон Дек 14, 2009 6:45 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Subaru legacy 2.5 L
|
Не знам защо има толкова хора които са против автоматичните скорости  Може би защото или не са карали с такива или не са полагали нужните грижи за тях  Нямам пред вид тези които които искат да изцедят всичко от колата...аз не съм от тези,признавам. Мога да кажа само че съм възхитен от "автомата"..не само от AWD-то.Не съм съгласен и с това,че разхода е по-висок..като гледам таблицата за това тук дори си мисля че е обратното. Стига да се кара в разумни граници...имам предвид разумно-икономически.За тези които се съмняват нека се замислят американците например толкова ли са глупави че карат само такива. С това не ангажирам никой..това си е мое лично мнение. 
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 10:47 pm |
|
|
|
rado25
|

[quote="Явор Жечев"]Не знам защо има толкова хора които са против автоматичните скорости  Може би защото или не са карали с такива или не са полагали нужните грижи за тях  Нямам пред вид тези които които искат да изцедят всичко от колата...аз не съм от тези,признавам. Мога да кажа само че съм възхитен от "автомата"..не само от AWD-то.Не съм съгласен и с това,че разхода е по-висок..като гледам таблицата за това тук дори си мисля че е обратното. Стига да се кара в разумни граници...имам предвид разумно-икономически.За тези които се съмняват нека се замислят американците например толкова ли са глупави че карат само такива. С това не ангажирам никой..това си е мое лично мнение.  [/quote Само да вметна че американците карат основно автоматици обаче има тънка разлика между USA и BG.За американеца 2.0 мотор е малолитражка и бензина е жълти стотинки.А в BG като кажа че колата ми е 2.5 литра и всички викат" уаууу "та ще харчи. Ако можех да си позволя да карам 8 цилиндров мотор и аз бих карал автоматик.
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 12:37 pm |
|
|
|
bojopp
Регистриран на: Чет Дек 09, 2010 7:30 pm Постове: 37 Местоположение: пловдив
Автомобил: subaru legacy GX 2.5 limited
|
|
Колеги, нито искам да Ви засегна, пък може и да не съм прав, но кой си продава колата на 3-4 х. км.след откакто я е купил, след като я е обслужил напълно - всички ремъци, масла и т.н., регистрация, гражданска, че и каско - общо допълнителна инвестиция 1500-2000 лв. и то с абсурдното обяснение , че харчи много - 13-14 на 100 в София -т.е. точно колкото предписва и производителя???
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 1:21 pm |
|
|
|
STi.bg
Напуснал форума
|

bojopp написа: Колеги, нито искам да Ви засегна, пък може и да не съм прав, но кой си продава колата на 3-4 х. км.след откакто я е купил, след като я е обслужил напълно - всички ремъци, масла и т.н., регистрация, гражданска, че и каско - общо допълнителна инвестиция 1500-2000 лв. и то с абсурдното обяснение , че харчи много - 13-14 на 100 в София -т.е. точно колкото предписва и производителя??? Колега изглежда си нов във форума  това не е абсурдно обяснение а подробност  2-ро влизал ли си в STi.bg?За това,казах,че колата я карам лично аз отвреме на време.Обслужена е да и пак се продаваше въпреки,че не беше наввъртяла и 200км.Просто всеки автомобил,преди да излезне от автокъщата независимо дали е за 1 седмица с транзити или за 1 год. се обслужва изцяло.Разбира се недеи да изказваш съмнения и да заплиташ разни неща без да си проверил за какво става на въпрос.3-то дори написаното съмнение по горе да е основателно,то винаги би могло да бъде проверено от купувача не в нашият сервиз а в всеки друг които пожелае,ако ще разследваме ще покажем видеозапис от деня на обслужването в сервиза,фактури и каквото си пожелае.... Поздрави и моля ви-поне си направете труда преди да пишете и да изказвате съмнения да прочетете и да се поинтересувате-как,защо,какво,кой......не в частност за тази обява а за всичко случващо се във този форум. Форумът е да си помагаме нали??А не да си вредим Поздрави  .bg
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 1:54 pm |
|
|
|
STi.bg
Напуснал форума
|
|
Момчето,което пусна запитването се свърза с мен,след,като успее да дойде до София и да огледа колата или да я закупи,сам ще изрази мнение за автомобила и за достоверността на написаното от мен по-горе.В такъв случай смятам темата за изчерпана!!!
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 1:59 pm |
|
|
|
proscrip
|

mitev ivailo написа: BrainStormeR написа: Автоматика е надежден, ако е поддържан. Истинския проблем с тази кола е окачване... аз имах проблем с предните амортисьори и го смених напълно с конвенционално. А самото окачване турпили подръшка освежаване нешто което може да му одължи живота и може ли да се смени само единият амортисиор и остава ли опцията за вдигането с конвенционални амортисиори Може колега и само едната въздушна възглавница да се смени - малко не е за наще пътища точно този вид окачване, щото се амортизира по-бързо, а не защото е по-скъпо, никое конвенционално окачване няма да може с един бутон да качи още 5-7 см.  . Към 800 - 900 лв е целия преден амортисьор к-т, като могат да се сменят и доста отделни части - само възглавницата примерно. Колкото до това дали е обслужен или не един автомобил - това си зависи от човека собственик на къщата или до този, кйто кара колата. Аз лично не харесвам мърлячите, които продават коли в състояние близко до полуразпад, затова браво на колегата, за отношението към колата и марката  , въпреки някой резерви за някой техни дейности породени от едни други теми  .
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 2:39 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
|
Влизам малко в офтопика, но най-големия проблем на въздушното е, че НЕ може да се сервизира отделна част на амортисьора и това е една голяма причина хората да се откажат от този тип окачване. Аз не намерих начин да се сервизира само гумата, която беше нацепена при мен.
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 3:37 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
bojopp написа: Колеги, нито искам да Ви засегна, пък може и да не съм прав, но кой си продава колата на 3-4 х. км.след откакто я е купил, след като я е обслужил напълно - всички ремъци, масла и т.н., регистрация, гражданска, че и каско - общо допълнителна инвестиция 1500-2000 лв. и то с абсурдното обяснение , че харчи много - 13-14 на 100 в София -т.е. точно колкото предписва и производителя??? 
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 4:18 pm |
|
|
|
STi.bg
Напуснал форума
|
blatimir написа: bojopp написа: Колеги, нито искам да Ви засегна, пък може и да не съм прав, но кой си продава колата на 3-4 х. км.след откакто я е купил, след като я е обслужил напълно - всички ремъци, масла и т.н., регистрация, гражданска, че и каско - общо допълнителна инвестиция 1500-2000 лв. и то с абсурдното обяснение , че харчи много - 13-14 на 100 в София -т.е. точно колкото предписва и производителя???  
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 5:56 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|