Отговори на тема
 Моля разяснете ми (помогнете)? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте !!!
От 1 ден вече съм щастлив собственик на Субару Форестър 2.0 Т МТ, който според VIN-a e 09.98 година
В талона на транзитния номер е записана 125kw и EJ20 мотор, но след проверка на VIN-a в няколко от посочените във форума сайтове ми излиза, че е EJ205 (177h.p.)
VIN-JF1SF5LD3XG035287

Прикачени файлове:
SUBARU.pdf [108.65 KiB]
78 пъти

Прикачени файлове:
SUBARU1.pdf [158.25 KiB]
60 пъти

Уж някъде из форума бях чел, че EJ205 (177к.с) се слага на форестър след 2000 година ако не се лъжа.
та колко kw/к.с. е че вече се омотах тотално ](*,)

И още един въпрос:
Понеже първоначално се интересувах от нетурбинираните форита и за тях знаех горе долу какво имат и какво не, но буквално в последния момент залитнах по този ЗВЯР и вече съм собственик на такъв ;) ще съм Ви много благодарен да ме просветлите в S-Turbo тънкостите, като например има ли заден диференциал с ограничено приплъзване и други подобни благинки.

Безкраини благодарности на всички отзовали се :beer:

Съб Юни 01, 2013 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти, EJ20 е просто съкратено означение на типа двигател, а иначе твоят е EJ205 и е 125 kW. Следващия е пак EJ205, но с малко повече мощност уж - все пак говорим за 4% разлика :D
Имаш заден LSD диференциал :cool:

Нед Юни 02, 2013 7:22 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябва да имаш ЛСД - http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2 ... AddKqkQw==

Нед Юни 02, 2013 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря ви за бързите отговори :bow:
Не ми е за разликата в мощността, а евентуално при покупка на части да не говоря глупости ;)
Ако смятате че ставам нахален, моля изтриите темата, но ми е интересно като се води производство 09.98г. за моедл 99г. ли се смята колата, че по VIN-а след датата на производство има (99 МY) и има ли и други благинки освен заден LSD диф.

Нед Юни 02, 2013 8:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Производството на модела за следващата година започва през втората половина на настоящата, така че е нормално да е произведена 09.98 год и да се води МУ'99.
Най-голямата "благинка" която имаш е че притежаваш Субару. Карай и усмивката да не слиза от лицето ти :good:

Нед Юни 02, 2013 9:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Я да използвам темата и да попитам - как така разбирате дали колата има заден LSD или не? В линка, който е дал колегата, като си вкарам вина на моята кола ми излиза същата схема на задния диф, а доколкото знам моята не би трябвало да има задно LSD :-?

Нед Юни 02, 2013 9:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това определено е НАЙ_ХУБАВАТА "благинка" и деиствително усмивката ми не слиза от лицето докато го карам :D
Просто нямам думи с които да опиша колко приятно ми е да карам този автомобил. Макар и съвсем пресен "Субарист" си мисля, че ще се окажете прави, че веднъж покарал Subaru, човек не иска да мисли за друга марка :)

:beer: :turbo: :respect: :subaru_rulz:

Нед Юни 02, 2013 9:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относно "благинките"- може да видите и тук: http://www.subaru.de/fileadmin/download ... ster00.pdf

Нед Юни 02, 2013 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря колега за полезното инфо :beer:

Твърде не вдявам немския но ми е достатъчно да знам какво няма :D

Нед Юни 02, 2013 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Поздравления за избора колега! Автомобилът си заслужава, особено за водачи с по-тежък десен крак! Много да те радва и безаварийно!
Ето нещо и на руски: http://www.automn.ru/subaru-forester/au ... 51-10.html

Сря Юни 05, 2013 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Избора беше бърз, макар че се бях ориентирал към атмосферния мотор, но запазеният автомобил и най-вече тръпката при тестдраива ми промениха мнението много бързо. :D Вече МНОГО ме радва колега! Благодаря за пожеланието, макар че в скоро време ще си имам леки неприятности със задния диференциал, който вие :( , но засега ще е така. Всичко по реда си и това ще бъде оправено :)
Благодаря Ти и за линка :bow:
Милион безаварийни километри на всички фенове на марката :subaru:

Чет Юни 06, 2013 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:D :D :D

Zlobstur написа:
Това определено е НАЙ_ХУБАВАТА "благинка" и деиствително усмивката ми не слиза от лицето докато го карам :D
Просто нямам думи с които да опиша колко приятно ми е да карам този автомобил. Макар и съвсем пресен "Субарист" си мисля, че ще се окажете прави, че веднъж покарал Subaru, човек не иска да мисли за друга марка :)

:beer: :turbo: :respect: :subaru_rulz:

