|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с парното Impreza 1.6 '98
| Автор |
Съобщение |
|
VVutov
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 6:38 pm Постове: 15 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Колеги, имам съществен проблем в това студено време! Сутринта в 6 запалих колата си с мисълта че ще се стопли, размрази и загрее. След известно каране осъзнах, че УМИРАМ от студ и аз самия замръзвам - парното духа, копчетата за регулиране топло-студено, степени, посока на струята работят; колата загрява нормално, обаче не вкарва нито грам топъл въздух а само ледено студен. Наложи ми се да покарам доста - около 15 км в -20 градуса в задръстване в София и пак никакво подобрение нямаше. Радиатора е топъл, проверих двете бошончета ,,Heater" (нз дали са за това, което мисля) и са изправни, не знам от къде минават въздухоотводите и какъв може да е проблема, че да се случи нещо толкова драстично. Моля ви за бърз и адекватен съвет, защото завися от колата, а в тоя студ без парно не може.
|
|
|
|
| Сря Фев 01, 2012 3:53 pm |
|
|
|
Kalin_80
Регистриран на: Нед Дек 12, 2010 10:43 pm Постове: 148 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Колега провери си нивото на антифриза, ако е наред може да ти се е запушило радиаторчето на парното.
|
|
|
|
| Сря Фев 01, 2012 5:26 pm |
|
|
|
VVutov
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 6:38 pm Постове: 15 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

Колега, аз минах повече от 15 км. градско на прекъсвач почти, все ще е завъртял кръга да пусне малко топличко в купето, а както написах за тези 15 км, 30 мин. , духаше само студено, адски студено, ледено. И все пак първото което проверих е нивото на антифриза, след това копчетата, тръбите - топли/студени, бушоните. Радиаторчето ако е запушено няма ли все пак да пусне пак мъничко топло? Този проблем се появи изведнъж - часове преди това колата ми загряваше за 5 минути( както обикновено). Нещо друго - съществено и странно - преди малко излезнах за да разглабям и анализирам къф е проблема и колата загря и задуха топло както е била винаги - на третата минута си духаше прилично топло.
Някой има ли идеи какъв е тоя изчезващ проблем и да ме насочи, защото ако ще ме предава парното всеки път точно в -20С, по добре да не я карам колата изобщо. ПС - Имам газов инжекцион ( в някаква тема в този форум четох, че газови уредби могат да объркват парното и работата му, но чак така драстично и внезапно - нз)
|
|
|
|
| Сря Фев 01, 2012 6:28 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Не вярвам, че може да се запуши изведнъж. Изобщо запушването ще е трудно предвид, че всичко е алуминиево. Трябва да е карана само с вода и то силно варовита.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Фев 01, 2012 7:20 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
Възможно е да е замръзнала клапата, която отваря радиатора на парното и прекарва въздуха за купето през него - провери си жилото към нея и мърдайки го от едно в друго положение виж как се движи клапата.
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2012 8:39 am |
|
|
|
VVutov
|
Ми то се движеше свободно. В крайна сметка проблема се реши със около 100 мл долята вода ( такова имах под ръка, тази сутрин пак ми се случи). Нивото в резервоарчето ми беше между мин и макс, радиатора пълен - прелива. От гаража като я изкарвам задухва топло за 1 минута, от улицата - не задухва изобщо, каквото и да правя, а колата загрява нормално. Тази сутрин пак умирах от студ и си викам ,, бе я да долея малко", долях 100 мл, след 3 минути духаше топло... И преди съм имал подобни проблеми с други коли, но при тях доливането беше от рода на литър антифриз и дори без него парното духаше топло, обаче не достатъчно топло. Импрезата отказва да пусне топлинка без тези 100 мл.  Благодаря на калин, че ме ориентира - след като проверих нивото и видях че е ОК, добре че все пак долях, щот в тея студове само мъки щаха да са!
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2012 3:11 pm |
|
|
|
Kalin_80
Регистриран на: Нед Дек 12, 2010 10:43 pm Постове: 148 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Колега според мен във водната система влиза от някъде въздух и ти прави въздушен джоб в радиаторчето на парното. Тоя въздух циркулира и за това ту имаш, ту нямаш парно.На предишната ми кола имах същия проблем.Само в много студено време, когато запаля колата под колата ми прокапваше антифриз.Оказа се от водната помпа.Тези дни беше много студено провери по обстойно за малки течове. Успех
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2012 6:28 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Нещо замръзва може би,аз ти предлагам да си замериш антифриза на калко градуса ти отговаря,обикновенно по сервизите където сменят масла имат такива уреди,като термометър едно такова.Ако ти е кофти антифриза в колата е нормално да замръзва тук там по системата,дори и радиаторчето на парното може да замръзва защото е с малко количество антифриз и по бързо би замръзнало,от колкото радиатора с по големия обем.Пишеш,че вън е било -20 градуса,които при вятър или движение са като повече.Провери все пак.На мен не ми взимат дори и пари за такава проверка. 
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2012 9:24 pm |
|
|
|
VVutov
|
|
ми вече го няма проблема, опраВИ се с доливането. Тръбите бяха топли всички, термостата отваря, колата загрява бързо, антифриза е супер зелен и не дава никакви признаци на замръзване - проверих го. Вече втора сутрин нямам проблем никакъв.
|
|
|
|
| Пет Фев 03, 2012 10:29 pm |
|
|
|
Valio
|
Колега въпреки това ,защо не направиш един прост тест: изтегли със спринцовка антифриз и го сложи в фризера за да си сигурен в качествата му...Този проблем който си описал наистина прилича на частично замръзване на антифриза,прави лека тапа и като се постопли се оправя. 
|
|
|
|
| Съб Фев 04, 2012 6:32 am |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|