Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
[/quote]
Малък съвет - ако ще монтираш такава АГУ, задължително си сложи филтър преди бутилката, на тръбата от пълначката. Това ще ти спести някои главоболия в бъдеще с горивната помпа, изхождайки от качеството на горивата у нас.[/quote]
много добра идея,така и ще направя,а какво представлява филтъра като размери големина,трябва ли да се срира газта като се сменя?
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Нед Дек 12, 2010 10:32 am |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
|
ICOM предлагат такива филтри. Имат официален предстнавител в България. Мисля, че бяха КАРАВЕЛГАЗ или нещо подобно.
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Нед Дек 12, 2010 3:20 pm |
|
|
|
Shaman
Регистриран на: Пон Фев 14, 2011 7:54 pm Постове: 19 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 3.0H6 Si Drive
Рейтинг: 0
|
|
От днес и аз вече съм със Субару. Имам един въпрос. Subaru Legacy 2.0 2000 г. с полски газов инжекцион. Нормално ли е да мерише в купето на газ когато пусна вентилатора или трябва да търся майстор да го види.
_________________ 1.вади се частта и се подменя с нова 2.ако пак не работи, пускаме теми във форума 3.колегите от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме 4.минава една седмица без проблема да бъде решен 5.случайно срещаме познат, който ни помага 6.хвалим се във форума 7.това се повтаря всеки път отново
|
|
|
|
| Вто Фев 15, 2011 9:06 pm |
|
|
|
Valio
|
Потърси майстор, че щом мирише най вероятно от някъде изтича и като се има предвид колко и трябва на газта да бумне....Обърни внимание това си е проблем. Иначе честито за придобивката много хубави моменти с нея ти желая 
|
|
|
|
| Вто Фев 15, 2011 9:15 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
честито за колата,но за миризмата колега въобще не се замисляй ами отивай на някой газаджия да тарси теча
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Фев 15, 2011 9:28 pm |
|
|
|
Shaman
|
|
Вече всичко е наред. Благадаря за съветите. Имам още един въпрос. Знам, че е добре от време на време да се изгори един резервоар на дълъг път и на бензин, за да се прочистят дюзите, но никъде не можах да намеря, колко често трябва да се прави това. Чудя се дали има някяква зависимост, колко % от изминатото разстояние да е на бензин за да се поддържат чисти дюзите. Ще се радвам да споделите вашия опит.
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 8:10 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Из пространството се мотаят цифри като 10% на бензин и 90% на газ...но това е много относително. Аз лично вече 2 години гледам поне 10% от изминатото разстояние да е на бензин.
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 10:39 am |
|
|
|
Shaman
|
|
Значи приблизително след 5 000 км. газ - един резервоар с бензин. Благодаря.
_________________ 1.вади се частта и се подменя с нова 2.ако пак не работи, пускаме теми във форума 3.колегите от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме 4.минава една седмица без проблема да бъде решен 5.случайно срещаме познат, който ни помага 6.хвалим се във форума 7.това се повтаря всеки път отново
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 11:03 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Добре е по-често да е - от време на време на извънградско, с по-високи обороти, 20-30 км е достатъчно... Общо взето при нас мисля, че няма такива проблеми със запушването на дюзите както при други марки.
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 11:15 am |
|
|
|
krass
|
|
Не. По скоро след всяка бутилка газ - 300 км, по 30 км на бензин. Но пак казвам, че това е много относително, отделно ако си с газов инжекцион и я караш на къси разстояния , особено зимата, когато е студено, тя първия километър и нещо така или иначе си е на бензин докато загрее. Субито след 2 години и 60 000 км на газ, вървенето на бензин не е мръднало, нито харченето. Т.е. инжекторите очевидно са добре. Имам поглед, защото януари месец ходих до Турция, а там е по-евтино да се кара с наш бензин, отколкото с тяхната газ и изгорих пълен резервоар бензин и засякох разхода.
|
|
|
|
| Пон Фев 21, 2011 11:15 am |
|
|
|
robakov
Автомобил: Форестър'03
|
|
Здравейте Колеги,
Не успях да изчета всичко по тази тема, но искам да попитам как се държи Легаси 93 2.0I 115 кс. с обикновена газова уредба и дали има някъкви тънкости при избирането и слаганего и?
Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Сря Юни 22, 2011 5:45 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
Имам Легаси 93 на газ, няма проблеми с обикновена газова уредба.Необходимо е кабелите и свещите да са в добро състояние,иначе "гърми".При добра регулировка създава усещането ,че върви по добре на газ в сравнение с бензин.Разхода се колебае м-у 10 и 12л,в зависимост от стила и мястото на каране.Не се е случвало "компа" да трупа грешки или да се запушват дюзи. 
|
|
|
|
| Чет Юни 23, 2011 10:29 pm |
|
|
|
robakov
Автомобил: Форестър'03
|
|
Много благодаря за отговора. Надявам се и аз тези седмици да съм вече на газ.
|
|
|
|
| Чет Юни 23, 2011 11:17 pm |
|
|
|
dakatabg
Регистриран на: Вто Дек 07, 2010 11:58 am Постове: 11 Местоположение: Русе
Автомобил: subaru legacy 2.0 '99 MT
|
|
Аз съм с български газов инжекцион,няма разлика във вървенето газ/бензин,извънградско ако се кара до 120 може да даде разход от 10/100км.,но инъче си понагорява 12;12.5/100 газ без климатик,за града вече е друго,там зависи от тежеста на крака,стига до 15/100,най-важно обаче е да се сменят на всеки 10000км. филтрите на газовата
|
|
|
|
| Пет Юни 24, 2011 8:41 am |
|
|
|
petrosk
Регистриран на: Пет Юни 10, 2011 10:04 am Постове: 6 Местоположение: Greece Ioannina Рейтинг: 0
|
|
сложил ли е някой газова уредба при τурбо subaru? И ако да има ли ниакакви проблеми? защото тука цените са от 1500евро до 2500 и не знам дали заслужава!!!
|
|
|
|
| Пет Юни 24, 2011 10:39 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
В момента карам Форестър турбо на газ с ГИ-Фобос1. Изминал съм малко - около 1500км.За сега е добре,ускорява се прилично,няма прекъсвания,ако нямаше звуков сигнал не се разбира кога превключва на газ. Средния разход е добър - около 12л при 40% градско и 60% извънградско и често включен климатик. Изненадва ме колегата "dakatabg" при когото с ГИ и двигател 2.0,разхода е доста висок.
|
|
|
|
| Пет Юни 24, 2011 11:43 am |
|
|
|
parvans
Регистриран на: Вто Мар 22, 2011 3:53 pm Постове: 12 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, AT
|
|
Аз също карам Форестър 2.0, турбо, автоматик с ГИ AG. Нямам абсолютно никакви проблеми. Практически не се разбира кога съм на газ и кога на бензин. Карам почти 100% градско в София - разход 13,5 - 14 л. Не е светвал чека нито на двигателя, нито на скоростната кутия.
|
|
|
|
| Нед Юни 26, 2011 6:22 pm |
|
|
|
gatof
Регистриран на: Пет Юли 16, 2010 6:58 pm Постове: 414 Местоположение: Перник
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45 
|

Здравейте, колеги! Колкото и да съм против ГУ се реших да сложа такава понеже съм собственик на един много запазен и надежден автомобил а да го карам ми излиза малко скъпичко за скромния ми бюджет.  Е, поразтърсих се за ефтин вариянт и попаднах на ГИ втора употреба без бутилката за 250 лева. Все още незнам каква е марката и модела на ГУ но съм заинтересован и ще пусна още инфо като разбера. Искам обаче един качествен съвет от вас, по-опитните. Изчетох цялата тема обаче не срещнах ясни отговори на някои специфични въпроси, та ще съм ви благодарен ако ме светнете... Колата ми е Легаси 91' ва 2,2 двигател , Автоматик. Искам да знам дали това, че е автоматик променя нещо и дали ще падне мощноста понеже тя така или иначе си е малко по мудна поради по дългите скорости? Другото което ме интересува е цената за монтажа при Митака да речем, аз мисля като разбера каква е ГУ да му се обадя и да си говоря с него. Просто не разполагам с финанси за да монтирам качествена ГУ но пък и не искам да инвестирам много в този автомобил защото ако дойде време да го продавам няма да мога да си взема парите които съм вложил.  Благодаря ви предварително, като имам повече инфо ще пиша пак... 
_________________ Legacy 2.2 GX 4WD '91 Outback '01 H6
|
|
|
|
| Вто Сеп 13, 2011 6:51 pm |
|
|
|
krass
|
|
Това, че е автоматик не променя нищо. Мощността ти леко ще падне, за цената - само Митака може да ти я каже, ако изобщо се навие, защото тази газова трябва да се настрои след монтажа, а за това всяка фирма си има специфичен кабел и софуер. Като разбереш каква е газовата, потърси сервиз, който монтира тази марка газови уредби за да могат да ти я настроят. Успех в начинанието!
|
|
|
|
| Сря Сеп 14, 2011 6:20 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
И аз нямам проблем с това, че колата е автомат. Принципно е добре да се сложи качествена АГУ (т.е. в общия случай - скъпа), за да е максимална финансовата изгода в последствие, отделно 'корекомските' уредби имат доста възможности за настройки. В някои случаи има опция за отваряне на инжектора и почистване, както и смана на един инжектор вместо 4те накуп при повреда на само един от тях. При мен мощността като че ли не се промени при скорости до 80-90км, след това е една идея по-слаба, но както казах 'корекомските' уредби могат да смесват газта с бензин за компенсация на тази загуба. Красс е прав за настройките - нужен е спец по АГУ за точни настройки на софтуера след монтажа на хардуера, особено ако двигателя е претенциозен, какъвто се оказа моя.
|
|
|
|
| Сря Сеп 14, 2011 8:21 am |
|
|
|