Чет Юни 06, 2013 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Колеги, пак опрях до Вас :( Сега дилемата е за филтър на купето (има ли, няма ли)
Понеже свалих жабката на Форко, но или съм кьорав или няма къде да се вкара това чудо.
Форко е с климатик и според това http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2.mycat?SelPrt&t=uBEvUb4VL1HZEy9R_ktHaIlQdnfrSBj0gVQvUTZOqqG4WMmuWq7QjkgTioa4ET8HIWknEboAX2Dge2IekbIPUaJ4iPm45BtRhVdvXpAkHVAcF6d4VVd_8rn7S1G80CJhXhXrgdkjS5gple5lazI8UfsRu5kyi000h1tVcp6Wh5ghUUbQvpEv93L6soaA9Yw/sZQGOjM3KAPUx_c4CWDw/NCtebZaquNMVuwNiSE24x0lzgM2NF/o8ocG9EeO7OgQ3n_n0IVh7vc1ej7_/zDutymZXFjYVGlTLDMxNfuyuZ0i1zRitBenRFw3w3eGh/VtgRMvVqKZHkGcCS1d0tDmd5gy/wl1FLQtve3EmEvrVfKXH5EOqdSj70anDFsYu3WPcWE5eCjCNIWPJB2CA2zZlHWoHMxmY2ba87eAUSwbLQKYWa5xrFYdzBgZT3dO6qGFVE2GwA8bfGu/rgPvjCmn0y5MyYxCW6edkctJd9uQM1MTNkRowSl7hGX1X8AYpg13UtTeGOXGtQRaxFpC06NfexRL5nN7KPCZbdQzyhPQ_bBKipU_bPiEaKE_qKLOnGVBFbVr04V1rUtRu_K60Joq9hnYCRMelowkupyFZOvLJZRqTzxCmKvFKNanbTPtmKM0gR9HtLWpqs7fRFpUn_P/Xz8Nm_s4C/ng87CoUPi/IBMmBrMrzHAqTyWsw6As2FOzwDuK6L4H9uLztoVWfnf_JUlPAuH7KcJjo3PWkXUQSmey1Q1bJNrloJ9ei0_S3OlhGVT4N3xBajroDGm5KQ4frdikUgvfx1QwL8rdtHBh4ulqyNMMcQXOE/jPu7Ss
ми се струва че трябва да има :-? , или аз се бъркам и ще трябва да дишам прахоляка на колите пред мен?
Ще съм ви благодарен за разяснение. :beer:

PS: Не че мисля да има много коли пред мен с това :turbo: зверче, ама все пак ще се кара и по черно от време на време, та за това питам :pardon:

Пон Юни 10, 2013 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Ето малко теми със снимков материал. Пробвай да се ориентираш по тях.
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=11225
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=7150
http://www.cars101.com/subaru/airfiltration.html

Цитат:
... при мене Форестър 99-та , филтъра се вади надолу и се държи на 2 болта.
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?p=46046#p46046

А това е тема как се добавя климатик с комплект за това:
http://www.rs25.com/forums/f105/37338-diy-add-cabin-pollen-air-filter-your-gc-4.html#post2356955

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Юни 11, 2013 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
evg3 написа:
Ето малко теми със снимков материал. Пробвай да се ориентираш по тях.
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=11225
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=7150
http://www.cars101.com/subaru/airfiltration.html

Цитат:
... при мене Форестър 99-та , филтъра се вади надолу и се държи на 2 болта.
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?p=46046#p46046

А това е тема как се добавя климатик с комплект за това:
http://www.rs25.com/forums/f105/37338-diy-add-cabin-pollen-air-filter-your-gc-4.html#post2356955

Мерси много за помоща!!! :beer:
Попадъл съм на темите в форума за всевъзможни варианти, къде може да е(ама не е там) и на тази как се прави ако няма и се убеждавам че ще се поръчва комплект за "донаправи си сам" ;)
Просто исках да се уверя, че ще е по трудния начин, ама няма пълно щастие :)

Поздрави !!! :beer:

Вто Юни 11, 2013 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за расовия жребец и много безаварийни.
Твойто фори няма филтър за климатик, но е предвиден да се сложи и има ремонтни китове за това. Упражнението не е особено трудоемко, изключаейки 20-30 минутното висене с главата надолу, най-вече за почистването на питата от мърсотиите. Ако мислиш, че не можеш да се справиш сам, има колеги във форума, които извършват тази услуга.

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Вто Юни 11, 2013 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пак да ви обезпокоя с мойте въпроси :)

Мерси jovanni за съветите :beer:

Днес се реших да си направя самодиагностика с кабелчетата под волана, понеже 3-4 пъти ми пресветваше чека за около 20-тина секунди дори и само за 5-6сек.
единия път.
Интересното е че светва приблизително на едно и също място от всекидневния ми маршрут, но не в поредни дни, а през различни интервали от време
(около 1 седмица) :-? Става въпрос за изкачване. Гледах из форума има такъв случаи, но не и конкретна причина.
Първата загадка беше,че кабелите за диагностика са ми 2 зелени както си му е реда и 2 от които единият е син, а другият червено-черен(Замислих се дали са те
но се престраших и пробвах и стана) Миганията са 3 дълги и 2 къси след което следва пауза и пак същото непрестанно докато не върна ключа.Втората загадка е
така ли трябва да мига постоянно докато не изключа от контакт и как се различава ако има няколко запаметени грешки?
Според мен си е грешка 32-ламбда-сонда (Oxygen sensor) но незнам дали нещо не бъркам и разчитам ли правилно миганията.
Моля ви поправете ме ако греша някъде и евентуални причини за явлението да отчита тази грешка на приблизително едно и също място от маршрута ми (+- 500м)

Поздрави!!! :beer:

Сря Юни 26, 2013 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 87
Автомобил: Форестер SG, 5MT, 125HP
Телефон: 0887969876
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако ти светка чека, когато си на прав път без изкачвания и спускания, и подържаш сравнително постоянна скорост наистина имаш проблем с ланда сондата. Диагностиката показва всички натрупани грешки при теб явно си е само една (32) и след това пак я повтаря.

Сря Юни 26, 2013 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мерси за мнението, но както съм описал не става на прав и равен път а при изкачване, а и скороста ми там не е постоянна според моите разбирания, по-скоро плавно ускоряване.
Има ли шанс да не е от нея, или някъде по неината верига, при положение, че само тази грешка ми дава? :-?

Сря Юни 26, 2013 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема