Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  >
 Съвети за Газова уредба 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[/quote]

Малък съвет - ако ще монтираш такава АГУ, задължително си сложи филтър преди бутилката, на тръбата от пълначката. Това ще ти спести някои главоболия в бъдеще с горивната помпа, изхождайки от качеството на горивата у нас.[/quote]

много добра идея,така и ще направя,а какво представлява филтъра като размери големина,трябва ли да се срира газта като се сменя?

Нед Дек 12, 2010 10:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ICOM предлагат такива филтри. Имат официален предстнавител в България. Мисля, че бяха КАРАВЕЛГАЗ или нещо подобно.

Нед Дек 12, 2010 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Subaru Legacy 3.0H6 Si Drive
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
От днес и аз вече съм със Субару. Имам един въпрос. Subaru Legacy 2.0 2000 г. с полски газов инжекцион. Нормално ли е да мерише в купето на газ когато пусна вентилатора или трябва да търся майстор да го види.

4.минава една седмица без проблема да бъде решен
5.случайно срещаме познат, който ни помага
6.хвалим се във форума
7.това се повтаря всеки път отново

Вто Фев 15, 2011 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Потърси майстор, че щом мирише най вероятно от някъде изтича и като се има предвид колко и трябва на газта да бумне....Обърни внимание това си е проблем.
Иначе честито за придобивката много хубави моменти с нея ти желая :smt023

Вто Фев 15, 2011 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
честито за колата,но за миризмата колега въобще не се замисляй ами отивай на някой газаджия да тарси теча

Вто Фев 15, 2011 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Вече всичко е наред. Благадаря за съветите.
Имам още един въпрос. Знам, че е добре от време на време да се изгори един резервоар на дълъг път и на бензин, за да се прочистят дюзите, но никъде не можах да намеря, колко често трябва да се прави това. Чудя се дали има някяква зависимост, колко % от изминатото разстояние да е на бензин за да се поддържат чисти дюзите. Ще се радвам да споделите вашия опит.

Пон Фев 21, 2011 8:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Из пространството се мотаят цифри като 10% на бензин и 90% на газ...но това е много относително.
Аз лично вече 2 години гледам поне 10% от изминатото разстояние да е на бензин.

Пон Фев 21, 2011 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи приблизително след 5 000 км. газ - един резервоар с бензин. Благодаря.

4.минава една седмица без проблема да бъде решен
5.случайно срещаме познат, който ни помага
6.хвалим се във форума
7.това се повтаря всеки път отново

Пон Фев 21, 2011 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре е по-често да е - от време на време на извънградско, с по-високи обороти, 20-30 км е достатъчно...
Общо взето при нас мисля, че няма такива проблеми със запушването на дюзите както при други марки.

Пон Фев 21, 2011 11:15 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Не. По скоро след всяка бутилка газ - 300 км, по 30 км на бензин. Но пак казвам, че това е много относително, отделно ако си с газов инжекцион и я караш на къси разстояния , особено зимата, когато е студено, тя първия километър и нещо така или иначе си е на бензин докато загрее. Субито след 2 години и 60 000 км на газ, вървенето на бензин не е мръднало, нито харченето. Т.е. инжекторите очевидно са добре. Имам поглед, защото януари месец ходих до Турция, а там е по-евтино да се кара с наш бензин, отколкото с тяхната газ и изгорих пълен резервоар бензин и засякох разхода.

Пон Фев 21, 2011 11:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: Форестър'03
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

Не успях да изчета всичко по тази тема, но искам да попитам как се държи Легаси 93 2.0I 115 кс. с обикновена газова уредба и дали има някъкви тънкости при избирането и слаганего и?

Благодаря предварително.

Сря Юни 22, 2011 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам Легаси 93 на газ, няма проблеми с обикновена газова уредба.Необходимо е кабелите и свещите да са в добро състояние,иначе "гърми".При добра регулировка създава усещането ,че върви по добре на газ в сравнение с бензин.Разхода се колебае м-у 10 и 12л,в зависимост от стила и мястото на каране.Не се е случвало "компа" да трупа грешки или да се запушват дюзи. :smt023

Чет Юни 23, 2011 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: Форестър'03
Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря за отговора. Надявам се и аз тези седмици да съм вече на газ.

Чет Юни 23, 2011 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: subaru legacy 2.0 '99 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм с български газов инжекцион,няма разлика във вървенето газ/бензин,извънградско ако се кара до 120 може да даде разход от 10/100км.,но инъче си понагорява 12;12.5/100 газ без климатик,за града вече е друго,там зависи от тежеста на крака,стига до 15/100,най-важно обаче е да се сменят на всеки 10000км. филтрите на газовата

Пет Юни 24, 2011 8:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Нов фен
Отговори с цитат
сложил ли е някой газова уредба при τурбо subaru? И ако да има ли ниакакви проблеми?
защото тука цените са от 1500евро до 2500 и не знам дали заслужава!!!

Пет Юни 24, 2011 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В момента карам Форестър турбо на газ с ГИ-Фобос1. Изминал съм малко - около 1500км.За сега е добре,ускорява се прилично,няма прекъсвания,ако нямаше звуков сигнал не се разбира кога превключва на газ. Средния разход е добър - около 12л при 40% градско и 60% извънградско и често включен климатик. Изненадва ме колегата "dakatabg" при когото с ГИ и двигател 2.0,разхода е доста висок.

Пет Юни 24, 2011 11:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, AT
Нов фен
Отговори с цитат
Аз също карам Форестър 2.0, турбо, автоматик с ГИ AG. Нямам абсолютно никакви проблеми.
Практически не се разбира кога съм на газ и кога на бензин. Карам почти 100% градско в София - разход 13,5 - 14 л.
Не е светвал чека нито на двигателя, нито на скоростната кутия.

Нед Юни 26, 2011 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги! Колкото и да съм против ГУ се реших да сложа такава понеже съм собственик на един много запазен и надежден автомобил а да го карам ми излиза малко скъпичко за скромния ми бюджет. :) Е, поразтърсих се за ефтин вариянт и попаднах на ГИ втора употреба без бутилката за 250 лева. Все още незнам каква е марката и модела на ГУ но съм заинтересован и ще пусна още инфо като разбера. Искам обаче един качествен съвет от вас, по-опитните. Изчетох цялата тема обаче не срещнах ясни отговори на някои специфични въпроси, та ще съм ви благодарен ако ме светнете... Колата ми е Легаси 91' ва 2,2 двигател , Автоматик. Искам да знам дали това, че е автоматик променя нещо и дали ще падне мощноста понеже тя така или иначе си е малко по мудна поради по дългите скорости? Другото което ме интересува е цената за монтажа при Митака да речем, аз мисля като разбера каква е ГУ да му се обадя и да си говоря с него. Просто не разполагам с финанси за да монтирам качествена ГУ но пък и не искам да инвестирам много в този автомобил защото ако дойде време да го продавам няма да мога да си взема парите които съм вложил. :) Благодаря ви предварително, като имам повече инфо ще пиша пак... :)

Вто Сеп 13, 2011 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това, че е автоматик не променя нищо. Мощността ти леко ще падне, за цената - само Митака може да ти я каже, ако изобщо се навие, защото тази газова трябва да се настрои след монтажа, а за това всяка фирма си има специфичен кабел и софуер. Като разбереш каква е газовата, потърси сервиз, който монтира тази марка газови уредби за да могат да ти я настроят. Успех в начинанието!

Сря Сеп 14, 2011 6:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз нямам проблем с това, че колата е автомат. Принципно е добре да се сложи качествена АГУ (т.е. в общия случай - скъпа), за да е максимална финансовата изгода в последствие, отделно 'корекомските' уредби имат доста възможности за настройки. В някои случаи има опция за отваряне на инжектора и почистване, както и смана на един инжектор вместо 4те накуп при повреда на само един от тях.
При мен мощността като че ли не се промени при скорости до 80-90км, след това е една идея по-слаба, но както казах 'корекомските' уредби могат да смесват газта с бензин за компенсация на тази загуба.
Красс е прав за настройките - нужен е спец по АГУ за точни настройки на софтуера след монтажа на хардуера, особено ако двигателя е претенциозен, какъвто се оказа моя.

Сря Сеп 14, 2011 8:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  >