Отговори на тема стр 1, 2  >
 Двигателя ми блокира странно 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 60
Автомобил: 1JZ-GTE powered
Рейтинг: -29
Кофти...
Отговори с цитат
Пичове,докарах си колата пред дома и я угасих.На по-другия ден тръгвам да паля и нищо - само чуква стартера и до там.Не е от стартер,защото с тикане не може да запали.От какво може да блокира колата,докато е изгасена ? Всички флуиди по двигателя са до горе и не ми е подсказвал,че иска да умира.

Нед Окт 28, 2012 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сигурен ли си че е блокирал двигателя? Не ми се вярва просто ей така да блокира.

Нед Окт 28, 2012 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стартер може би. Само се чува реле как чуква и толкова, ни звук ни стон повече, а ток има и бензиновата помпа се чува откъм багажника?

Нед Окт 28, 2012 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Коляновия вал се мърда със сантиметър като врътна стартера.Отначало имах съмнения в стартера,но пробвахме да я запалим с тикане и колата просто спира.

Нед Окт 28, 2012 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извади свещите и пробвай да завъртиш. Да не се е напълнил някой цилиндър с течност.
Това че флуидите в радиатора са догоре не значи, че всичко е наред.

Нед Окт 28, 2012 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай с махане на пистовия ремък. Преди години имах една алфа с всички признаци на затегнал дмт. Оказа се блокирал алтернатор. Ако е имало някакво виене - не е изключено да е стнанало нещо подобно.

Нед Окт 28, 2012 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
patko написа:
Извади свещите и пробвай да завъртиш. Да не се е напълнил някой цилиндър с течност.
Това че флуидите в радиатора са догоре не значи, че всичко е наред.

Ще пробвам.А това за флуидите го казах,за да е ясно,че не е станало от липса на масло или прегряване.
six_stars написа:
Пробвай с махане на пистовия ремък. Преди години имах една алфа с всички признаци на затегнал дмт. Оказа се блокирал алтернатор. Ако е имало някакво виене - не е изключено да е стнанало нещо подобно.

Ще го пробвам и това. :good:

Нед Окт 28, 2012 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
DanielzZz написа:
Коляновия вал се мърда със сантиметър като врътна стартера.Отначало имах съмнения в стартера,но пробвахме да я запалим с тикане и колата просто спира.

Как така -коляновия вал се мърда :-?

Нед Окт 28, 2012 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Имах предвид шайбата на коляновия вал...

Нед Окт 28, 2012 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не каза дали чуваш бензиновата помпа :)

Почвай логически ако не ти се ходи на сервиз:

Прочети ECU за грешки. Ако нямаш начин да го направиш:

Има ли гориво мотора: чуваш ли помпата да жужи когато си на контакт?

Има ли ток колата: светят ли фарове, табло, чудеса?

Ако има ток и гориво, а двигателя не пали: стартера върти ли изобщо?

Ако върти, но не пали: как са свещи, кабели, зацепване на ремъци, да не е задавена колата?

Отговаряш си на тези върпоси и стесняваш много кръга на вероятните повреди.

Пон Окт 29, 2012 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мотора явно не иска да превърти. Това е проблема, доколкото аз разбрах.

Пон Окт 29, 2012 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
six_stars написа:
Мотора явно не иска да превърти. Това е проблема, доколкото аз разбрах.
И аз, само че в заглавието блокира мотора, после мърда вала, пък после шайбата... :) Затова реших да подходя по-стегнато :)

Пон Окт 29, 2012 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Пичове,още в заглавието съм написал,че е блокирал.Пък помпата ако не я чуя веднага ще ми направи впечатление,защото не е стоковата и вие като вълк на пълнолуние. :)

ЕДИТ: За вала се поправих,имах предвид шайбата - наистина мърда съвсем леко,имам чувството,че има някакъв луфт,който го позволява това.След като се мъчих да я паля с бутане даже съвсем леко завъртя стартера(разбирай колкото да се чуе).

Пон Окт 29, 2012 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нещо от другите предложения изпробва ли?

Пон Окт 29, 2012 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз от това, което е написано разбрах, че вала не прави дори и 30 градуса от оборот - Сваляй ремъци и върти - не е от периферното оборудване - там каквото и да е блокирало, щеше да си върти мотора не е зъбен ремък там - сваляй капака и ангренажа и виж разпределителните валове дали се връткат един по един, и съответно коляновия вал - има много малка вероятност за блокирала маслена помпа, ако стартера изхвърля бендикса и нищо не се случва или си задрал нещо, или маховика е блокирал от нещо, ако си качил лагери - пак не би трябвало до такава степен да си блокирал вала - има предвид, че стартера е редукторен и спокойно си криви биела на стартер само - така, че проблема е сериозен, може и някой от разпр валове да е блокирал.

Пон Окт 29, 2012 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Все още нищо не съм пробвал,защото колата е в студ.град.,а там нямам никакви инструменти.Трябва да намеря с какво да си я докарам до дома(Велико Търново)...и тогава едва ще мога да пробвам,евентуално да разглобя мотора.

Пон Окт 29, 2012 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
proscrip написа:
Аз от това, което е написано разбрах, че вала не прави дори и 30 градуса от оборот - Сваляй ремъци и върти - не е от периферното оборудване - там каквото и да е блокирало, щеше да си върти мотора не е зъбен ремък там - сваляй капака и ангренажа и виж разпределителните валове дали се връткат един по един, и съответно коляновия вал - има много малка вероятност за блокирала маслена помпа, ако стартера изхвърля бендикса и нищо не се случва или си задрал нещо, или маховика е блокирал от нещо, ако си качил лагери - пак не би трябвало до такава степен да си блокирал вала - има предвид, че стартера е редукторен и спокойно си криви биела на стартер само - така, че проблема е сериозен, може и някой от разпр валове да е блокирал.

Съгласен съм, че е много малко вероятно, но на мен ми се е случвало от блокирал алтертатор да не може да превърти нито на стартер, нито на бутане, бях си изкарал акъла. Може да се пробва, преди да се разглобява друго.

Пон Окт 29, 2012 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
DanielzZz написа:
Все още нищо не съм пробвал,защото колата е в студ.град.,а там нямам никакви инструменти.Трябва да намеря с какво да си я докарам до дома(Велико Търново)...и тогава едва ще мога да пробвам,евентуално да разглобя мотора.

Пич заглавието което си написал не трябва да е такова .Ако искаш да получиш нормални отговори поправи си заглавието - Двигателя ми блокира след ремонт на мотора странно-.Какво сте сменяли ,кое е ново ,старо и тн. Бъди точен и ще получиш точни отговори . Запознат съм с историята ти и затова ти пиша така . Не се сърди нищо лично :beer:

Пон Окт 29, 2012 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
За да получи помощ човек трябва да обясни всичко пък било то и не нужно.
пиши ква е колата,как си я карал,кво е правено по нея и т.н.така по-може някой да помогне със съвет.Ако не ти се дава инфо иди в сервиз способен да ремонтира Субару.Много хора след като колата не запали по нормалния начин прибягват до бутане и дърпане,това е грешка.Първо се търси причината.Ако има скъсан ангренажен ремък или прехвърлен зъб на веригата стават такива бели че първоначалния едно сериен филм се превръща в три и четири логия.
Поздрави и късмет

http://betoteh.com/bg/index.html

Пон Окт 29, 2012 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
denislav971 написа:
Пич заглавието което си написал не трябва да е такова .Ако искаш да получиш нормални отговори поправи си заглавието - Двигателя ми блокира след ремонт на мотора странно-.Какво сте сменяли ,кое е ново ,старо и тн. Бъди точен и ще получиш точни отговори . Запознат съм с историята ти и затова ти пиша така . Не се сърди нищо лично :beer:

Колата е '93 WRX (JDM).Смених блока(closed deck) и му сложих ковани бутала JE Pistons с чисто нови сегменти.На 400км от сглабяне е.Друго,което съм сменял е гумички на клапани,всякакви гарнитури и т.н.,общо взето пълна ревизия.Преди да затегне нямаше никакви признаци за проблем.Иначе колата съм я карал нормално,винаги я изчаквам да загрее преди тръгване,през първите стотина километра даже не смеех да вдигна над 2000 об/мин,след това съм карал до 3000...Не е загрявала,нито мотора е искал да затяга.
Аз не се сърдя,просто имах други задължения като писах темата и не остана време да напиша всичко.Сега не мога да променя първия пост. :beer:

Вто Окт 30, 2012 12:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >